Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност

Go down 
+19
KikoTE
Полицајка
krvopijec
kikoto
BABUN
Smrtnikot
Hero
Alvar
shady3
Legija91
Stamenov
meth
beowulf
Зоран
Zajcef
Momak od Gjorce
Subzero
Генерал
SIG
23 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15 ... 21  Next
АвторПорака
krvopijec

Број на мислења : 20

Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 EmptyЧет 8 Aвг - 22:25

имам почит кон секој што е похрабар и попаметен од мене но немојте сите луѓе да ги преценувате секој си го фали своето но да бидиме реални во нашата армија половина и повеќе се мамини мази познавам старешини што не можат да поминат на физички прегледи а имат и чинови како постар водник прва класа тоа е лошата страна во нашата држава имам пријател кој е единствен мајстор во македонија кој поправа ракети а носи чин десетар што е голема срамота кој бил во војска во последните генерации сигурно знае што и каква е ситуацијата во нашата армија
Вратете се на почетокот Go down
Полицајка

Полицајка

Број на мислења : 3

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 EmptyВто 13 Aвг - 17:57

Јас ќе се запишам на овој факултет, со надеж дека ќе ме примат иако немам многу врски.
Сон ми е уште од мали нозе, и сфаќам дека до работа се доаѓа многу тешко.Има многу невработени криминалисти, ама според мене тоа е и нивен проблем.
Не е работата само да се заврши факултетот, и да се чека за работа во МВР.Треба усовршување, да се оди на обуки, на семинари, да се членува во некои здруженија, да се учи некој јазик, значи да се прави се за да се пополнат празнините во CV то.
Тешко е, и на некои моменти се каам што ја пратив пријавата заради сите лоши работи што ги слушнав и прочитав за факултетов, ама од друга страна пак, тоа е единствената работа што многу ја сакам.

Имам и едно прашање за тие што се на Безбедност, колку чинат логорувањата?
Слушнав дека имало 3 во година.

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 EmptyВто 13 Aвг - 19:06

Според она што јас го знам имаш само 2 логорувања кои мора да се поминат во 4 години. Она што е сигурно е дека не станува збор за многу скапи логорувања како оние на ФОН или Европски Универзитет.

Што се однесува до желбата за учење тоа е добро. Но немој да ги обвинуваш дипломците на Факултетот за безбедност затоа што сеуште не си во нивна кожа. А за пополнувањето на CV-то сите добро знаеме која е главната ставка Evil or Very Mad

Полицајка

Број на мислења : 3

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 EmptyВто 13 Aвг - 19:28

Далеку од тоа дека ги обвинувам, туку само сметам односно претпоставувам дека не се трудат доволно, и всушност тие се оние кои ја обвинуваат државата дека нема работа.
Според мене Универзитетот си ја има кривицата, зошто постојано вршат уписи на нови членови, а ни 5 % од дипломираните не се вработени.
Ама тоа е, кој има среќа ( и книшка ) ќе успее, кој не, тешко нему...

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 EmptyВто 13 Aвг - 20:39

Убаво си кажа на крајот. Инаку и треба да ја обвинуваат државата затоа што таа единствено може да им помогне. Инаку како информација најголем аргумент за невработување е дека нема доволно финансиски средства. Од друга страна сведоци сме на рапишување на конкурси за вработување на лица со Правен, Економски, ПМФ итн.

Број на мислења : 20

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 EmptyСре 14 Aвг - 9:20

дечки на факултетот за безбеднос не е баш тешко да влезеш не избрзувајте малце ако не како редовни обидете се како вонредни ги имате исите права е сега малце е посапа патрициацијата ама парите се печалат така да не брзајте размислите малце
Legija91

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 EmptyПет 20 Сеп - 14:24

Ај малку помош имам една другарка, ја занима Криминалистика -отсек дрога..
Сеа ја незнам тоа како оди.. ни дали постои таков смер.. ама ако има нешто да ми кажете, учењето какво е , колку години, обука , и плата нешто ..
Фала однапред Smile

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 EmptyПет 20 Сеп - 14:45

Legija91 напиша:
Сеа ја незнам тоа како оди.. ни дали постои таков смер.. ама ако има нешто да ми кажете, учењето какво е , колку години, обука , и плата нешто ..
Фала однапред Smile
Криминалистика смер има ама отсек дрога нема. Кримналистика е со 4 години, и имаат нешто практична настава но акцентот е на теоретската. Плата нема! ( од кај го извади ова )?

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 EmptyПет 20 Сеп - 15:02

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 EmptyПет 20 Сеп - 15:50

Генерал напиша:
Legija91 напиша:
Фала однапред Smile
Криминалистика смер има ама отсек дрога нема. Кримналистика е со 4 години, и имаат нешто практична настава но акцентот е на теоретската. Плата нема! ( од кај го извади ова )?
lol! 
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 10 Empty

Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност
Вратете се на почетокот 
Страна 10 of 21Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15 ... 21  Next
 Similar topics
-
» Тероризам - дискусија
» Воената Академија на АРМ - дискусија
» Топ 10 најмоќни армии на светот - дискусија
» УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање
» НАТО членки и Сојузнички сили