| Езерска и речна флотила | |
|
+3Kire1993 SIG Momak od Gjorce 7 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Езерска и речна флотила 30/1/2013, 23:17 | |
| | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Езерска и речна флотила 31/1/2013, 09:37 | |
| Ако мислиш на воено-полициска речна флота, имаат, а ваква... према Грција немаат ради тоа што Вардар не е сеуште пловен. Инаку на север, исправете ме, ама мислам дека имаат нешто ситно? Инаку, мене ме интересира дали Вардар воопшто е изводливо да биде пловен? П.С Овие два линка брат, се за различни проекти, „Вардарска долина„ е за хидроцентралите, додека овој Србиве што го предложуваат е друг, или? | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Езерска и речна флотила 31/1/2013, 21:43 | |
| - Frogfoot напиша:
- Ако мислиш на воено-полициска речна флота, имаат, а ваква... према Грција немаат ради тоа што Вардар не е сеуште пловен. Инаку на север, исправете ме, ама мислам дека имаат нешто ситно?
Инаку, мене ме интересира дали Вардар воопшто е изводливо да биде пловен?
П.С Овие два линка брат, се за различни проекти, „Вардарска долина„ е за хидроцентралите, додека овој Србиве што го предложуваат е друг, или?
Србите си имаат речна флота одавна уште од краја што се вика зашто дунав е пловен,само на дунав патролираат мислам...Зашто да не би можел да биде,вардар е многу поголем и по широк надоле после скопје до скопје е така така ама надоле е многу поширок и подлабог...башка порано вардар бил пловен...Ова наводно било во план уште од 1932 година,најблиску до реализација било во времето на Тито ама ништо не биднало...Тоа се спомнува ама пишува и за пловниот канал... | |
|
| |
Kire1993
Број на мислења : 24
| Предмет: Re: Езерска и речна флотила 13/4/2013, 15:15 | |
| Воениот брод на АРМ заплови во Охрид Во водите на каналот Студенчишта во Охрид повторно заплови воениот брод на македонската морнарица кој беше на ремонт на брегот, соопштува „Ohrid news“. Пловниот објект најпрво беше кренат со специјален кран, а потоа беше поставен во водата. Морнарицата имаше два вакви воени брода, но подоцна во Охрид остана само еден од кого беше отстрането вооружувањето. http://www.plusinfo.mk/vest/88398/Voeniot-brod-na-ARM-zaplovi-vo-Ohrid | |
|
| |
Goran Apostoloski
Број на мислења : 113
| Предмет: Re: Езерска и речна флотила 25/4/2013, 14:07 | |
| проектов што го тераат србите никогаш нема да се изведе,тоа само замајување на јавноста е,кој на ваква економска ситуација во тапа регион би вложил од 150-200 милијарди евра,сигурно не балканските економски тигри-Србија,Македонија,и Грција као нешто кинезите се во шема ама тие нема ни јуан да потрошат затоа што немаат никаков интерес од ова,барем мене така ми стои работава,иако би било прекрасно ова да се изведе,ќе можеме после ко на Рајна да си организираме речни крстарења | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Езерска и речна флотила 30/6/2013, 16:32 | |
| Samo edna maaaala korekcija na naslovot na temata od chisto voeno-terminoloshki "karakter"...
Site rechni i ezerski voeno-plovni formacii se narekuvaat iskluchivo so terminot "flotila"...terminot "flota" se koristi voeno-terminoloshki iskluchivo koga se ima vo predvid okeanska ili morska voeno-pomorska boeva eskadra... | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Езерска и речна флотила 30/6/2013, 17:21 | |
| Корегирано друже! | |
|
| |
Stamenov
Број на мислења : 58
| Предмет: Езерска и речна флотила 28/9/2013, 20:24 | |
| Ме интересира дали некој може да ми каже пошто нигде неможам да најдам нешто повеќе за македонската езерска морнарица...колку бродови имала...дали имала само на охридското езеро или и на другите две и најмногу од се ме интересира зошто е укината?? ______________________ Воената победа се завршува со карневал во црнина...!!!!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Езерска и речна флотила 28/9/2013, 20:45 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Езерска и речна флотила 10/6/2014, 17:54 | |