|
|
| Езерска единица на АРМ | |
|
+8РИС Legija91 Mrshajnoski Зоран SIG Генерал AlexGreat Momak od Gjorce 12 posters | |
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Езерска единица на АРМ 12/8/2011, 23:49 | |
| | |
| | | Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 13/8/2011, 00:10 | |
| | |
| | | AlexGreat
Број на мислења : 277
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/9/2011, 14:38 | |
| Премногу жално. Јас не би го пензионирал овој род,фактички се пензионира цела Морнарица на АРМ. ______________________ Born to be Macedon!
| |
| | | Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 16:56 | |
| Жално е. Сепак мислам од некои повисоки причини овој род да се врати во служба. Сметам дека не би било којзнае каков проблем за оваа наша мала но убава државичка да се одржуваат 4 чамци. П.С Сакам да дадам предлог оваа тема да се префрли во Морнарица, чисто да не стои празно ______________________ Потта штеди крв!
| |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 17:00 | |
| Ќе започнеме со теми и во морнарица..него бидејќи е дел од безбедносните сили на РМ нека биде тука оваа , за нашата езерска единица. Инаку, и јас мислам дека нема никаков проблем, односно во Охрид има неколку глисери задолжени за тоа,но нема патролни бродови,какви што беа тие 2-та што ги имаше на Охридско езеро. Изгледа ќе одат за старо железо...со мала модернизација би можеле да се вратат во служба,али пошто „немаме непријател„ на запад не ни требат | |
| | | Генерал
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 17:02 | |
| - Frogfoot напиша:
- Ќе започнеме со теми и во морнарица..него бидејќи е дел од безбедносните сили на РМ нека биде тука оваа , за нашата езерска единица. Инаку, и јас мислам дека нема никаков проблем, односно во Охрид има неколку глисери задолжени за тоа,но нема патролни бродови,какви што беа тие 2-та што ги имаше на Охридско езеро. Изгледа ќе одат за старо железо...со мала модернизација би можеле да се вратат во служба,али пошто „немаме непријател„ на запад не ни требат
Па и немора да имаме непријател. Јас велам дека од сентиментални причини треба да се зачуваат овие бродови. Кога може да во некои држави да постои коњаница па можеме и ние да имаме морнарица ______________________ Потта штеди крв!
| |
| | | SIG
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 17:07 | |
| Во право си, мислам дека бродот како пловило е скапо, но ние веќе ги имаме, со мало шминкање, војниците кои се во базата во Охрид ќе вршат тековно одржување, и немора да се возат секој ден, може 1-2 пати месечно колку да не „закржлават„ моторите. | |
| | | Генерал
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 17:09 | |
| - Frogfoot напиша:
- Во право си, мислам дека бродот како пловило е скапо, но ние веќе ги имаме, со мало шминкање, војниците кои се во базата во Охрид ќе вршат тековно одржување, и немора да се возат секој ден, може 1-2 пати месечно колку да не „закржлават„ моторите.
За една држава со буџет од 2.7 милијарди мислам дека 4 брода и исто толку авиони не би требало да бидат проблем. Плус и твоето решение ми се допаѓа. Не мора секој ден да имаат активности. ______________________ Потта штеди крв!
| |
| | | SIG
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 17:12 | |
| - Генерал напиша:
- Frogfoot напиша:
- Во право си, мислам дека бродот како пловило е скапо, но ние веќе ги имаме, со мало шминкање, војниците кои се во базата во Охрид ќе вршат тековно одржување, и немора да се возат секој ден, може 1-2 пати месечно колку да не „закржлават„ моторите.
За една држава со буџет од 2.7 милијарди мислам дека 4 брода и исто толку авиони не би требало да бидат проблем. Плус и твоето решение ми се допаѓа. Не мора секој ден да имаат активности. Па кај бродовите тоа е и најголемиот трошок, горивото. Тие на едно излегување трошат стотина литри гориво, а доколку би имале излегување 1-2 пати месечно или пак ете да речеме еднаш неделно,мада и тоа не треба, тогаш не би претставувало голем проблем. И немаме ние 10 бродови, имаме 2 во Охрид, во Преспанско незнам колку имаме...Дојранско доволно е некој глисер. За авионите...бидејќи сум љубител на авијацијата, за Сухоите срце ме боли... нема да коментирам зошто сум осетлив на тоа | |
| | | Генерал
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 17:16 | |
| - Frogfoot напиша:
- Генерал напиша:
- Frogfoot напиша:
За една држава со буџет од 2.7 милијарди мислам дека 4 брода и исто толку авиони не би требало да бидат проблем. Плус и твоето решение ми се допаѓа. Не мора секој ден да имаат активности. Па кај бродовите тоа е и најголемиот трошок, горивото. Тие на едно излегување трошат стотина литри гориво, а доколку би имале излегување 1-2 пати месечно или пак ете да речеме еднаш неделно,мада и тоа не треба, тогаш не би претставувало голем проблем. И немаме ние 10 бродови, имаме 2 во Охрид, во Преспанско незнам колку имаме...Дојранско доволно е некој глисер.
За авионите...бидејќи сум љубител на авијацијата, за Сухоите срце ме боли... нема да коментирам зошто сум осетлив на тоа Како и секој вљубеник во Војската и пред се во државата и мене ме боли да гледам како може да се дозволи такво нешто. Зарем нема некој горе кој размислува со љубов а не со финансиска корист? ______________________ Потта штеди крв!
| |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ | |
| |
| | | | Езерска единица на АРМ | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |