Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Kако ја замислувате АРМ во иднина

Go down 
+16
loran11
Mrshajnoski
Smrtnikot
Генерал
патриот
Dejan N
JKD
Iko
Legija91
Зоран
РИС
beowulf
Alvar
tonin
SIG
Momak od Gjorce
20 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18  Next
АвторПорака
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty18/8/2015, 18:37

Momak od Gjorce напиша:
Појди до еурокомпозит купи им нови шлемови и панцири,ако сакаш оружје купи еден контењер од Америка нека го запленат на граница,оружјето нека им го дадат Very Happy

Ќе го запленат оружјето и ќе го стопат во макстила нарачателот на колеџ ( што би рекол Амди Бајрам).

Јас би те советувал да не брзаш и онака армијата со години чека на нешто ново. Ситуацијата на политичката сцена е крајно комплицирана. Нека минат избори па потоа кој и да биде доколку имаш сериозни намери и капацитет,можеш да стапиш во контакт. За начинот е многу лесно: ти си донатор и ти ги даваш условите. Тие кажуваат што им треба, наеачѕвате заедно и ти плаќаш.

Број на мислења : 2558

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty18/8/2015, 18:52

Убаво кажа Момак од Ѓорче , шлемови , панцири и ДОБРИ ЧИЗМИ , да те БАЛАГОСЛОВУВААТ , кога ќе појдат на терен или недај боже во војна . Wink
Вратете се на почетокот Go down
Hyperion

Број на мислења : 10

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty18/8/2015, 20:42

чизми, панцири, шлемови итн лесна опрема ок а од тешка опрема што е приоритетно и ефикасно за АРМ? мислам на оклоп, артилерија, авијација... не ги разбирам вистинските потреби ама би било супер да ми предочите онака грубо што е најдобро за груб буџет од 200м-300м €? стратешка набавка некоја
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty18/8/2015, 20:44

хахаха овој си игра со сите нас на форумов samoubica one shot one kill
Hyperion

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty18/8/2015, 20:49

а можеби и не? имаш нешто да загубиш?
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty18/8/2015, 21:31

Ти за почеток земи и ова,па после ке ти кажеме ние што да купиш Wink
РИС

Број на мислења : 2558

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty18/8/2015, 21:41

Другар премногу добро пишуваш македонски , за да ги имаш тие 200-300 милиони да и ги поклониш на АРМ . Very Happy
Hyperion

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty18/8/2015, 22:02

да Македонец сум од Македонија ама на крај на ден што е битно тоа? Ако бев германец ќе беше различно? И можеби имам богати пријатели што ме почитуваат доволно за да донираат.

Овде гледам шанса да прашам директно луѓе што се разбираат од воена техника и да ги согледам вистинските потреби. Ако не напишав буџет ќе беше различно?

Знам дека секогаш можам да зборам со високи луѓе од политика за донација ама исто знам дека се апаши. И секако ќе почекам да се среди политикава.

На крај на ден ова е вистинската тема за како замислувате армија во иднина а за тоа треба пари. Ако некој дојде на форумов, како јас на пример, и ве праша што ви треба до 300м онда што ќе кажете? Ќе го избркате додека не покаже банкарска гаранција?

Ве молам ако сакате да помогнете со ваше размислување супер а ако не барем не одмагајте.
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty18/8/2015, 22:29

Друже ние сме си сериозни,набавка на оружје и опрема е стратешка работа на една држава,со набавката на воена опрема се купуваат и сојузници,пријатели и подржувачи во одредени организации и општо на глобалната сцена.
Но еве ако те интересира,ке ти наведам накратко,што отприлика и треба на АРМ,но листата е долга...

– Оклопни транспортери на тркала 8х8
– Напредни индивидуални борбени системи
– Набавка на 3Д радар/и
– Развој на интегрирани капацитети за воздушно набљудување и јавување
– Системи за противвоздушна одбрана за мали височини
– Комуникациска опрема
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11102

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty18/8/2015, 22:47

Momak od Gjorce напиша:

Но еве ако те интересира,ке ти наведам накратко,што отприлика и треба на АРМ,но листата е долга...

– Оклопни транспортери на тркала 8х8
– Напредни индивидуални борбени системи
– Набавка на 3Д радар/и
– Развој на интегрирани капацитети за воздушно набљудување и јавување
– Системи за противвоздушна одбрана за мали височини
– Комуникациска опрема

+

Храна, униформи и обувки. Мазут за топланите.
Многу високо пукате дечки, АРМ кубури со основни работи.

ПишувањеПредмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина   Kако ја замислувате АРМ во иднина - Page 15 Empty

Kако ја замислувате АРМ во иднина
Вратете се на почетокот 
Страна 15 of 18Отиди на страна : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18  Next
 Similar topics
-
» Војник на иднината - како го замислувате?