Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Униформи и лична опрема

Go down 
+25
Macedonian Knight
Macedonian09
MISFIT
ESN
SIG
CAMOUFLAGE
assasian
Smrtnikot
РИС
JKD
Alvar
sekularizam
beowulf
Зоран
leopard
Генерал
Wolf
tonin
Momak od Gjorce
Волчко
Makedon
Тачка
Desperado
Profesionalec
AlexGreat
29 posters
Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 39  Next
АвторПорака
Волчко

Волчко

Број на мислења : 88

Униформи и лична опрема - Page 5 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Униформи и лична опрема   Униформи и лична опрема - Page 5 Empty15/3/2012, 12:24

Повеќе предлози беа дадени каква да биде униформата дали да е слична како на американските маринци или на канаѓаните нешто слично како што имат германците со точки али сите идеа беа одфрлени.

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Униформи и лична опрема   Униформи и лична опрема - Page 5 Empty17/3/2012, 17:32

Momak od Gjorce напиша:
Денеска на свеченото испраќање на ротацијата во ИСАФ војниците со нивните нови униформи,наводно има и нов панцир во истата каму шара но денеска не бил презентиран...

Униформи и лична опрема - Page 5 Novauniforma5-1

П.С. сликите се преземени од МАФ Форумот од членот Јак... Smile

Ми нудат вакви чизми како војнициве што ги носат во Авганистан. Дај кажете ми која фирма се и каков квалитет се? Се исплати да ги купам?

Само побрзо ако може..
Вратете се на почетокот Go down
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Униформи и лична опрема   Униформи и лична опрема - Page 5 Empty17/3/2012, 17:35

Frogfoot напиша:
Momak od Gjorce напиша:
Денеска на свеченото испраќање на ротацијата во ИСАФ војниците со нивните нови униформи,наводно има и нов панцир во истата каму шара но денеска не бил презентиран...

Униформи и лична опрема - Page 5 Novauniforma5-1

П.С. сликите се преземени од МАФ Форумот од членот Јак... Smile

Ми нудат вакви чизми како војнициве што ги носат во Авганистан. Дај кажете ми која фирма се и каков квалитет се? Се исплати да ги купам?

Само побрзо ако може..

Мене ми се допаѓаат вака на прв поглед

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Униформи и лична опрема   Униформи и лична опрема - Page 5 Empty17/3/2012, 19:14

Па имам пишано која марка се ама незнам дали е точен моделот...Планика,модел МЦБ 21....

Цитат :
според сликиве можам да забележам дека не се толку лоши средна класа на квалитет,и новиве чизми се со солиден квалитет од Планика модел МЦБ 21...

Оти не го пратиш форумов...
Волчко

Волчко

ПишувањеПредмет: Re: Униформи и лична опрема   Униформи и лична опрема - Page 5 Empty17/3/2012, 22:05

Униформи и лична опрема - Page 5 Image_65478

Овие се најдобриот модел на чизми кои се дадени на војниците што одат во мировни мисии Bates се незнам точно кој модел.

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Униформи и лична опрема   Униформи и лична опрема - Page 5 Empty17/3/2012, 23:02

Momak od Gjorce напиша:
Па имам пишано која марка се ама незнам дали е точен моделот...Планика,модел МЦБ 21....

Цитат :
според сликиве можам да забележам дека не се толку лоши средна класа на квалитет,и новиве чизми се со солиден квалитет од Планика модел МЦБ 21...

Оти не го пратиш форумов...

Моја грешка брат! Искрено,ни јас незнам како не го видов тоа..во брзање пишував. Glava v zid
SIG

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Униформи и лична опрема   Униформи и лична опрема - Page 5 Empty17/3/2012, 23:04

Волчко напиша:
Униформи и лична опрема - Page 5 Image_65478

Овие се најдобриот модел на чизми кои се дадени на војниците што одат во мировни мисии Bates се незнам точно кој модел.

Волчко од кај ти е информацијата дека се најдобри кои им се дадени ?? онака прашувам да знам,ако се подобри од Планикава да не ги земам овие. Инаку овие кои ми ги нудат не се Планика,иако се доста слични на нив... ќе поставам за некоја минута.
Волчко

Волчко

ПишувањеПредмет: Re: Униформи и лична опрема   Униформи и лична опрема - Page 5 Empty17/3/2012, 23:26

Значи вака да почнам од прво нешто нај просто цената овие се многу по скапи од стандардните пустински што ги даваат второ имам зборувано со војници кои имат одено на мисии и имат испробано повеќе различни модели и ми имаат кажано дека овие се најдобро покажале од незнам се кои причини одржување на температура удобност,изолација што све знам и плус имам еден пар дома.За купување треба да пазиш бидејќи во принцип сите се слични конкретен пример овие чизми коштаат околу 175 американски долари,а слични на нив произведени од алтама коштаат 50 долари.Како што гледаш доста се слични Smile А да и зборавив да спомнам дека на Волците овие им ги даваат и сигурно за најдобрите и најдобрата опрема Very Happy

http://www.altama.com/products/5852-tan-desert-vulcanized-boot

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Униформи и лична опрема   Униформи и лична опрема - Page 5 Empty18/3/2012, 00:40

Чизмиве се од PARASHOT , такви имаат користено нашиве? би го замолил @Alvar да ми каже ако знае.. сеа ке поставам слики.
SIG

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Униформи и лична опрема   Униформи и лична опрема - Page 5 Empty18/3/2012, 00:55

Униформи и лична опрема - Page 5 Parashot

Униформи и лична опрема - Page 5 Parashot2

Ај кажете мислење сега...
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Униформи и лична опрема   Униформи и лична опрема - Page 5 Empty

Униформи и лична опрема
Вратете се на почетокот 
Страна 5 of 39Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 39  Next
 Similar topics
-
» Маскирни униформи
» Девојки во униформи +18
» Воено-полициска радиокомуникациска опрема
» Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...)
» Податоци за вооружување и опрема - АРМ