| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
leopard
Број на мислења : 583
| Предмет: Re: Војнички обувки 14/3/2013, 22:44 | |
| Ако не е тајна,колку пари ги купи?Мој другар купи пред 2 години,топ му се погодија,меѓутоа се уште е рано да се даде финална оценка.Кога ги купувавме продавачката нудеше потполно иста планика едните беа на попуст 7000 ден(преку лето ги купи) другите беа околу 5000 и нешто.Инаку има разлика од квалитетот на моделите од 2000-2001-2002..и денешниве.Јас носев кумановска (планика)Филип Фросс,катастрофа,пишав некаде на претходиве страни. | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војнички обувки 25/9/2013, 23:03 | |
| Дечки ако може некој да ми каже со сигурност војничките алпина арпеназ од каква кожа се направени.Некаде вика нубук или преврната а на друго место обична иста како на планиката.Прашувам зошто и јас имам такви ги земав летото на попуст 10% 7500 денари.Ама лично мене не ми личи на преврната кожа не е таков изгледот и ги одржувам со креми од кемпласт словенска и бама германска.Инаку според мене најдобра чизма која ја имам носено до сега а ги имам носено сите војнички и полициски типови на чизми ако некој планира да си земе чизми препорака од мене алпина арпеназ ги има во сите продавници на алпина во скопје.
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Војнички обувки 25/9/2013, 23:05 | |
| - ESN напиша:
- Дечки ако може некој да ми каже со сигурност војничките алпина арпеназ од каква кожа се направени.Некаде вика нубук или преврната а на друго место обична иста како на планиката.Прашувам зошто и јас имам такви ги земав летото на попуст 10% 7500 денари.Ама лично мене не ми личи на преврната кожа не е таков изгледот и ги одржувам со креми од кемпласт словенска и бама германска.Инаку според мене најдобра чизма која ја имам носено до сега а ги имам носено сите војнички и полициски типови на чизми ако некој планира да си земе чизми препорака од мене алпина арпеназ ги има во сите продавници на алпина во скопје.
Планика ги прави во куманово бивши ЧИК. ај прашајте и пројдете 50 % поевтино. Мислам макстеп е домашен производител. | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 25/9/2013, 23:19 | |
| - Зоран напиша:
- ESN напиша:
- Дечки ако може некој да ми каже со сигурност војничките алпина арпеназ од каква кожа се направени.Некаде вика нубук или преврната а на друго место обична иста како на планиката.Прашувам зошто и јас имам такви ги земав летото на попуст 10% 7500 денари.Ама лично мене не ми личи на преврната кожа не е таков изгледот и ги одржувам со креми од кемпласт словенска и бама германска.Инаку според мене најдобра чизма која ја имам носено до сега а ги имам носено сите војнички и полициски типови на чизми ако некој планира да си земе чизми препорака од мене алпина арпеназ ги има во сите продавници на алпина во скопје.
Планика ги прави во куманово бивши ЧИК.
ај прашајте и пројдете 50 % поевтино. Мислам макстеп е домашен производител. Зоки ама квалитетот на кумановските планика за разлика со словенските оригинал алпина и планика е од тука до тунгузија. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Војнички обувки 25/9/2013, 23:24 | |
| Зоки првата набавка на Планика беше од Словенија. Втората веќе беше од Кумановските. Кој имал шанса да ги носи и двете знае дека станува збор за земја и небо. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 25/9/2013, 23:43 | |
| Така е генерале јас од искуство кажувам. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/9/2013, 00:13 | |
| И сега...Алпина или Планика? | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/9/2013, 04:14 | |
| Мислам дека веќе имам пишувано ама ајде ќе кажам пак. И двата модела се одлични но јас сум малку субјективен кога е во прашање Планиката ( сепак ја носев 10 години ).
Со Планиката поминав брда и долини за на крај да и се одлепи долниот слој од ѓонот ( и тоа не целосно ). Остатокот и ден денес е во топ состојба. Од моја немарност не сум побарал некаде да ми го сменат ѓонот и да си ги носам пак.
Алпината пак има еден детал кој мене многу ми се допадна. Кај Алпината во висина на зглобовите има издатоци кои ги прицврстуваат зглобовите а бидејќи јас сум склон кон повреди на скочните зглобови ова за мене е идеално решение и се чуствувам сигурно.
______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/9/2013, 12:57 | |
| Но во поглед на издржливоста како би ја рангирал Алпината вс. Планика? Или ја немаш носено подолго време Алпината? | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Војнички обувки 26/9/2013, 14:25 | |
| - Frogfoot напиша:
- Но во поглед на издржливоста како би ја рангирал Алпината вс. Планика? Или ја немаш носено подолго време Алпината?
Алпината ја носам 3-4 години. Е сега разиката е и во тоа што Планиката ја носев во еден поинаков период т.е некогаш и во екстремни ситуации ( кал, снег, вода ) додека сега немам такви искушенија и Алпината не е ставена на вистински тест. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |
| |
|
| |
| Војнички обувки | |
|