Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Војнички обувки

Go down 
+19
fighter
JKD
shady3
BABUN
Ilija Uzunov
tose
Smrtnikot
Legija91
darkness
alexmkd
ESN
leopard
Klinton
Momak od Gjorce
beowulf
Alvar
Зоран
Генерал
SIG
23 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 51  Next
АвторПорака
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

Војнички обувки - Page 18 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 18 Empty10/12/2013, 19:00

beowulf напиша:
ESN напиша:
Ма јок бре јас си сакам само војнички цврсти и испробани чизми со кои можам се да правам,а највеќе за терен и за на лов пошо сум млад ловџија.Пошо дојдете вие со саломонки,адидаски или кат да ве видам горе по ридовите каде има по 30 цм снег или да минувате низ реки,уште првиот ден ќе се распаднат.Единствено освен алпината арпеназ во македонија ги признавам планиката стол кои се употребуваат и во арм и во мвр и гри спорт кобра односно чизмите кои мвр ги носат последните години.
Друже на лов се оди само со гумени чизми, посебно во зима и ако на лов одите без загари, пошто цело време трба да поминуваш низ жбунови и дрва полни со трња. Ај да те видам оди на лов на зајаци со твоите алпина арпеназ па цел ден поминувај низ круши горнички кои растат како ниски жбунови и имаат трња како клинци, па да ми кажеш како ќе поминат чизмите. Под ова како ќе поминат, не мислам дека ќе се искинат и распаднат од едно излегување, туку колку видливи гребаници ќе има на нив на крајот од денот.

Слушај ние во берово немаме ловишта како во странство па да ловиме без загари.Со нас се цело време,да ти кажам со гумени чизми одат само тие ловџии што немаат пари за да си земат алпина или планика.Така да првото крштевање им го направив на височина од 1800 метри на планината Обозна бевме по габи 4 часа во шумата бев,како што кажав низ трње,гранки,дрвја низ се и ништо не им беше.После тоа следеше и неколку пати лов во овие 2 недели кога заврна снегот.Ми се издрцаа на врвот многу малце од скршено шише ама јбг срчијата и коска сече а не пак кожа,ама уште многу нешта треба да им се случат за да ми се расипат,со едно 6 години носење.

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 18 Empty10/12/2013, 19:44

Јас морам да признаам дека не најдов чизма до сега од која нема да ми мрзнат прстите. Може ми се премрзнати од едни времиња кога поважен ми беше рамбо изгледот па ми беше незамисливо да носам дебели чорапи и добропознатите ѕиври Smile

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 18 Empty10/12/2013, 20:28

Еве компарација на три трекинг модела на чизми, од кој едните се Salomon Quest 4D GTX.
http://www.telegraph.co.uk/travel/activityandadventure/10481860/Action-packed-best-hiking-boots-review.html
Неодмана ги има и кај нас во понуда Berghaus и Columbia. Не се нешто нарочито во квалитет... особено за цената (околу 100е).

tose

Број на мислења : 160

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 18 Empty10/12/2013, 21:53

очекував таква оценка за соломон,како што кажаа и луѓето што ги носеле...
а и генералот е во право чизма носам 15г и сум носел мн различни...ама секогаш прстите се мраз Very Happy 
Вратете се на почетокот Go down
ESN

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 18 Empty11/12/2013, 00:01

На мене у старите планика од 2001 и со волнени џорапи прстите ми беа студени.Но сега со овие арпеназот само два пара и немам зима на нозете.Е сега ако чизмата ја носиш повеќе од два часа дома само ја оставиш и наредниот ден пак ја обуеш и ти се студени нозете тоа е поради влагата односно потта од нозете.Затоа јас после секое носење ги вадам влошките ги сушам на собна температура,а во чизмите ставам обична хартија,лист од весник само да не е мрсен.Ги ставаш чизмите да се сушат во соба кајшто нема оѓин.Наредниот ден ја вадиш хартијата и си спремен јас тоа секој пат го работам и нозете секогаш ми се топли,без ѕиври,термо џорапи,или волнени само 2 пара обични памучни и немам гајле.Генерале те прашав нешто по ПП не си ми одговорил. vojnik vesel 

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 18 Empty12/12/2013, 17:37

ЕСН еве го спрејот што го користам за моите чизми.

http://www.kemplast.si/?mod=catalog&action=productDetails&ID=91

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 18 Empty12/12/2013, 19:11

Што користите за внатрешноста од чизмите? Сте ги користеле ли оние спрееви што прскаат во две насоки за освежување?

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 18 Empty12/12/2013, 20:02

Генерал напиша:
ЕСН еве го спрејот што го користам за моите чизми.

http://www.kemplast.si/?mod=catalog&action=productDetails&ID=91
Друже не може да ми отвори ништо не ми дава од кемпласт постојат само 2 вида на спреј еден од нив мора да е кажи ми кој е.
ОВОЈ
http://www.kemplast.si/modules/catalog/products/waterproof_spray.jpg
ИЛИ ОВОЈ
http://www.kemplast.si/modules/catalog/products/velur_in__nubuk_spray.jpg

Инаку јас користам од оваа крема и сум презадоволен ниту фаќаат прашина чизмите и плус ја омекнуваат кожата. ziveli
http://www.kemplast.si/modules/catalog/products/waterproof_krema.jpg

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 18 Empty12/12/2013, 20:07

Alvar напиша:
Што користите за внатрешноста од чизмите? Сте ги користеле ли оние спрееви што прскаат во две насоки за освежување?
Алвар подетално можеш ли да кажеш.Не те разбирам што користиме за внатрешноста за некој спреј или за што мислиш.Не таков спреј не сум користел и нема ни да користам за освежување, јас креми и спрејови користам само за импрегнација,а во сувите месеци само влажна крпа или влажни марамици.

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 18 Empty12/12/2013, 20:48

Првиот - неутралниот. Оној другиот е само за црни. Иако моите се црни сепак тогаш наидов на овој и го зедов.

ПишувањеПредмет: Re: Војнички обувки   Војнички обувки - Page 18 Empty

Вратете се на почетокот Go down

Војнички обувки
Вратете се на почетокот 
Страна 18 of 51Отиди на страна : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 51  Next
 Similar topics
-
» Војнички песни
» Војнички кучиња