| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војнички обувки 6/7/2019, 15:08 | |
| - MISFIT напиша:
- ESN напиша:
- Луѓе во Камуфлаж ја донеле најдобрата висока воена чизма.
Lowa Spored kogo? Според швабските специјалци,британските итн. И самата цена доволно зборува. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 2/8/2019, 14:55 | |
| ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Војнички обувки 2/8/2019, 15:22 | |
| | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 2/8/2019, 15:24 | |
| - РИС напиша:
- Квалитетни ли се ?
Ќе ти кажам за месец-два хеххе ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 17/8/2019, 14:51 | |
| Новите чизми за АРМ што ги постирав погоре,не се за лето дефинитивно.Тврда влошка,ако не си ставиш своја си го ебал ежот.Ѓонот е срање,ако стоиш повеќе од 5 мин на исто место одма те болат петиците.Планинар сум и знам како чизми треба да се понашаат и како не.Пред некој ден имавме да кажам добар марш од 20-21 км,два дена после тоа петиците ме болеа.Така да едвај чекам да дојде 1(први) да земам плата и одма си купувам нови. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 17/8/2019, 15:46 | |
| Кога не се внимава што се купува, тоа е. Не за џабе секоја посериозна армија првин врши испитување и тестирање на одреден производ пред да влезе во употреба. Кај нас од кога памтам на секој тендер главен критериум е цената, останатото е секундарно. Чувај нозете како и да е... лесно се доаѓа до повреда, а долго време траат последиците, ова од лично искуство. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 17/8/2019, 19:03 | |
| Еде,еде.Доброволно кога бев служев со моите Алпина Арпеназ,и претходно имам пишано и пак ќе напишам,поудобна чизма мојата нога нема осетено.Една вечер бев смена на стража и многу врнеше дожд.Требаше да спаднеме по едни степеници,и одејќи по нив,пошо беа мокри многу лошо настапив и го лцнав зглобот на левата нога.Да носев патики на истото место зглобот ќе ми беше направен лом.После оваа повреда 3-4 дена ме болеше,ама пошо ногата е убаво фиксирана во чизмата ми помина.И затоа можам да кажам дека Алпината мене ми ја спаси ногата. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 17/8/2019, 19:41 | |
| Јас го повредив (првиот пат) десното стапало кога служев 2002-ра... трчајќи надолу по еден рид во К. Илинден, некоја показна вежба ми се чини беше. Згазнав незгодно, или пропаднав во некоја вдлабнатина (не ми текнува баш) и ме пресече лакот на стапалото како да згазнав на срча. Во ЈНА чизма нормално. Еве и ден денес после толку години знае да имам болки на истото место. А други повреди од качување/симнување по планини веќе се бајаги... тие не ни ги бројам. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: Војнички обувки 18/8/2019, 03:36 | |
| - ESN напиша:
- Новите чизми за АРМ што ги постирав погоре,не се за лето дефинитивно.Тврда влошка,ако не си ставиш своја си го ебал ежот.Ѓонот е срање,ако стоиш повеќе од 5 мин на исто место одма те болат петиците.Планинар сум и знам како чизми треба да се понашаат и како не.Пред некој ден имавме да кажам добар марш од 20-21 км,два дена после тоа петиците ме болеа.Така да едвај чекам да дојде 1(први) да земам плата и одма си купувам нови.
Srekja ne si go fatil vremeto na turskite cizmi... Tolku prekinuvaat cirkulacija vo stapaloto sto glava pocnuva da te boli posle nekoe vreme. Kako da odis bos po parket se osekaat. ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 18/8/2019, 11:07 | |
| - MISFIT напиша:
- ESN напиша:
- Новите чизми за АРМ што ги постирав погоре,не се за лето дефинитивно.Тврда влошка,ако не си ставиш своја си го ебал ежот.Ѓонот е срање,ако стоиш повеќе од 5 мин на исто место одма те болат петиците.Планинар сум и знам како чизми треба да се понашаат и како не.Пред некој ден имавме да кажам добар марш од 20-21 км,два дена после тоа петиците ме болеа.Така да едвај чекам да дојде 1(први) да земам плата и одма си купувам нови.
Srekja ne si go fatil vremeto na turskite cizmi... Tolku prekinuvaat cirkulacija vo stapaloto sto glava pocnuva da te boli posle nekoe vreme. Kako da odis bos po parket se osekaat. Уште ги има.Кога задолжувавме се делеа турски и новите српските.Од 38 до 42 и 46 бројка се од новите.Другите бројки се турски. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |
| |
|
| |
| Војнички обувки | |
|