Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Војнички обувки

Go down 
+19
fighter
JKD
shady3
BABUN
Ilija Uzunov
tose
Smrtnikot
Legija91
darkness
alexmkd
ESN
leopard
Klinton
Momak od Gjorce
beowulf
Alvar
Зоран
Генерал
SIG
23 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 40 ... 51  Next
АвторПорака
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

Војнички обувки - Page 29 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 29 Empty1/6/2014, 20:26

И LOWA е германска компанија, но еден од поголемите корисници е британската армија.
Meindl пак е сопственик на словенска Planika ми се чини, така да некои модели се произведуваат во Словенија и се нудат за различни пазари под двата бренда.
http://de.wikipedia.org/wiki/LOWA_Sportschuhe

Германската армија армија најчесто носи Haix, или пак Meindl.
http://www.haix-bootstore.com/military/
http://www.haix.co.uk/military/

Добра и квалитетна британска компанија за војнички/полициски чизми е Altberg.
http://www.altberg.co.uk/

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 29 Empty21/6/2014, 02:22

Момци некој да ми каже искуство со војничките/полициски планика стол.Јас си ги имам алпината арпеназ денес супер ми се покажаа бев по дрва со нив низ ридот цело време нагоре надоле.Зглобот го фиксираат не ни мрда,е сега пошо тие се повеќе за во зиме ми беше многу жешко во нив.Најдобра чизма која што сум ја носел некогаш.
За планиката прашувам пошо сакам да си земам уште еден пар чизми за да си имам довека.За издржливи знам дека се бидејќи имав едни и ги носев само постар модел,затоа прашувам некои кои имаат пробано понов.Дали ти ја држат убаво ногата,дали зимно време на студено е топло во нив.За удобност не прашувам пошо знам тоа им е слаба страна влошката е многу корава и целата чизма е равна одоздоле и се се осеќа.Мене ми е битно другото  Cool 

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 29 Empty27/6/2014, 03:55

де бе баш никој ли нема искуство со војничките планика барем некој војник или полицаец нека пиша

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 29 Empty26/7/2014, 14:15

пошо нема таква тема незнаев каде да прашам затоа одлучив тука.Дали некој знае од каде можам да најдам војнички чорапи шо ги носи арм зелени по боја се,дебели и високи колку планика и алпина чизмите однапред фала

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 29 Empty26/7/2014, 14:36

ESN напиша:
пошо нема таква тема незнаев каде да прашам затоа одлучив тука.Дали некој знае од каде можам да најдам војнички чорапи шо ги носи арм зелени по боја се,дебели и високи колку планика и алпина чизмите однапред фала

Друже има веќе ваква тема, повели https://odbrana.forumotion.org/t132-topic Инаку не знам, доколку си од Скопје побарај во Микеи и онаа продавницата спроти влада. На друго место не ми текнува каде би можело да има.

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 29 Empty26/7/2014, 21:37

Фали ти другар не знаев дека постои ваква тема за воена опрема исто така фала ти многу што ми посочи во кои продавници можат да најдам ziveli ziveli ziveli 

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 29 Empty26/8/2014, 23:31

Дечки дали некој од вас има искуство со овие чизми од планика
Војнички обувки - Page 29 Mangart_men11
Алпината арпеназ војничките ќе ги чувам за по гората,за екстремни случаеви.Овие овде би ги користел само за во град е сега незнам какви се затоа прашувам дали некој ги имал.Солени се на цена без попуст се 9500 денари со попуст 7600.

Број на мислења : 113

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 29 Empty27/8/2014, 00:32

ESN Јас имам вакви само темнозелени, и еве 2 години активно ги користам. Што да ти кажам, подобра чизма во животот немам носено. Квалитет врвен, удобност исто.
Вратете се на почетокот Go down
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 29 Empty27/8/2014, 00:45

Има еден другар вакви веќе 3-4 години и е презадоволен од нив, ги утепа од носење по планини.
Во принцип ова е модел на германските Meindl, брендирани за локалниов пазар.

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 29 Empty28/8/2014, 01:35

фала ви дечки за одговорите.Знам дека ќе да се добри,за издржливост верувам дека ќе да се добри и за квалитет ама за удобност баш на планика не им давам зелено светло ама тоа не ми е ни битно.Не ми се удобни планиката само заради влошката која сите модели на планика ја имаат и таа е доста корава затоа не ми се удобни,додека алпината и нејзините сите чизми еве јас од лично искуство за арпеназот немам збор подобра чизма немам носено,цврста,удобна,топла немам збор браво за словенците што прават толку добри војнички чизми.Сакам да си земам уште еден пар за да си имам довека затоа сакам сега да ги земам овие од планика зашо ми се аресуваат и за да ги носам низ град,а алпината си го заслужуваат местото за екстремни случаеви и екстремни терени.
ziveli Smile

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 29 Empty

Вратете се на почетокот Go down

Војнички обувки
Вратете се на почетокот 
Страна 29 of 51Отиди на страна : Previous  1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 40 ... 51  Next
 Similar topics
-
» Војнички песни
» Војнички кучиња