| Војнички обувки | |
|
+19fighter JKD shady3 BABUN Ilija Uzunov tose Smrtnikot Legija91 darkness alexmkd ESN leopard Klinton Momak od Gjorce beowulf Alvar Зоран Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Војнички обувки 1/3/2015, 17:06 | |
| Алвар ти благодарам братко.Абе како моите алпина што ми се погодија немам збор со кој можам да ги опишам,купете си и ќе видите рај за нога. Инаку ЏКД другар ЕБР,ЕСЗ,АЛФА,ПЕП носат од новите гри спорт,исто така и сега нови чешки прабос им дадоа.Инаку плавците носат кој што ќе најде де гри спорт,де од новите планика кои се срање,и сега едни нови бугарски наменети само за обичните плавци,кои се чист промашај.Е сега гледај чизмите се тешки посебно моите алпина арпеназот и планиката се 850 гр.едната чизма,што значи пар 1700гр.А овие гри спортот шо го носат специјалците се полечки за 50 гр.така да сега ти гледај си ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Војнички обувки 1/3/2015, 19:19 | |
| претпоставувам дека се е навика ? бидејќи другар чив татко е џандар,ми вика добри се чизмите ама тешки вика едвај се движиш...какви да купам ако купувам за следно зимо ? некои што би можел да ги носам секаде,и да идам на планина и за низ скопје кога би паднал некој јак снег ? | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички обувки 2/3/2015, 00:29 | |
| За така ќе мораш да купиш два пара брат... едни ала „Тимберленд„ и едни ала „Арпеназ„ | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Војнички обувки 2/3/2015, 00:30 | |
| ориџинал тимберланд веќе имам мислев вкаа нешто по војничко,овие се ептен како принцеси,само за по кафиња се.. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички обувки 2/3/2015, 00:32 | |
| Зависи од буџетот. Под 6000 тешко ќе најдеш квалитетна чизма за планина и снег. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 2/3/2015, 10:36 | |
| JKD би ти ги препорачал моите алпина арпеназ цената им е 7000 и нешто.јас кога ги земав моите пред 2 и пол години беа 7500 по се скапи од планиката шо ги носат арм и мвр ама немам збор.сум пишувал за нив на неколку страни назад имам и слики ставано.едноставно земи и нема да се покаеш ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Војнички обувки 2/3/2015, 11:35 | |
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Војнички обувки 31/3/2015, 23:18 | |
| Да се пофалам на 18 март ми стигнаа таман еден ден пред роденденот.Искрено бев малку скептик за чизмиве ама се покажаа одлично до сега.Кај нас во Берово оти и у март врнеше снег у пм,баш ги пробав и споредував со алпината арпеназот.Овие новите гриспорт што ги носат полициските специјалци се 1.5 цм повисоки,многу се полечки што е најбитно,и нешто многу добро кај нив иако се полечки многу повеќе топлат од алпината.Со алпината имав малку криза, на почетокот се добри се додека не ти се испотат нозете и не стоиш на едно место.Одма што застанеш на 2-3 минути одма мраз ти се.Додека со овие гриспорт го немав тој проблем,се изненадив од тоа што го покажаа ем ногата потна ем топла.Гриспортот имаат и уште една предност а тоа е вибрам ѓонот кој не го уморува стапалото при долго пешачење.Единствено алпината арпеназот се само подобри во удобноста,повеќе се удобни од гриспортот ама пак за друго не ги бива. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Војнички обувки 1/4/2015, 14:36 | |
| ги има во слободна продажба овие ? а нели збореа дека им земале некои чкарт,или тоа беше за обичните полицајци ? што пари се за да ги купиш во продавница ? | |
|
| |
darkness
Број на мислења : 80
| Предмет: Re: Војнички обувки 1/4/2015, 15:08 | |
| 3000-4000 денари се движат
______________________ невозможното е достижно
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички обувки | |