Druže, ovie Haixov samo prolet-leto sezona može da gi nosiš?
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Војнички обувки 4/9/2021, 00:10
SIG напиша:
Druže, ovie Haixov samo prolet-leto sezona može da gi nosiš?
Овој модел се три сезонски.Пролет,лето и есен.Не се зимни,ќе потенцирам, не се наменети за зимо.
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
SIG likes this post
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: Војнички обувки 4/9/2021, 18:05
Javi iskustva od esenva kako ke se pokažat
ESN
Предмет: Re: Војнички обувки 4/9/2021, 21:25
SIG напиша:
Javi iskustva od esenva kako ke se pokažat
Брат веќе го имам истиот модел само со средна висина,ги користам веќе една година.Презадоволен сум,овие повисоките ги зедов само поради тоа што не сакам да ми јадат гомна на работа дека не смеам да носам ниска чизма. Најпрвиот пар на Haix што го зедов беше Airpower P3,оттаму почна љубовта кон Haix. Airpower P3 иако исто така е 3 сезонска чизма,во зимо ногата повеќе ми беше топла со неа него со Планика Стол. Така да ако се мислиш да зимаш,не размислувај,немаш потреба,трк до Камуфлаж и зимај.
SIG
Предмет: Re: Војнички обувки 4/9/2021, 22:22
Gi imam HAIXot, ganc novi, nekoristeni. Gi dobiv na poklon od eden drugar što raboti vo hrvatski MUP, tamu gi dobivaat kako službeni. Doduša on e vo helikopterskata edinicata, ne veruvam deka masovno gi davaat na site policajci. Se mislev dali da gi prodavam ili za sebe da gi zadržam, taka da, kje gi teram izgleda Thanks!
ESN
Предмет: Re: Војнички обувки 5/9/2021, 01:21
SIG напиша:
Gi imam HAIXot, ganc novi, nekoristeni. Gi dobiv na poklon od eden drugar što raboti vo hrvatski MUP, tamu gi dobivaat kako službeni. Doduša on e vo helikopterskata edinicata, ne veruvam deka masovno gi davaat na site policajci. Se mislev dali da gi prodavam ili za sebe da gi zadržam, taka da, kje gi teram izgleda Thanks!
Кој модел на Haix се чизмите?
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Војнички обувки 6/9/2021, 22:55
Eve jas sho nosam ni haix ni baix ni lova niso ne gi meni godina ipol non stop nosenje tereni marsevi po 20+km pozari strazi se baska polovni gi zedov od amerikanec maka nemaat
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Војнички обувки 6/9/2021, 22:58
ESN напиша:
Алвар брат,треба да бидат црни затоа што такви бараат кај нас.Друга боја на чизми е дозволено само кога си на терен или стража.Тундра се ОК,ама премногу се гломазни,и не би сакал да ги малтретирам за обука итн.Така да,Данер ми останува како решение,ќе ги прежалам тие 20 000 денари,затоа што е единствена воена чизма која има толку многу топлотна изолација.
Dojdi si kaj nas nikoj nema da ti pravi problemi za cizmi
SIG
Предмет: Re: Војнички обувки 7/9/2021, 20:54
ESN напиша:
SIG напиша:
Кој модел на Haix се чизмите?
Ne sum siguren, a na odmor sum momentalno. Kje proveram i kje pišam baš. Inaku, strašno mi nalikuvaat na modelov koj go imaš ti.
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Војнички обувки 4/12/2023, 16:10
Холандските војници имаат слободен избор помеѓу 8 вида на чизми (Lowa, Haix, Meindl), слаб стандард јбг.