| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/12/2013, 19:00 | |
| - beowulf напиша:
- ESN напиша:
- Ма јок бре јас си сакам само војнички цврсти и испробани чизми со кои можам се да правам,а највеќе за терен и за на лов пошо сум млад ловџија.Пошо дојдете вие со саломонки,адидаски или кат да ве видам горе по ридовите каде има по 30 цм снег или да минувате низ реки,уште првиот ден ќе се распаднат.Единствено освен алпината арпеназ во македонија ги признавам планиката стол кои се употребуваат и во арм и во мвр и гри спорт кобра односно чизмите кои мвр ги носат последните години.
Друже на лов се оди само со гумени чизми, посебно во зима и ако на лов одите без загари, пошто цело време трба да поминуваш низ жбунови и дрва полни со трња. Ај да те видам оди на лов на зајаци со твоите алпина арпеназ па цел ден поминувај низ круши горнички кои растат како ниски жбунови и имаат трња како клинци, па да ми кажеш како ќе поминат чизмите. Под ова како ќе поминат, не мислам дека ќе се искинат и распаднат од едно излегување, туку колку видливи гребаници ќе има на нив на крајот од денот.
Слушај ние во берово немаме ловишта како во странство па да ловиме без загари.Со нас се цело време,да ти кажам со гумени чизми одат само тие ловџии што немаат пари за да си земат алпина или планика.Така да првото крштевање им го направив на височина од 1800 метри на планината Обозна бевме по габи 4 часа во шумата бев,како што кажав низ трње,гранки,дрвја низ се и ништо не им беше.После тоа следеше и неколку пати лов во овие 2 недели кога заврна снегот.Ми се издрцаа на врвот многу малце од скршено шише ама јбг срчијата и коска сече а не пак кожа,ама уште многу нешта треба да им се случат за да ми се расипат,со едно 6 години носење. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/12/2013, 19:44 | |
| Јас морам да признаам дека не најдов чизма до сега од која нема да ми мрзнат прстите. Може ми се премрзнати од едни времиња кога поважен ми беше рамбо изгледот па ми беше незамисливо да носам дебели чорапи и добропознатите ѕиври ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/12/2013, 20:28 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/12/2013, 21:53 | |
| очекував таква оценка за соломон,како што кажаа и луѓето што ги носеле... а и генералот е во право чизма носам 15г и сум носел мн различни...ама секогаш прстите се мраз | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 11/12/2013, 00:01 | |
| На мене у старите планика од 2001 и со волнени џорапи прстите ми беа студени.Но сега со овие арпеназот само два пара и немам зима на нозете.Е сега ако чизмата ја носиш повеќе од два часа дома само ја оставиш и наредниот ден пак ја обуеш и ти се студени нозете тоа е поради влагата односно потта од нозете.Затоа јас после секое носење ги вадам влошките ги сушам на собна температура,а во чизмите ставам обична хартија,лист од весник само да не е мрсен.Ги ставаш чизмите да се сушат во соба кајшто нема оѓин.Наредниот ден ја вадиш хартијата и си спремен јас тоа секој пат го работам и нозете секогаш ми се топли,без ѕиври,термо џорапи,или волнени само 2 пара обични памучни и немам гајле.Генерале те прашав нешто по ПП не си ми одговорил. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Војнички обувки 12/12/2013, 17:37 | |
| ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 12/12/2013, 19:11 | |
| Што користите за внатрешноста од чизмите? Сте ги користеле ли оние спрееви што прскаат во две насоки за освежување? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 12/12/2013, 20:02 | |
| ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 12/12/2013, 20:07 | |
| - Alvar напиша:
- Што користите за внатрешноста од чизмите? Сте ги користеле ли оние спрееви што прскаат во две насоки за освежување?
Алвар подетално можеш ли да кажеш.Не те разбирам што користиме за внатрешноста за некој спреј или за што мислиш.Не таков спреј не сум користел и нема ни да користам за освежување, јас креми и спрејови користам само за импрегнација,а во сувите месеци само влажна крпа или влажни марамици. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Војнички обувки 12/12/2013, 20:48 | |
| Првиот - неутралниот. Оној другиот е само за црни. Иако моите се црни сепак тогаш наидов на овој и го зедов. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |
| |
|
| |
| Војнички обувки | |
|