| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 13:20 | |
| За подолг век на чизмите се препорачува... | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 17:11 | |
| Новите обувки на Bundeswehr производ на Meindl, кој заедно со Haix и досега ги опремуваше германските војници. Првата е за летни и топли услови, втората е за зимски, додека третата е за екстремни услови... наменета за елитните KSK единици. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 18:31 | |
| - Frogfoot напиша:
- Како што читав, повеќе ја фалат Планиката од Алпината..за Магнумот...некои Стелт Форс и сл. мислењата им се поделени...
Искрено и јас некако одам кон Планика значи..и би дал 100тина евра за добри чизми што ќе ми траат со години.
Инаку користите инпрегнирачки спрејови? Секако дека користам. Мојата опрема секогаш има најдобра нега ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 19:54 | |
| Еве јас веќе две сезони носам Планика трекинг, оваа ќе ми биде трета. Топлат, не пропуштаат вода ама пошто моите се од превртена кожа многу се валкаат. Ги купив 4500(беа 5500 ама имаја предновогодишен попуст од 20%). Иначе тој модел што го бендисував повеќе беа 8500, ама толку пари не ми се даваа. Моја препорака - не купувајте чизми со превртена кожа. Ако ги носите на снег или дожд немате гајле, ама ако е суво одма се прават батал. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 20:03 | |
| Да кажам уште еден детал за Алпината. Нешто што навистина ми се допадна е еден мал детал во однос на држењето на зглобот. Кај Алпината има две испупчувања баш каде што се сместува зглобот и на тој начин се чувствува како го прицврстуваат. Ова ми дава сигурност при носењето на Алпината. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 20:04 | |
| Имав шанса да носам и пустинска варијанта на Алпина која ја има во АРМ и од нив сум задоволен. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 20:18 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 21:10 | |
| Со Саломон имате искуство? | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 21:33 | |
| Од првата страна. - Alvar напиша:
- Стандардно Salomon (france) од кој сум презадоволен (а баш спаѓаат во таа 4 seasons категорија). Gore-Tex чизмите со средна висина ги носев до лани а купени ми беа 2002-ра и буквално ги утепав од носење (дожд, снег, пентарење на Водно).
______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/11/2012, 22:06 | |
| Го прочитав постот ама очито слабо ме држи меморијата. Јас веќе имам едни Саломон..ги купив некаде .. 2004 ми се чини. Е сега, не се многу носени тие, значи неколку зими и тоа ништо страшно низ град. Значи скоро како нови се. Прошлата зима некако се разочарав, но може да не е до нив туку да е до мене. Цело време како да ми беше ладно во нив односно ВЛАЖНО. Е сега дали беше до тоа што можеби не носев доволно дебели чорапи..или пак преку платното од снегот почна да пушта..навистина незнам.. Со тој спрејот има ефект врз платното? мислам дека нема, иако имам спреј баш ке прочитам на декларацијата па ќе пишам. Во мислењето напиша дали сум тип што носи такви високи војнички чизми. Па искрено, немам имано потреба да носам но би сакал да имам еден пар такви добри чизми. Еве некои на нет што ми запнаа за око.. Незнам дали војската наша има вакви, знам дека пустинските се вакви..Rotcho , но еден другар од Крушево ми кажа дека некој од војската му понудил чизми и веќе ги зел (треба да ги видам) за 4000 денари. Е сега претпоставувам војската наша користи вакви чизми или..? | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |
| |
|
| |
| Војнички обувки | |
|