|
|
| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters | |
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 14/3/2016, 23:58 | |
| - Alvar напиша:
- Некако не ми иде Спасов да говори за чест, скромност, хуманост и пожртвуваност.
затоа што удрил еднаш повеќе од што требало,во вода му паѓа се она што направил 15 години за државата и народот ? затоа што неговата фиизичка сила била таква што го усмртил Мартин ? Јас би рекол дека тоа е само несреќен случај,и дека не треба се да му се брише на Спасов ради тоа "убиство" кое патем не било сигурно со умисла или испланирано.Па имаш милион случаеви каде што доктори,водители на ТВ и ред други кои се од горниот слој,да убиле човек,на овој или оној начин,па секое чудо за два дена.Ене ти ја онаа М М М,која усмрти старец и избега од лице место,па секој ден е на телевизија насмеана како ништо да не се десило. | |
| | | Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 15/3/2016, 00:10 | |
| Секако не ја оправдувам, но таа усмртила пешак во сообраќајка, без намера да го убие. Од друга страна Спасов убил човек со голи раце, т.е. го тепал додека овој не умрел. Ерго, истиот е сега осуден убиец и не го пере ништо.... да биде бетер работата, неговите надредени се обидоа и да го заташкаат убиството, а ако Спасов бил толку чесен, хуман и пожртвуван ќе се пријавел сам уште истата вечер во станица. Баш убаво кажа, се што направил дотогаш за државата, буквално го фрлил во вода. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
| | | Mrshajnoski
Број на мислења : 237
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 15/3/2016, 00:12 | |
| - JKD напиша:
- Alvar напиша:
- Некако не ми иде Спасов да говори за чест, скромност, хуманост и пожртвуваност.
затоа што удрил еднаш повеќе од што требало,во вода му паѓа се она што направил 15 години за државата и народот ? затоа што неговата фиизичка сила била таква што го усмртил Мартин ?
Јас би рекол дека тоа е само несреќен случај,и дека не треба се да му се брише на Спасов ради тоа "убиство" кое патем не било сигурно со умисла или испланирано.Па имаш милион случаеви каде што доктори,водители на ТВ и ред други кои се од горниот слој,да убиле човек,на овој или оној начин,па секое чудо за два дена.Ене ти ја онаа М М М,која усмрти старец и избега од лице место,па секој ден е на телевизија насмеана како ништо да не се десило. ''WHite House'' izgazi dete, voditelka/pejacka izgazi covek i red drugi ne gi osudija seuste a nekoj sto e od drzaven interes i za kogo drzavata investirala vo tekot na vremeto obuka,vestini, oprema se ispopulizira i sega nego ke go sudime a pokraj se za ovaj slucaj javnosta koja sto bara sudenje ne e 100% sigurna deka toj e ubiecot za razlika od drugi slucai na koi site zaboravile i dali navistina postoi ubiec ili bese od onie deca koi nivnite bliski neznaat ni kade se ni sto se. Mnogu lesno e da osudis nekoj bez mislenje za posledicite, kako sto bese slucajot minatata nedela so devojkata sto se samoubi i go istepaja taksistot i ispadna deka taksistot ne e kriv a site nego go osudija. Ako ste pametni i sakate da sudite togas zaprasajte se zosto sekoja godina po dvapati isklucivo talentirani ili uspesni devojki skokaat od po zgradite.
Последната промена е направена од Mrshajnoski на 15/3/2016, 00:18. Мислењето е променето 1 пати | |
| | | Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 15/3/2016, 00:17 | |
| Па нека ги осудат и нив, не сум против тоа. Не може да е од државен интерес некој кој работи на штета на граѓаните на таа држава. Таа држава тренирала и инвестирала во полицаец, специјалец, припадник на безбедносните органи, не во ладнокрвен убиец кој има дозола да претепува до смрт луѓе на улица (плоштад). И Ли Харви Освалд бил бивши маринец, обучен воин и стрелец, па тоа не е оправдание да го убие JFK, не? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 15/3/2016, 01:45 | |
| - Alvar напиша:
- Секако не ја оправдувам, но таа усмртила пешак во сообраќајка, без намера да го убие. Од друга страна Спасов убил човек со голи раце, т.е. го тепал додека овој не умрел.
