Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 22/5/2022, 21:19
Momak od Gjorce напиша:
Денес добив инфо од вработен во МВР не диркно во ЕБР,на огласво се пријавиле само 30 а го завршиве 2ца кандидати,има ли некој да ми ја потврди информацијава или да ја негатира...
Ако е точна,однак се потврдува забелешката дека за прием во спец. единици е подобро надоворешен оглас каде што има далеку подобар ростер на каднидати,како за МВР така и за АРМ
Кога веќе некој ке се вработи во МВР/АРМ некако се улежуваат и не сакаат да го потат гзот за повеќе,што до некаде е и нормално
Braveheart993
Број на мислења : 51
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 17/7/2022, 23:53
Momak od Gjorce напиша:
Momak od Gjorce напиша:
Денес добив инфо од вработен во МВР не диркно во ЕБР,на огласво се пријавиле само 30 а го завршиве 2ца кандидати,има ли некој да ми ја потврди информацијава или да ја негатира...
Ако е точна,однак се потврдува забелешката дека за прием во спец. единици е подобро надоворешен оглас каде што има далеку подобар ростер на каднидати,како за МВР така и за АРМ
Кога веќе некој ке се вработи во МВР/АРМ некако се улежуваат и не сакаат да го потат гзот за повеќе,што до некаде е и нормално
Пријавени се 30, каде што 18 кои ги поминале физичките проверки не се повикани на селективен, поради навдно партиска определеност, односно се вработиле во погрешно време. Од тие 12 поминаа 8 или 9.
Поради овие причини, во последните 3-4 години е намален интересот за конкурирање во специјалните единици т.е. демотивирани се.
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 24/10/2022, 17:33
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 25/8/2023, 22:29
______________________ Si vis pacem, para bellum
D21g
Број на мислења : 122
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 26/8/2023, 09:50
Бтр 80 го изела корозијата да го дадат во музеј нема да го земат.
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 26/8/2023, 10:05
Btr i land roverite zasluzuvaat zamena .... godinite si go pravat svoeto , kolku i da se odrzuva ne e toa toa.
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 26/8/2023, 10:17
Па да докупат од овие израелските ВОЛФ ли се викаа , ми се чини имаат 2 варијанти , едно возило , поедноставна логистика .
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 11/2/2024, 12:47
gol_den_phantom69 likes this post
Trifun.L
Број на мислења : 19
Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 25/2/2024, 15:31