| Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |
|
+47Цане darkness BoyfromKavadarci Goust GoranSIR fantom1 bolee Rashid икс Mrshajnoski bojan111 losmi ace89 leopard Спенсер makedonija:D Smrtnikot BABUN assasian ESN JKD Panter Alvar alexmkd Legija91 Macedonian Knight tose misko alfa beowulf shady3 viktor tigar IgorM Zajcef Momak od Gjorce Subzero volcko1 TigerMKD Wolf Тигар Profesionalec Davormkd Зоран Генерал SIG Makedon AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 19/10/2014, 16:03 | |
| - JKD напиша:
ЕСЗ Тигар ли е ова ? го зумирав амблемот,90% ми личи на нивниот...но ме буни пушката,не ми личи на тавор ? или можда е играчка пак Сачмарка Италјанска Берета-СПАС. или така некако се викаше. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Macedonian Knight
Број на мислења : 325
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 19/10/2014, 16:08 | |
| USAS 12 е автоматска сачмарка | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 19/10/2014, 17:26 | |
| Јас колку што знам ова била како мобилна единица на Волците, заради нив мотото им било "секогаш и секаде први", сега колку е тоа точно незнам... |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 19/10/2014, 17:33 | |
| - MISFIT напиша:
- Јас колку што знам ова била како мобилна единица на Волците, заради нив мотото им било "секогаш и секаде први", сега колку е тоа точно незнам...
Што зборуваш ? | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/10/2014, 18:16 | |
| Тигрите се ова сликата е од 2007.На првиот не се гледа толку убаво ама на второто атв на вториот убаво се гледа амблемот и автоматската сачмарка усас само тигрите ја имаат и тоа скоро една деценија на друго место ја нема ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 21/10/2014, 19:01 | |
| Сигурно сум прочитал нешто од аматерските фан страни... |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 27/10/2014, 18:47 | |
| | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 27/10/2014, 19:38 | |
| Ако не се лажам ова е еден од тројцата припадници на ЕСЗ Тигар, за кои неофицијално се смета дека загинале од минофрлачки оган на АРМ поради некоординираност на МВР и МО. Додека официјалната информација е дека е ранет во глава па подлегнал на повредите во болница. Вечна му слава! ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 27/10/2014, 23:09 | |
| Аце е ранет во Матејче од минофрлачка граната истрелана од терористите. Инаку по долги битки на редовната полиција и пеп единицата за одбрана на Матејче, на нив им се приклучуваат и припадниците на ЕСЗ Тигар. Во акцијата за чистење на Матејче тргаат сите но по неколку истрелани минофрлачки гранати врз нив една паѓа во дворот каде што се наоѓаат дел од припадниците на МВР при што има неколку ранети полицајци меѓу кои и Аце. По ова полицијата целосно се повлекува од Матејче. Еден од шрапнелите му поминува низ окото и завршува во мозокот. Му беа извршени безброј операции но иако одвремне навреме покажуваше охрабрувачки резултати на кобниот 27.10.2001 пристигна веста дека починал. И ден денес за мене важи заклетвата над неговиот ковчег дека кога ќе дојде денот прв ќе отидам да го продолжам неговото дело.
ВЕЧНА МУ СЛАВА!!! ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ 27/10/2014, 23:18 | |
| Вечна слава! ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Единица за Специјални Задачи „Тигар„ | |