| Kако ја замислувате АРМ во иднина | |
|
+16loran11 Mrshajnoski Smrtnikot Генерал патриот Dejan N JKD Iko Legija91 Зоран РИС beowulf Alvar tonin SIG Momak od Gjorce 20 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Kако ја замислувате АРМ во иднина 9/8/2011, 16:12 | |
| Еве една Тема,каде може да пишувате за тоа како ја замислувате АРМ во иднина. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 11/8/2011, 11:03 | |
| Мислам дека имам еден план за АРМ...утре ке го поставам... | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 15/8/2011, 00:03 | |
| Ајде да почнеме...епа вака прво би го зголемил буџет за одбрана од 1.8 на 2.4 од БДП...Да станеме членка на НАТО...со тоа што големите сили како Америка би донирале по големо количество на оружје и воена опрема од нивниот арсенал кој голем дел е во вишок или е во резерва ние како стратешки парнети и сојузничка држава би добиле дел од таа опрема...Да се сошиат нови униформи...Ворузувањето и опребата би ги довел до сите НАТО стандарди,со тоа што поголем дел од воената опрема би биле од западно произвотство (Америка,Европа,Израел,итн)...дел од веќе постоечката опрема би ји модернизирал со тоа што би им го продолжил векот на употреба... | |
|
| |
tonin
Број на мислења : 26
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 21/12/2011, 10:05 | |
| баш би било одлично кога ќе се набават воени роботи. јас сега изработувам проект за роботите во воената техника. тие роботни помагаат во различни ситуации . америка кога го бомбандираше косово праќала воени летала кои биле управувани од сателит. да ја видиме армијата во вакво светло е сон. можеби за некои 50 години ______________________ девојко да не постоеше МАКЕДОНИЈА мојата љубов ќе ти ја дадев на тебе.
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 21/12/2011, 11:45 | |
| Тонин, каков проект изработуваш ? постави некој слики,текст ако не е тајна сеуште | |
|
| |
tonin
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 21/12/2011, 15:01 | |
| toa e proektna za drzavna matura taa mi e planiranata tema imam nekoi informacii samo treba da ja definiram temata pa zdravje zimskiov period treba da ja napravam. ______________________ девојко да не постоеше МАКЕДОНИЈА мојата љубов ќе ти ја дадев на тебе.
| |
|
| |
tonin
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 21/12/2011, 15:24 | |
| кога ке го направам со задоволство ќе го поставам ______________________ девојко да не постоеше МАКЕДОНИЈА мојата љубов ќе ти ја дадев на тебе.
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 14/1/2012, 23:36 | |
| Дали знаете можеби колкав беше активниот состав на АРМ за време пред,во и кратко по конфликтот,додека не се случи оваа реорганизација? | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина 24/7/2012, 11:55 | |
| ТМРО бара израелски модел за служба во АРМ Партијата ТМРО ја повика владата да го врати на сила Законот за задолжителна воена служба, а воениот рок мора да биде задолжителен и за мажите и за жените. - Македонија се уште не е членка на НАТО за да мора по секоја цена да ги спроведува стандардите на оваа организација. ТМРО изразува загриженост од воената неподготвеност на македонската младина. Со оглед на опкружувањето кое го имаме, државата повеќе наликува на Израел, отколку на Норвешка и затоа апелираме итно да се врати Законот за задолжителен воен рок од најмалку шест месеци, а со него да бидат опфатени сите воено способни мажи и жени на возраст до 27 години – се вели во соопштението на ТМРО. Ескпертите велат дека тоа што го бара ТМРО, е слично со примерот на армијата на Израел, и не е возможно да биде спроведено во Македонија. http://www.plusinfo.mk/vest/50605/TMRO-bara-izraelski-model-za-sluzhba-vo-ARM-Одлична идеа... јас сум ЗА! ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Kако ја замислувате АРМ во иднина | |
| |
|
| |