| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Војнички обувки 4/11/2012, 12:05 | |
| | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Војнички обувки 4/11/2012, 12:09 | |
| ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
| |
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Војнички обувки 4/11/2012, 13:45 | |
| | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 01:19 | |
| - Frogfoot напиша:
- Ich bin nicht Zoki!
Инаку да, супер е темава. Има бајаги да се пишува. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 09:57 | |
| Иначе темата ја отворив поради тоа што сакам да купам убави чизми, кои го имаат она што секој го бара. Да бидат удобни, и да се водонепропусни, а сепак да се колку што е тоа можно 4 seasons со мала нагласеност на зимски услови Е сега, читам Планика, Алпина, Магнум, Конверс и сл... едни ги фалат други ги кудат.. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 11:09 | |
| - Frogfoot напиша:
- Иначе темата ја отворив поради тоа што сакам да купам убави чизми, кои го имаат она што секој го бара. Да бидат удобни, и да се водонепропусни, а сепак да се колку што е тоа можно 4 seasons со мала нагласеност на зимски услови
Е сега, читам Планика, Алпина, Магнум, Конверс и сл... едни ги фалат други ги кудат.. Планика ги носам 11 години во секакви услови. Зимо, лето, дожд, снег, кал, вода до пред некое време немав никаков проблем. Сега ми се одлепи долниот слој од ѓонот кој ми рекоа дека можам или да го залепам или да ставам нов ѓон. Во другиот дел чизмите се топ. Алпината исто така ја имам и ја користам. И од неа сум задоволен но според моето искуство тие се повеќе за зимно време. Летово ги носев и се чувствува разликата со Планиката. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 11:59 | |
| Planika-та и Alpina-та ти се проверена работа. Magnum, Converse и сл. марки заобиколувај ги. Ќе ти траат две-три години (во најдобар случај) па у ѓубре. Од она што кај нас може да се најде а е со саглам квалитет (покрај овие гореспоменативе), би ти ги препорачал Gri Sport (italy) кои имаат Vibram ѓон; Lomer (italy) исто со Vibram ѓон но имаат и со сопствен; Asolo (italy) одлични чизми, троа солена цена... oмилени кај специјалните единици. Millet (france) планинарски чизми со одличен квалитет, може да се најдат и Salewa (italy) и Jack Wolfskin (D) но не знам со каков квалитет се. Стандардно Salomon (france) од кој сум презадоволен (а баш спаѓаат во таа 4 seasons категорија). Gore-Tex чизмите со средна висина ги носев до лани а купени ми беа 2002-ра и буквално ги утепав од носење (дожд, снег, пентарење на Водно). Се повеќе ги носат специјални единици. Е сега, може да се најдат и баш баш Војнички чизми од програмата на 5.11, Magnum, Rothco и сл. Но не знам дали си по нив, т.е таков тип на чизми.
Ако пазариш во Хрватска сигурно ќе имаш и поголем избор од овој. Знам дека таму можеш да најдеш и La Sportiva, Zamberlan (имаш Hasky продавница во Задар), Scarpa, Lowa, Meindl, HanWag, Haix, Garmont.... нема УТКА со овие фирми. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 12:28 | |
| Како што читав, повеќе ја фалат Планиката од Алпината..за Магнумот...некои Стелт Форс и сл. мислењата им се поделени...
Искрено и јас некако одам кон Планика значи..и би дал 100тина евра за добри чизми што ќе ми траат со години.
Инаку користите инпрегнирачки спрејови? | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 12:39 | |
| - Frogfoot напиша:
- Како што читав, повеќе ја фалат Планиката од Алпината.
Знам луѓе што се колнат во Планика и ги носат само нив, знам и такви што се колнат во Алпина и носат само тоа. Така да најубаво да си ги пробаш и двете и да видиш што ти лежи најубаво на нога. Секој има различно стапало па не може да се даде универзален совет која е најудобна чизма. - Frogfoot напиша:
- Инаку користите инпрегнирачки спрејови?
Јас не. Мада е добро да се користи во секој случај. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |
| |
|
| |
| Војнички обувки | |
|