| Униформи и лична опрема | |
|
+25Macedonian Knight Macedonian09 MISFIT ESN SIG CAMOUFLAGE assasian Smrtnikot РИС JKD Alvar sekularizam beowulf Зоран leopard Генерал Wolf tonin Momak od Gjorce Волчко Makedon Тачка Desperado Profesionalec AlexGreat 29 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Makedon
Број на мислења : 158
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 12/12/2011, 22:10 | |
| Момак од Ѓорче (комши) која е точната намена на Ренџерите, а која на Волците во склоп на ПСО??? Знаеш?? | |
|
| |
Тачка
Број на мислења : 48
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 13/12/2011, 00:14 | |
| Македон, добредојде на форумов се надевам дека ќе пишуваш редовно па да можеме и да дискутираме за некоја од темиве. П.С Мислам дека со прашањето ја промаши темата https://odbrana.forumotion.org/t15-topic | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 13/12/2011, 08:21 | |
| Makedon , dobredojde druze! Se nadevam ke se druzime i tuka! | |
|
| |
Makedon
Број на мислења : 158
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 13/12/2011, 16:04 | |
| Добро ве најдов момци, да секако ќе учествувам и на овој форум со цел негово збогатување А за темава вчера на кратко се уклучив и пишав тука зашо немав време повеќе да чачкам по темиве, како и да е ако сака нека ми одговори на прашањето | |
|
| |
Profesionalec
Број на мислења : 149
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 13/12/2011, 19:32 | |
| Бидејќи имаме бивш припадник на Волците како член на форумов, мислам дека ќе биде најдобро тој да ти објасни Прашањево ќе биде преместено во темата за пСО од администраторот чим дојде. ______________________ Don't underestimate your enemy!
| |
|
| |
Волчко
Број на мислења : 88
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 17/12/2011, 00:14 | |
| Не сум некој експерт али знам дека ренџерите нивна цел е оништување,освојување на специфични цели како и освојување на клучни точки како што се мостови,планинки превои,брани,тунели и слично воглавно работење во рурална средина,а од друга страна волците можат да реагират и во руранли и во урбани средини ако грешам негде слободно исправете ги моите грешки. ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 17/12/2011, 00:48 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 25/12/2011, 01:17 | |
| Што мислите за изгледот на новите униформи на АРМ...дали би променили нешто... ? ...мене искрено ми се бендисуваат,само под знамето би ставил да пишува MACEDONIA,или би го направил во боите на униформата,некако го развлекоа проектов повеке од 3 години (негдека декември 2008 беа за прв пат промовирани) а до 2012 би требало сите членови и родови на АРМ да добиат од новите униформи... Инаку еве некој од постарите типови на униформи кој беа/се во служба на АРМ... М-92 (1992 година) М-97 (1997 година) Woodland CAMO TRI-COLOR DESERT (Пустинска) CITY CAMO (Урбана) | |
|
| |
Волчко
Број на мислења : 88
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 25/12/2011, 02:40 | |
| Друже искрено да ти кажам не се нешто посебно добри али за пустинската немам зборови имам видено многу униформи али оваа ми изгледа некако смешна може нашата војска да биде уникатна али не вака. ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
tonin
Број на мислења : 26
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 25/12/2011, 10:07 | |
| дада пустинскава ич не е добра ама сепак е нова ______________________ девојко да не постоеше МАКЕДОНИЈА мојата љубов ќе ти ја дадев на тебе.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема | |
| |
|
| |
| Униформи и лична опрема | |
|