Ерго, истиот е сега осуден убиец и не го пере ништо.... да биде бетер работата, неговите надредени се обидоа и да го заташкаат убиството, а ако Спасов бил толку чесен, хуман и пожртвуван ќе се пријавел сам уште истата вечер во станица. Баш убаво кажа, се што направил дотогаш за државата, буквално го фрлил во вода. Јас како што знам,официјално,а и од сведоците кои патем едниот го знам,е кажано дека го бркал,го сопнал или се сопнал,паднал,го свртил го удрил еднашка и изгубил свест...откако видел дека изгубил,почнал да го освестува и слично но човек кој работел 15 години у таква единица знае како изгледа мртов човек,па тогаш го фатило паника и почнал да вика луѓе да го обезбедат местото. Не верувам дека го тепал до смрт во буквална смисла,туку пак ќе ти кажам,било несреќен случај. Преслушај ја пак снимката од бомбите ќе видиш кој единствено сакал да го прикрие,а тоа е Урко,барем според бомбите,останатите уво не ги болело дали ќе иде затвор или нема да иде.А колку и да ни звучи на нас ненормално што сакал неговиот претпоставен(мада по правило на служба не му ни бил,но дефакто е така) да го сокрие,сепак е на некој начин НОРМАЛНО,бидејќи не го направил со умисла тоа,не извадил пиштол и да го застрела во глава,туку било несреќен случај,немал намера да го убие. | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 15/3/2016, 01:48 | |
| - Alvar напиша:
- Па нека ги осудат и нив, не сум против тоа. Не може да е од државен интерес некој кој работи на штета на граѓаните на таа држава. Таа држава тренирала и инвестирала во полицаец, специјалец, припадник на безбедносните органи, не во ладнокрвен убиец кој има дозола да претепува до смрт луѓе на улица (плоштад).
И Ли Харви Освалд бил бивши маринец, обучен воин и стрелец, па тоа не е оправдание да го убие JFK, не? тој го наумил,испланирал,посакувал тоа убиство. Спасов немал никаква,ама баш никаква потреба да го ПОСАКУВА убиството на Мартин. Како и да е,нека почива во мир. | |
| | | Rashid
Број на мислења : 80
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 15/3/2016, 21:36 | |
| ______________________ For alt vi har. Og alt vi er. Unanimi cum ratione.
| |
| | | Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 15/3/2016, 22:09 | |
| Единица за специјални задачи Тигар додаде нова фотографија во албумот: 2001. пред 5 часа · Пред 15 години да не се заборави да се потсетиме на 14.03.2001. Демонстрациите на градскиот плоштад од страна на албанското население, прераснаа во масовни протести со излив на насилство и непримерни скандирања. Првите пукотници од Калето, беа дочекани со овации, извици на воодушевување и одобрување од толпата народ на плоштадот. Полицијата во првите неколку дена беше притисната на работ, голем дел од населението во Тетово привремено, а некои и засекогаш, се иселија од градот во тие денови.По првичниот шок, полицијата постави пунктови на критичните точки во градот и стратешки го одбрани центарот. На 26.03.2001, со дводневната акција МХ-2 на пензионираниот Генерал Панде Петровски, Тетовското Кале беше потполно освоено од страна на македонската полиција припомогната од АРМ, а УЧК прегазена. Историјата нека служи како потсетник за едно време, време кое никогаш нема да биде заборавено, време кое одзеде многу македонски животи и остави многу семејства завиени во црнила. Слава им на сите херои. | |
| | | Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 17/3/2016, 20:22 | |
| | |
| | | fantom1
Број на мислења : 13
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 17/3/2016, 22:09 | |
| - Panter напиша:
Tigarot vo preden plan go znam,dobar policaec samo za zal ne e veke vo policija | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
| |
| | | | Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|