| Униформи и лична опрема | |
|
+25Macedonian Knight Macedonian09 MISFIT ESN SIG CAMOUFLAGE assasian Smrtnikot РИС JKD Alvar sekularizam beowulf Зоран leopard Генерал Wolf tonin Momak od Gjorce Волчко Makedon Тачка Desperado Profesionalec AlexGreat 29 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Волчко
Број на мислења : 88
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 15/3/2012, 12:24 | |
| Повеќе предлози беа дадени каква да биде униформата дали да е слична како на американските маринци или на канаѓаните нешто слично како што имат германците со точки али сите идеа беа одфрлени. ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 17/3/2012, 17:32 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Денеска на свеченото испраќање на ротацијата во ИСАФ војниците со нивните нови униформи,наводно има и нов панцир во истата каму шара но денеска не бил презентиран...
П.С. сликите се преземени од МАФ Форумот од членот Јак... Ми нудат вакви чизми како војнициве што ги носат во Авганистан. Дај кажете ми која фирма се и каков квалитет се? Се исплати да ги купам? Само побрзо ако може.. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 17/3/2012, 17:35 | |
| - Frogfoot напиша:
- Momak od Gjorce напиша:
- Денеска на свеченото испраќање на ротацијата во ИСАФ војниците со нивните нови униформи,наводно има и нов панцир во истата каму шара но денеска не бил презентиран...
П.С. сликите се преземени од МАФ Форумот од членот Јак...
Ми нудат вакви чизми како војнициве што ги носат во Авганистан. Дај кажете ми која фирма се и каков квалитет се? Се исплати да ги купам?
Само побрзо ако може.. Мене ми се допаѓаат вака на прв поглед ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 17/3/2012, 19:14 | |
| Па имам пишано која марка се ама незнам дали е точен моделот...Планика,модел МЦБ 21.... - Цитат :
- според сликиве можам да забележам дека не се толку лоши средна класа на квалитет,и новиве чизми се со солиден квалитет од Планика модел МЦБ 21...
Оти не го пратиш форумов... | |
|
| |
Волчко
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 17/3/2012, 22:05 | |
| Овие се најдобриот модел на чизми кои се дадени на војниците што одат во мировни мисии Bates се незнам точно кој модел. ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 17/3/2012, 23:02 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Па имам пишано која марка се ама незнам дали е точен моделот...Планика,модел МЦБ 21....
- Цитат :
- според сликиве можам да забележам дека не се толку лоши средна класа на квалитет,и новиве чизми се со солиден квалитет од Планика модел МЦБ 21...
Оти не го пратиш форумов... Моја грешка брат! Искрено,ни јас незнам како не го видов тоа..во брзање пишував. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 17/3/2012, 23:04 | |
| - Волчко напиша:
Овие се најдобриот модел на чизми кои се дадени на војниците што одат во мировни мисии Bates се незнам точно кој модел. Волчко од кај ти е информацијата дека се најдобри кои им се дадени ?? онака прашувам да знам,ако се подобри од Планикава да не ги земам овие. Инаку овие кои ми ги нудат не се Планика,иако се доста слични на нив... ќе поставам за некоја минута. | |
|
| |
Волчко
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 17/3/2012, 23:26 | |
| Значи вака да почнам од прво нешто нај просто цената овие се многу по скапи од стандардните пустински што ги даваат второ имам зборувано со војници кои имат одено на мисии и имат испробано повеќе различни модели и ми имаат кажано дека овие се најдобро покажале од незнам се кои причини одржување на температура удобност,изолација што све знам и плус имам еден пар дома.За купување треба да пазиш бидејќи во принцип сите се слични конкретен пример овие чизми коштаат околу 175 американски долари,а слични на нив произведени од алтама коштаат 50 долари.Како што гледаш доста се слични А да и зборавив да спомнам дека на Волците овие им ги даваат и сигурно за најдобрите и најдобрата опрема http://www.altama.com/products/5852-tan-desert-vulcanized-boot ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 18/3/2012, 00:40 | |
| Чизмиве се од PARASHOT , такви имаат користено нашиве? би го замолил @Alvar да ми каже ако знае.. сеа ке поставам слики. | |
|
| |
SIG
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема | |
| |
|
| |
| Униформи и лична опрема | |