| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војнички обувки 3/1/2021, 20:16 | |
| Алвар брат,треба да бидат црни затоа што такви бараат кај нас.Друга боја на чизми е дозволено само кога си на терен или стража.Тундра се ОК,ама премногу се гломазни,и не би сакал да ги малтретирам за обука итн.Така да,Данер ми останува како решение,ќе ги прежалам тие 20 000 денари,затоа што е единствена воена чизма која има толку многу топлотна изолација. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 9/6/2021, 21:57 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/8/2021, 13:34 | |
| ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/8/2021, 13:36 | |
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/8/2021, 13:37 | |
| |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/8/2021, 14:43 | |
| Со убаво да ги носиш , иначе како си , те нема на форумов ни за нешто убаво ни за нешто лошо да кажеш , си помислив си ја напјштил војската . | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/8/2021, 15:05 | |
| - РИС напиша:
- Со убаво да ги носиш , иначе како си , те нема на форумов ни за нешто убаво ни за нешто лошо да кажеш , си помислив си ја напјштил војската .
Благодарам друже,поубави да си купиш. Целиот овој месец беше хаос. Ни дадоа тревога,ни прекратија одмори,10 дена на терен гасење пожари низ државата,па одма после тоа цела недела стража. Ми се собра се у пм. Затоа ме немаше. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/8/2021, 16:14 | |
| Одличен избор, нема утка кај овој бренд. Pros-Cons во споредба со Lowa? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/8/2021, 21:30 | |
| - Alvar напиша:
- Одличен избор, нема утка кај овој бренд. Pros-Cons во споредба со Lowa?
Брат искрено не поседувам Lowa за да можам да ти дадам онака коректна споредба. Ама пак затоа имам пробано Lowa Zephyr, и голема бројка на колеги ги носат истите. Јас сум единствениот во цел батаљон што носи Haix,едноставно луѓето не го знаат брендот. Ај вака од тоа јас што сум ги пробал ќе кажам дека овие моиве Haix black eagle athletic 2.1 gtx во удобност ги шишаат Lowa Zephyr. Едноставно нема простор за споредба кога станува збор за удобност. Друг голем проблем на Lowa Zephyr е тоа што после 4 месеци од користење се одлепува гумата што иде странично од чизмата. Ете јас лично знам 5 колеги кои го имаат тој проблем. Исто така пред година-две голем број на дечки од ЕСЗ земале Zephyr од Камуфлаж и тие го имале истиот проблем. И баш поради тоа Камуфлаж ја намали гаранцијата на Zephyr од 12 на 6 месеци за вработени во АРМ И МВР. Додека јас двата пара шо ги имам на Haix ги сокапав по терени,маршеви,ете со кратките Haix black eagle athletic 2.1 gtx сега додека траеја пожарите бев со нив. 10 дена неприкинато носење без никаква грижа за нив. Едноставно пре,презадоволен. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/8/2021, 22:21 | |
| Моја грешка, мислев дека имаше и Lowa. Zephyr-от им е веројатно обид да конкурирaат на Salomon Quest 4D GTX, со оглед на популарноста на моделот веројатно и успеаа, но колку се подобри од нив, не знам. Инаку класичните модели на Lowa како Combat Boot GTX, Mountain Boot GTX се веројатно сеуште врвот на таа компанија. https://professional.lowa.com/products/menШтета што кај нас ги нема и Meindl како бренд, имав прилика да ги разгледам и пробам во дуќан во Франција, камен, ептен здрава чизма... али €250/300. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |
| |
|
| |
| Војнички обувки | |
|