чизмите ги има во салата Борис Трајковски,во аутлетот на http://sportvision.mk/wp/ ама чизмиве се катастрофа...се рашируваат,и ногата ти е секогас водена тс испотена... така да ако мислиш да купуваш,немој
Друже јас веќе имам војнички алпина арпеназ презадоволен никогаш студено на нозете не ми е,е сега ногата секако дека ми е ептен испотена ама дома коа си идам ги вадам влошките ги ставам да се сушат,во чизмите став сув весник за да ја упие потта после 5-6 саати го вадам и пак сум спремен.Инаку гриспорт чизмите за кои прашав друже информација од член на ебр прва чета ми вели дека се добри ама за разлика од старите словенски планика се 0.Инаку не се рашируваат а тоа дека ти е потна ногата точно е
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
tose
Број на мислења : 160
Предмет: Re: Војнички обувки 3/2/2014, 22:12
значи тој е единствен што ги носи тие чизми а не му се раширени
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Војнички обувки 4/2/2014, 00:12
tose напиша:
значи тој е единствен што ги носи тие чизми а не му се раширени
има нема така е
alexmkd
Број на мислења : 122
Предмет: Re: Војнички обувки 4/2/2014, 16:10
abe dechki ne mi kazavte kakvi se tie turski letni vojnicki / ?
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Војнички обувки 4/2/2014, 18:25
______________________ Si vis pacem, para bellum
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Војнички обувки 5/2/2014, 15:04
алвар друже слоенската планика уште одамна се распадна сега се под меиндл за него работат ако имаш приметено чизмите шо ги испорачаа за француските и шведските војници планика ги правеа а ги продадоа како меиндл.
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Војнички обувки 5/2/2014, 16:45
Да, да... знам дека се во сопственост на Meindl.. но сепак си го задржаа брендот Planika за овие простори. Моделите им се идентични со понудата од германскиот бренд, што воопшто не е лошо.. со оглед дека Мeindl е врвна фирма.
P.S. Инаку и LOWA дел од производството го има префрлено во Хрватска.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Гостин Гостин
Предмет: Re: Војнички обувки 5/2/2014, 22:29
Јас имам Planika во Gore Tex материјал, ги земав 2009 од Словенија Спорт, презадоволен сум од нив.