| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: Војнички обувки 9/12/2013, 12:45 | |
| фала друже ке видам што како...знам дека ја затворија таа продавница...имаше еден тип од Госивар доагаше во МВР и продаваше ама го нема и него...да видам околу дали има некаде во БГ или ГР... | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Војнички обувки 9/12/2013, 13:00 | |
| - tose напиша:
- фала друже ке видам што како...знам дека ја затворија таа продавница...имаше еден тип од Госивар доагаше во МВР и продаваше ама го нема и него...да видам околу дали има некаде во БГ или ГР...
Ако те однесе патот накај Солун, побарај во ловечкиот кварт (пазар). | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војнички обувки 9/12/2013, 17:14 | |
| Јас не ги признавам саломон не ми се биндисват.Секоја чизма која има платнена постава ја одбегнувам,јас си сакам чизма со која можам и река од 20 цм да минам затоа си ги зедов војничките алпина арпеназ презадоволен. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Војнички обувки 9/12/2013, 19:18 | |
| Salomon чизми имаше во еден дуќан во Битола, ама го затворија. Еден колега имаше купено, не знам точно кој модел, човекот е презадоволен, ем топлат ем се прелесни. Немам видено толку лесни чизми....ама и мрсно ги плате, некаде околу 10.000. Иначе дали некој има искуство со Caterpillar, Adidas и Cri Sport(Алвар, твоето не важи )чизми. Денес разгледував, цените се од кај 5-7000 денари. Најзагреан сум за адидас чизмите кои беа 6500. | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 9/12/2013, 19:35 | |
| Ма јок бре јас си сакам само војнички цврсти и испробани чизми со кои можам се да правам,а највеќе за терен и за на лов пошо сум млад ловџија.Пошо дојдете вие со саломонки,адидаски или кат да ве видам горе по ридовите каде има по 30 цм снег или да минувате низ реки,уште првиот ден ќе се распаднат.Единствено освен алпината арпеназ во македонија ги признавам планиката стол кои се употребуваат и во арм и во мвр и гри спорт кобра односно чизмите кои мвр ги носат последните години. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички обувки 9/12/2013, 19:49 | |
| - beowulf напиша:
- Salomon чизми имаше во еден дуќан во Битола, ама го затворија. Еден колега имаше купено, не знам точно кој модел, човекот е презадоволен, ем топлат ем се прелесни. Немам видено толку лесни чизми....ама и мрсно ги плате, некаде околу 10.000.
Иначе дали некој има искуство со Caterpillar, Adidas и Cri Sport(Алвар, твоето не важи )чизми. Денес разгледував, цените се од кај 5-7000 денари. Најзагреан сум за адидас чизмите кои беа 6500. Јас имам одлично искуство со Саломон, ги платив 7000 пред 7 години и уште се во добра состојба. Но веројатно оваа зима ги менувам, иако може да ја истуркам и со нив. Со Катерпилар исто имам добро искуство, не така големо како со Саломон, но сум задоволен. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 9/12/2013, 20:03 | |
| Salomon имам носено 10 години еден пар... по секакво време. Е сега вистина, не сум одел по беспаќа... но за урбани услови по секакво време, како и за викенд планинарења се покажаа одлично. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Војнички обувки 9/12/2013, 22:19 | |
| - ESN напиша:
- Ма јок бре јас си сакам само војнички цврсти и испробани чизми со кои можам се да правам,а највеќе за терен и за на лов пошо сум млад ловџија.Пошо дојдете вие со саломонки,адидаски или кат да ве видам горе по ридовите каде има по 30 цм снег или да минувате низ реки,уште првиот ден ќе се распаднат.Единствено освен алпината арпеназ во македонија ги признавам планиката стол кои се употребуваат и во арм и во мвр и гри спорт кобра односно чизмите кои мвр ги носат последните години.
Друже на лов се оди само со гумени чизми, посебно во зима и ако на лов одите без загари, пошто цело време трба да поминуваш низ жбунови и дрва полни со трња. Ај да те видам оди на лов на зајаци со твоите алпина арпеназ па цел ден поминувај низ круши горнички кои растат како ниски жбунови и имаат трња како клинци, па да ми кажеш како ќе поминат чизмите. Под ова како ќе поминат, не мислам дека ќе се искинат и распаднат од едно излегување, туку колку видливи гребаници ќе има на нив на крајот од денот. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/12/2013, 01:04 | |
| - Alvar напиша:
- Salomon имам носено 10 години еден пар... по секакво време. Е сега вистина, не сум одел по беспаќа... но за урбани услови по секакво време, како и за викенд планинарења се покажаа одлично.
И јас исто така ги употребував. | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 10/12/2013, 18:54 | |
| ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |