| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/1/2013, 21:49 | |
| - Генерал напиша:
- Овие новиве кои ги имам се истити како на Momak od Gjorce. Е за нив го употребувам спрејот и сум задоволен.
Што марка беа ги заборавив,зашто ја изгубив кутијата...ама не ке да се турски изгледа итајански се...Вибрам пишува одоздола... | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/1/2013, 21:55 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Генерал напиша:
- Овие новиве кои ги имам се истити како на Momak od Gjorce. Е за нив го употребувам спрејот и сум задоволен.
Што марка беа ги заборавив,зашто ја изгубив кутијата...ама не ке да се турски изгледа итајански се...Вибрам пишува одоздола... И јас не знам што се ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/1/2013, 21:56 | |
| Vibram произведуваат само ѓонови... речиси сите светски компании ги користат нивните производи, така може и да се турски. Нивните ѓонови ги има и на Planika-та и на Alpina-та (на некој од поскапите модели). ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/1/2013, 21:58 | |
| - Alvar напиша:
- Vibram произведуваат само ѓонови... речиси сите светски компании ги користат нивните производи, така може и да се турски.
Нивните ѓонови ги има и на Planika-та и на Alpina-та (на некој од поскапите модели). Спомнуваа нешто Алпина ама не сакам да тврдам кога не знам... ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/1/2013, 22:17 | |
| Ако се Alpina мора да имаат сув жиг од надворешната страна со името/логото на фирмата. Таков жиг имаат и планинарските и чизмите од воениот програм на Alpina. Ланската година им ја разгледав целата програма во дуќанот на улица Македонија. Го имаа дури и пустинскиот модел кој го купи АРМ за во Авган. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/1/2013, 23:19 | |
| - Alvar напиша:
- Ако се Alpina мора да имаат сув жиг од надворешната страна со името/логото на фирмата.
Таков жиг имаат и планинарските и чизмите од воениот програм на Alpina. Ланската година им ја разгледав целата програма во дуќанот на улица Македонија. Го имаа дури и пустинскиот модел кој го купи АРМ за во Авган. Го имам носено пустинскиот модел и морам да признаам дека сум задоволен. Ги носев наизменично со овие црниве на температура од 40 степени и разликата е огромна ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/1/2013, 23:24 | |
| Ама на -5, -10 ... хм хм.. | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/1/2013, 23:29 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/1/2013, 23:30 | |
| - Frogfoot напиша:
- Ама на -5, -10 ... хм хм..
Морам да признаам дека минусни температури без добра чорапа нема чизма што ќе ти помогне. Еве ја носев Планиката а сега и овие и ако сум со еден пар обични чорапи по некое време почнува да се чувствува студ на прстите. На -20 ги носев со дебели војнички чорапи, е тогаш веќе немаше зима за мене ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/1/2013, 23:35 | |
| ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |
| |
|
| |
| Војнички обувки | |
|