| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 00:32 | |
| - Frogfoot напиша:
- Ај деновиве ќе шетнам па ке споредам цени со Саломон и ќе видам што ќе одлучам.
П.С: Луѓето само во Скопје имаат дуќан? Да, едниот е во ГТЦ, другиот е на Рекорд, кај споменикот на Мајка Тереза. Инаку дуќанот на Саломон во ГТЦ е затворен веќе 4-5 месеци, во Скопје нема каде да се купат, за во другиве градови не знам. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 01:07 | |
| Моја препорака да ви дадам ако сакате чизми ама за урбана средина или просто кажано само за во град земете си соломон или магнум чизми ги има у микеи зад беко полициската станица.Ама ако сакате и за во природа или за терен е тука соломон и магнумот после пола година ќе започнат да покажуваат фази на распаѓање.Затоа тука за терен се алпината и планиката.Алпина арпеназ се околу 8000 денари а војничката планика моделот стол е за 500-600 денари по ефтина.Јас пошо секогаш купувам тоа што е поскапо ги зедов алпината.Ама се покажаа многу подобро од планиката повеќе се удобни и флексибилни за разлика од планиката.Исто така поубави се и на изглед и плус кај алпината јазикот им е до горе зашиен а кај планиката е само да пола.Така да АЛПИНА АРПЕНАЗ . Исто така продавници на алпина има само во скопје јас од берово во ск дојдов само за да си ги купам и се исплати. | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 01:09 | |
| Генерале ако не е тајна можеш ли да ми кажеш во која единица си пошо имам многу рода у армијата.Можеби знаеш некој од нив. | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 12:29 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 12:59 | |
| Добри се и тибет ама само се по ниски од војничките арпеназ.Ама јас си останувам со арпеназот. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 13:24 | |
| | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 13:38 | |
| Ми се чини дека има два модела од Tibet, едните се со платнена постава во горниот дел од внатрешноста, другите се со кожна. Тие со платно ако добро паметам беа околу 6 и кусур, додека оние со кожа околу 1000 повеќе. Ќе поминам деновиве па ќе ти кажам. http://www.alpina.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=533%3Atibet-lady&catid=63%3Atrekking&Itemid=2&lang=mkP.S. Не знам дали знаете, но Alpina има и еден outlet дуќан во Карпош 4, во сутеренот на трите висококатници, пред мостот Обединети Нации. Ја нудат горе доле истата програма од Alpina, по нешто пониски цени. Ептен е збутан дуќанот па луѓето не го знаат. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 13:48 | |
| Ај кога ќе имаш време помини и кажи ми за овие модели два, па ќе видам јас ќе се јавам и во Прилеп да прашам што цени имаат па да знам што да правам. | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 14:00 | |
| За кој два модела.. Тибет и? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 14:11 | |