| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 23/2/2015, 22:48 | |
| како бе му ставаш во уста зборови ? го следам,и го читам чат-пат,и нигде немам сретнато такво нешто што го кажа ти-таканаречениот генерал,народот му го дал тоа... | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 23/2/2015, 22:55 | |
| Е па и ти грешки сме, луѓе правиме, вчера беше прочка, а ти ме фаќаш за гуша... Такво нешто слушнав на интервју, ама очигледно многу погрешно сум разбрал... |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 24/2/2015, 23:37 | |
| Стојанче Ангелов ја стави сликава...и има пишано дали помладите ги препознаваат некои од овие на сликава,и пишал дека сега еден од нив е командир на ЕСЗ другиот на ЕБР... ПС,зошто едниов носи тегет униформа,и некако по другачија е таа униформа од останативе црни ? и дали ЕСЗ или ЕБР имаат во своја колекција на униформа,како на Горан Стојков што има една слика со зелена униформа ? ептен добро изгледа таа...за урбани средини,па можеби би била добра и за планина. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 2/3/2015, 23:12 | |
| Го слушам видеото,на Ставре обезбедувањето му имало средно,бара унапредување,горде вика он е веројатно полицаец во есз со наредба виш оперативен работник...можно е да си специјалец,а да те распоредат да обезбедуваш одредена личност ? немаме ли ние посебна служба,како пример УЗО во Србија,која се бави стриктно за тие работи ? бидејќи ипак има разлика меѓу задачите,обуката,работата на специјалец,и на обезбедување на лице...? | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 2/3/2015, 23:20 | |
| Нели 6-та управа е за тоа? |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 2/3/2015, 23:37 | |
| Зависи, у времето коа Б.Ц. беше претседател, знам дека го обезбедуваа двајца од ЕСЗ Тигар. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/3/2015, 02:02 | |
| и сеуште го обезбедува еден од нив јас зборам за сега...во видеата јасно се слуша дека ставре го обезбедува лице(главен ена обезбедувањето)лице кое е во ЕСЗ тигар. 6та управа е само онаа на претседателот ми се чини.5та управа е ДБК. | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/3/2015, 09:50 | |
| - JKD напиша:
- и сеуште го обезбедува еден од нив
јас зборам за сега...во видеата јасно се слуша дека ставре го обезбедува лице(главен ена обезбедувањето)лице кое е во ЕСЗ тигар.
6та управа е само онаа на претседателот ми се чини.5та управа е ДБК. 6та управа ако не се лажам е задолжена за обезбедување на владини претставници и значајни објекти како што се објектот на владата на РМ, собранието итн. Ако грешам нека ме поправи некој член. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/3/2015, 18:28 | |
| - JKD напиша:
Стојанче Ангелов ја стави сликава...и има пишано дали помладите ги препознаваат некои од овие на сликава,и пишал дека сега еден од нив е командир на ЕСЗ другиот на ЕБР...
ПС,зошто едниов носи тегет униформа,и некако по другачија е таа униформа од останативе црни ?
и дали ЕСЗ или ЕБР имаат во своја колекција на униформа,како на Горан Стојков што има една слика со зелена униформа ? ептен добро изгледа таа...за урбани средини,па можеби би била добра и за планина. 2 na slikata se sega edniot e Komandant na ESZ TIGAR a dr e Komandant na EBR,togas bea komandiri na timovi vo ESZ TIGAR 2002ta. | |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 3/3/2015, 18:30 | |
| - JKD напиша:
- Го слушам видеото,на Ставре обезбедувањето му имало средно,бара унапредување,горде вика он е веројатно полицаец во есз со наредба виш оперативен работник...можно е да си специјалец,а да те распоредат да обезбедуваш одредена личност ? немаме ли ние посебна служба,како пример УЗО во Србија,која се бави стриктно за тие работи ? бидејќи ипак има разлика меѓу задачите,обуката,работата на специјалец,и на обезбедување на лице...?
Ne sum siguren dali mu e toj telohranitel na Stavre se vika Oliver od Urko drugar... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
| |
|
| |
| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|