| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 1/6/2014, 20:26 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војнички обувки 21/6/2014, 02:22 | |
| Момци некој да ми каже искуство со војничките/полициски планика стол.Јас си ги имам алпината арпеназ денес супер ми се покажаа бев по дрва со нив низ ридот цело време нагоре надоле.Зглобот го фиксираат не ни мрда,е сега пошо тие се повеќе за во зиме ми беше многу жешко во нив.Најдобра чизма која што сум ја носел некогаш. За планиката прашувам пошо сакам да си земам уште еден пар чизми за да си имам довека.За издржливи знам дека се бидејќи имав едни и ги носев само постар модел,затоа прашувам некои кои имаат пробано понов.Дали ти ја држат убаво ногата,дали зимно време на студено е топло во нив.За удобност не прашувам пошо знам тоа им е слаба страна влошката е многу корава и целата чизма е равна одоздоле и се се осеќа.Мене ми е битно другото ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/6/2014, 03:55 | |
| де бе баш никој ли нема искуство со војничките планика барем некој војник или полицаец нека пиша ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/7/2014, 14:15 | |
| пошо нема таква тема незнаев каде да прашам затоа одлучив тука.Дали некој знае од каде можам да најдам војнички чорапи шо ги носи арм зелени по боја се,дебели и високи колку планика и алпина чизмите однапред фала ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/7/2014, 14:36 | |
| - ESN напиша:
- пошо нема таква тема незнаев каде да прашам затоа одлучив тука.Дали некој знае од каде можам да најдам војнички чорапи шо ги носи арм зелени по боја се,дебели и високи колку планика и алпина чизмите однапред фала
Друже има веќе ваква тема, повели https://odbrana.forumotion.org/t132-topic Инаку не знам, доколку си од Скопје побарај во Микеи и онаа продавницата спроти влада. На друго место не ми текнува каде би можело да има. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/7/2014, 21:37 | |
| ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/8/2014, 23:31 | |
| Дечки дали некој од вас има искуство со овие чизми од планика Алпината арпеназ војничките ќе ги чувам за по гората,за екстремни случаеви.Овие овде би ги користел само за во град е сега незнам какви се затоа прашувам дали некој ги имал.Солени се на цена без попуст се 9500 денари со попуст 7600. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
shady3
Број на мислења : 113
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/8/2014, 00:32 | |
| ESN Јас имам вакви само темнозелени, и еве 2 години активно ги користам. Што да ти кажам, подобра чизма во животот немам носено. Квалитет врвен, удобност исто. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 27/8/2014, 00:45 | |
| Има еден другар вакви веќе 3-4 години и е презадоволен од нив, ги утепа од носење по планини. Во принцип ова е модел на германските Meindl, брендирани за локалниов пазар. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 28/8/2014, 01:35 | |
| фала ви дечки за одговорите.Знам дека ќе да се добри,за издржливост верувам дека ќе да се добри и за квалитет ама за удобност баш на планика не им давам зелено светло ама тоа не ми е ни битно.Не ми се удобни планиката само заради влошката која сите модели на планика ја имаат и таа е доста корава затоа не ми се удобни,додека алпината и нејзините сите чизми еве јас од лично искуство за арпеназот немам збор подобра чизма немам носено,цврста,удобна,топла немам збор браво за словенците што прават толку добри војнички чизми.Сакам да си земам уште еден пар за да си имам довека затоа сакам сега да ги земам овие од планика зашо ми се аресуваат и за да ги носам низ град,а алпината си го заслужуваат местото за екстремни случаеви и екстремни терени. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |
| |
|
| |
| Војнички обувки | |
|