| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 22:26 | |
| За платнени Salomon не можам да зборам бидејќи не сум носел... али кожните со Gore-Tex мембрана се одлични. Секако, не се баш планинарски модели како Planika-та или Alpina-та... но се ОК за light treking и сл. активности. Како и за секојдневно носење во зимски услови. Ако сакаш нешто што ќе го носиш во било кое време... а највеќе во зима, гледај да е од кожа. Инаку нашава армија колку знам користи Alpina, Planika, Bates, МД чизми... и секако чизми по индивидуален избор кој ги задоволува условите. Сум видел да носат и Altama, Wellco, стандардни Bundeswehr чизми... итн, итн... ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 23:45 | |
| Во нашата војска има еден куп модели и морам да признаам дека меѓу нив има доста добри парчиња. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 23:57 | |
| Секако најдобри се.... ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички обувки 7/11/2012, 00:01 | |
| Е кај ги спомна алал да ти е. Имам вакви готово нови од 2001, кажете ми искуства ако сте имале? водонепропусност, удобност и сл. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Војнички обувки 7/11/2012, 00:56 | |
| - Frogfoot напиша:
- Е кај ги спомна алал да ти е. Имам вакви готово нови од 2001, кажете ми искуства ако сте имале? водонепропусност, удобност и сл.
Имам и јас нови некористени. Никогаш не сум ги носел но мислам дека е време да ги пробам. Срамота е да ги имам а да не ги пробам. Сепак се легендарни ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 7/11/2012, 01:28 | |
| Ја би ти препорачал да ги оставиш неносени. Им треба едно 2-3 недели да се разгазат... а за тие 2-3 недели гледај да имаш добра количина ханзапласт. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 19/11/2012, 13:41 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
| |
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 19/11/2012, 23:31 | |
| Ма... чувај ги како сувенир. Има подобри решенија за секоја дејност... било да е планинарење, лов, зимски услови, па и за во бој. Е сега ако мора да се носат како што мора да се носат во армија... тоа е. Моите на крајот од воениот рок имаа дупки кај палците бидејќи беа излижани скроз од четкање, трчање и што ти не... а од ѓоновите низ кожната постава/влошка беа искочени штрафовите (кој го држат ѓонот на чизмата) кој даваа посебен филинг кога одиш. Војничка акупунктура. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 19/11/2012, 23:32 | |
| Штрафовите дефинитивно им даваат посебен шмек на чизмите | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |
| |