| Езерска единица на АРМ | |
|
+8РИС Legija91 Mrshajnoski Зоран SIG Генерал AlexGreat Momak od Gjorce 12 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 17:39 | |
| Канал 5: Владата ќе купи 30 нови возила? Треба да се повторувам за финансиите? ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 19:19 | |
| - Генерал напиша:
- Канал 5: Владата ќе купи 30 нови возила? Треба да се повторувам за финансиите?
За какви возила станува збор мечки,или наменети за армијата што чисто сумјам... | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 22:12 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 22:56 | |
| Сеа имаше на вести наводно ке купувале 30 нови министерски коли,стариве многу им се расиповале...Како и да е да се вратиме на темава,според мене не би требало да се врати оваа чета во служба поради тоа што,армијата повеке не ги чува границите туку полицијата,а полицијата има доволно чамци и опрема за чување на границите на вода.
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 17/3/2012, 23:06 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Сеа имаше на вести наводно ке купувале 30 нови министерски коли,стариве многу им се расиповале...Како и да е да се вратиме на темава,според мене не би требало да се врати оваа чета во служба поради тоа што,армијата повеке не ги чува границите туку полицијата,а полицијата има доволно чамци и опрема за чување на границите на вода.
Лесно се префрлуваат во состав на МВР.. | |
|
| |
Mrshajnoski
Број на мислења : 237
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 18/3/2012, 01:53 | |
| za sto i bile na MVR vakvi brodovi ?!??!??! ovie brodovi ne samo sto trosat mnogu tuku i se spori i ne odgovaraat na potrebite na ezerskata policija. Ezerskata policija ima brzi camci koi odlicno si ja izvrsuvaat svojata namena. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 18/3/2012, 02:43 | |
| - Mrshajnoski напиша:
- za sto i bile na MVR vakvi brodovi ?!??!??! ovie brodovi ne samo sto trosat mnogu tuku i se spori i ne odgovaraat na potrebite na ezerskata policija.
Ezerskata policija ima brzi camci koi odlicno si ja izvrsuvaat svojata namena. Никој не го спори фактот за квалитетот на езерската полиција. Муабетот ми беше дека од чисто сентиментални причини сакам оваа единица да се рестартира. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 18/3/2012, 03:12 | |
| - Mrshajnoski напиша:
- za sto i bile na MVR vakvi brodovi ?!??!??! ovie brodovi ne samo sto trosat mnogu tuku i se spori i ne odgovaraat na potrebite na ezerskata policija.
Ezerskata policija ima brzi camci koi odlicno si ja izvrsuvaat svojata namena. Мрсхајноски, глисерите каква огнена моќ имаат освен личното вооружување на посадата? | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 18/3/2012, 11:53 | |
| - Frogfoot напиша:
Мрсхајноски, глисерите каква огнена моќ имаат освен личното вооружување на посадата? Немаат никакво вооружување,не им треба,не си имааат они работа со пирати,за тоа не би требало да се врати оваа единица во оперативна употреба,само ке идат пари у ветер,да излагавме на море ке беше друга работа,башка тоа што трошат многу и што не се доволно брзи и застарени,за раслика од гумените чамци,глисерите,скутерите на вода на полицијата кој се соодветни за оваа работа... | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ 12/4/2013, 09:57 | |
| ФОТО: Воениот брод на македонската армија повторно ќе биде ставен во функција Воениот брод на македонската армија по долги години повторно ќе биде ставен во функција за нејзините потреби и активности. Воениот брод на македонската морнарица кој беше на ремонт на брегот, беше спуштен во водите на каналот кај Биљанини Извори во Охрид. Пловниот објект најпрво беше кренат со специјален кран,а потоа беше поставен во водата. Морнарицата имаше два вакви воени брода,но подоцна во Охрид остана само еден од кого беше отстрането вооружувањето. http://a1on.mk/wordpress/archives/134848Со среќа нека е! ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Езерска единица на АРМ | |
| |
|
| |
| Езерска единица на АРМ | |
|