| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 20/9/2014, 14:39 | |
| - MISFIT напиша:
- Ако е достапна информацијата за нас, достапна е и за нив, затоа ми се свиѓа дискретноста на АРМ и МВР
Кој нив бе ? ако мислеше за шипо мафија,за 1 минута можат да дознаат 10 пати повеќе информации од ние тука.Ко прво имаат луѓе во единиците,можда немаат во ЕСЗ ама во иста база се и се може лесно да се дознае,ко второ ги имаат и во МВР свои луѓе. Не се губете со тие глупи муабети демек дискреција за да не прочитаат терористите,во светот се прават клипови за единиците,се зборува јавно за нив,кај нас и тоа едно клипче што го направија за ЕСЗ е со лоша изведба. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 20/9/2014, 14:40 | |
| - ESN напиша:
- автомат пошо јас прв пат слушам дека ние у мк тавор ја имаме и снајперски модел.Имаме два типа на тавор ама и двата се автомати.Алфите ја имаат
Сите алфи ? јас како што знам,ја имаат само неколку тимови. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 26/9/2014, 23:45 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 27/9/2014, 00:19 | |
| Toj тим за обука што беше пратен тука од САС беа гола вода,нашите момци во сите изведени сценарија беа подобри | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 27/9/2014, 01:08 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Toj тим за обука што беше пратен тука од САС беа гола вода,нашите момци во сите изведени сценарија беа подобри
Тоа од секогаш сум се мислел,дали кога ни праќаат тимови за обука за кои сигурно плаќаме дебело,се оние најдобрите,и дали пренесуваат цело искуство,односно дали даваат 100% од себе за обука или дошле да прошетаат и да ни ги земат парите... Со кого друг,ако знае некој,имале тренинзи,не битно дали ЕБР или ЕСЗ ? | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 27/9/2014, 01:32 | |
| Дали францускиот ГИГН изведува обука само со ЕСЗ или и со други единици? |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 27/9/2014, 13:00 | |
| Какво плаќање, SAS не е приватна организација за да зема пари за обука. Вреди да се напомене и дека важи за една од најдобро обучените единици во светот. Инаку ми се чини дека и австриската единица EKO Cobra (Einsatzkommando Cobra) имаа заеднички вежби со ЕСЗ. edit: https://odbrana.forumotion.org/t112p100-topic ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 28/9/2014, 14:51 | |
| - HolyTemple напиша:
- Дали францускиот ГИГН изведува обука само со ЕСЗ или и со други единици?
На сликата и на снимката што ја имаше,беа седнати на маса и припадник на ЕБР и на ПЕП и нормално,ЕСЗ.Е сега дали само колку за муабет или имале обука со сите нив,не знам. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 28/9/2014, 20:09 | |
| - Генерал напиша:
- Ајде да се вратиме малку на темата ЕБР. Да пишам некој норми кои се потребни за влез во оваа единица.
Кандидатот треба да: - Има работно искуство од 2 години како ОСЛ (овластено службено лице ) - Да изрази желба за работа во единицата - Да е психофизички здрав - ова го утврдуваат посебни комисии во МВР
Откако ќе се пријави кандидатот се подложува на физички тест кој се одредува во зависност од годините и полот на кандидатот. Разликата во нормите е неколку проценти па така да нема да навлегувам во детална елаборација, туку само ќе ги дадам основините норми: - 3 200 метри за помалку од 15 минути - 53 склека за 2 минути - 62 стомачни за 2 минути - 9 згиба.о Ова се основните физички норми кои треба да се исполнат. Доколку постои поголем број на кандидати од потребниот кои ги исполнуваат овие норми се селектираат оние кандидати кои имаат најдобри резултати.
Селектираните кандидати се упатуваат на 21 дневен селективен курс. Оние кандидати кои ќе го поминат курсот се упатуваат на Основна обука, за на крај целиот процес да заврши со Специјалистичката обука. генерале сеуште ли се овие норми ? овие се помали неголи оние за обичен полицаец. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 28/9/2014, 22:45 | |
| Нормите се одредуваат во зависност од возраста на кандидатот односно припадникот на единицата. Не можам сега да ги одвојам сите критериуми по години ама се работи за различни бројки. Овие погоре се дадени само ориентационо. Критериумите од последните конкурси немаат ништо со критериумите за во единиците. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
| |
|
| |
| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|