| Униформи и лична опрема | |
|
+25Macedonian Knight Macedonian09 MISFIT ESN SIG CAMOUFLAGE assasian Smrtnikot РИС JKD Alvar sekularizam beowulf Зоран leopard Генерал Wolf tonin Momak od Gjorce Волчко Makedon Тачка Desperado Profesionalec AlexGreat 29 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 25/12/2011, 15:52 | |
| - Волчко напиша:
- Друже искрено да ти кажам не се нешто посебно добри али за пустинската немам зборови имам видено многу униформи али оваа ми изгледа некако смешна може нашата војска да биде уникатна али не вака.
А ја па спротивно размислувам,некако пустинскава повеке одговара за низ мировниве мисии,отколку оваа за низ дома што ни е(зелената),мислам дека зелената унивора е тотална утка за нашиов терен(многу е темна за наши услови, но за некоја година зависи од квалитетот и тие ке излитат па ке стасаат)...но сепак да не критикуваме многу барем ке имаме нови униформи,нема да се срамиме пред светот,боје нови него оние излитените никакви...но сепак мислам дека од МО требало да обрнат малку повеке внимание за фклопување во теренот...според сликиве можам да забележам дека не се толку лоши средна класа на квалитет,и новиве чизми се со солиден квалитет од Планика модел МЦБ 21... | |
|
| |
Волчко
Број на мислења : 88
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 25/12/2011, 21:11 | |
| Знам за чизмите имам еден пар од тие али овие што се американските алтама се многу подобри за стандардна употреба овие од планинка повеќе се за зимски услови али мислам дека е време да земат на ново чизми за сите затоа што за гревови се дечките што служат воен рок катострофални чизми им даваат некои користени пустински.Иначе за униформата време е за нешто ново али ова е утка плус зборував со некои пензионери и постари војници што се уште во служба дојдовме до исти заклучок не се 100% компатабилни со нашиот терен,а за пустинската можеле да земат пример од американците или англичаните тие се доста добри униформи нашиве можеа да направат некоја копија немаше никој ништо да каже и така цело време користиме туѓи. ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
Wolf
Број на мислења : 115
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 25/12/2011, 23:42 | |
| Па овие се копија на униформата на маринците. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 26/12/2011, 00:19 | |
| - Wolf напиша:
- Па овие се копија на униформата на маринците.
Kој се копија на униформите на маринците ??? | |
|
| |
Волчко
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 26/12/2011, 11:14 | |
| Не се копија ако се разбираш од униформи ќе приметиш дека има астрономска разлика од маринската униформа само е земена идеата за дигитална камуфлажа што повеќе држави во светот ја користат како пример англија,канада и други.Само е земен концептот да се направи со мали коцки односно дигитална иначе во бојата ич не се исти. ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
Makedon
Број на мислења : 158
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 26/12/2011, 12:38 | |
| Момци тоа е, дали била ваква или онаква сега е џабе да збориме, веќе е направена и АРМ ќе почне да ја користи. Како и да е со среќа нека им се новите униформи, дај боже да продолжи АРМ со набавки не само на униформи туку и на останатите работи кои им се повеќе од потребни!!! | |
|
| |
Волчко
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 27/12/2011, 21:17 | |
| Во хаос е цела држава човек да не знае од кај да почне што да прави.... ______________________ Success is how high you bounce when you hit bottom.
| |
|
| |
AlexGreat
Број на мислења : 277
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 29/12/2011, 16:43 | |
| Јас мислам дека ќе беше најдобро WOODLAND CAMO да направат каква што имаат Волците. Иако сметам дека со тек на време кога ќе избледат овие новиве ќе бидат таман.. За квалитетот имате некоја информација? На пример Босанците се премногу незадоволни, по неколку перења на униформата веќе била катастрофа. ______________________ Born to be Macedon!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 5/1/2012, 14:35 | |
| | |
|
| |
Profesionalec
Број на мислења : 149
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема 6/1/2012, 22:31 | |
| Mi se svigjaat, iako mozelo podobro da se napravi vo nekoi raboti no sepak kakvi imavme,ovie se top! Se nadevam pancirot e nov, mislam na plocite vnatre? ______________________ Don't underestimate your enemy!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Униформи и лична опрема | |
| |
|
| |
| Униформи и лична опрема | |
|