| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/9/2013, 16:02 | |
| Но секојдневно ја носиш на служба иако не во екстремни ситуации? Дали има некои назнаки дека „попушта„ по 3-4 години или?
И во однос на цената како се Алпина/Планика.. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/9/2013, 18:19 | |
| Од луѓе кој ги качуваат по планини и едните и другите.... би ти ги препорачал... двете. И Планика и Алпина имаат соодветни модели во повеќе категории, па зависи што бараш: trekking, hiking, alpine... зависи какви ти се потребите. Цените колку паметам од минатата сезона им беа речиси исти. Поевтините чинат околу 5000, поскапите модели одат и до 8000-8500. Маѓутоа, сега барем имаш и доста други брендови кој ги има на нашиов пазар, од пред некоја година ги има Salewa, Asolo, Millet, GriSport, Lomer. Еве некој линк па зирни. http://www.outdoor.mk/https://www.facebook.com/Outdoor.mkhttps://www.facebook.com/ScoutOutdoorShop ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/9/2013, 18:34 | |
| | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/9/2013, 19:01 | |
| Tribe GV од Асоло ме бендисуваат само ми се скапи. Саломонки имам веќе 8 години и се надевам дека и оваа зима ќе издржат но можно е да купам и нови...со цените тука некаде се мислам, или Саломонот се малку поефтини.
Искуство со Асоло немам... | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/9/2013, 19:08 | |
| Немај гајле, врвен италијански бренд кој го носат еден куп специјални единици... ако ти треба референца. Инаку продавницава ја држат искусни планинари кој не продаваат било што. Штом ги користат за качување по Монт Блан, ќе ги биде и за Пелистер. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/9/2013, 19:17 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 00:13 | |
| | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 00:17 | |
| Само една препорака од мене ако некој купува некогаш алпина чизми купувајте ги тие што се и што имаат ознака sympatex тоа е мембраната која ја користат при правење на чизмите.Алпина имаат и друга мемебрана алпитех но е далеку послаба од симпатех уште еднаш ако зимате зимајте со сипматех. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 00:27 | |
| Ај деновиве ќе шетнам па ке споредам цени со Саломон и ќе видам што ќе одлучам.
П.С: Луѓето само во Скопје имаат дуќан? | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/9/2013, 00:30 | |
| - Frogfoot напиша:
- Но секојдневно ја носиш на служба иако не во екстремни ситуации? Дали има некои назнаки дека „попушта„ по 3-4 години или?
И во однос на цената како се Алпина/Планика.. Нема никакво попуштање. Малку ми се изместуваат влошките ама тоа е до мене. Но бидејќи не ги користам екстремно не сум се заангажирал да ги променам. При планинарење користам дебели чорапи ( без разлика на годишното време ) и не ми прави никаков проблем тоа изместување. Она што може да биде проблем е тоа што сепак станува збор за зимна чизма и во лето е навистина топло во нив. За цена не можам да ти кажам затоа што не плаќав јас за нив. Она што пред неколку години се распрашував за Планиката мислам дека беа околку 7 300 ( моделот кој јас го имам ). За Алпината не знам цена. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |
| |
|
| |
| Војнички обувки | |
|