| Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност | |
|
+19KikoTE Полицајка krvopijec kikoto BABUN Smrtnikot Hero Alvar shady3 Legija91 Stamenov meth beowulf Зоран Zajcef Momak od Gjorce Subzero Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
krvopijec
Број на мислења : 20
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност Чет 8 Aвг - 22:25 | |
| имам почит кон секој што е похрабар и попаметен од мене но немојте сите луѓе да ги преценувате секој си го фали своето но да бидиме реални во нашата армија половина и повеќе се мамини мази познавам старешини што не можат да поминат на физички прегледи а имат и чинови како постар водник прва класа тоа е лошата страна во нашата држава имам пријател кој е единствен мајстор во македонија кој поправа ракети а носи чин десетар што е голема срамота кој бил во војска во последните генерации сигурно знае што и каква е ситуацијата во нашата армија | |
|
| |
Полицајка
Број на мислења : 3
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност Вто 13 Aвг - 17:57 | |
| Јас ќе се запишам на овој факултет, со надеж дека ќе ме примат иако немам многу врски. Сон ми е уште од мали нозе, и сфаќам дека до работа се доаѓа многу тешко.Има многу невработени криминалисти, ама според мене тоа е и нивен проблем. Не е работата само да се заврши факултетот, и да се чека за работа во МВР.Треба усовршување, да се оди на обуки, на семинари, да се членува во некои здруженија, да се учи некој јазик, значи да се прави се за да се пополнат празнините во CV то. Тешко е, и на некои моменти се каам што ја пратив пријавата заради сите лоши работи што ги слушнав и прочитав за факултетов, ама од друга страна пак, тоа е единствената работа што многу ја сакам.
Имам и едно прашање за тие што се на Безбедност, колку чинат логорувањата? Слушнав дека имало 3 во година. ______________________ If you run, you'll only go to jail tired.
| |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност Вто 13 Aвг - 19:06 | |
| Според она што јас го знам имаш само 2 логорувања кои мора да се поминат во 4 години. Она што е сигурно е дека не станува збор за многу скапи логорувања како оние на ФОН или Европски Универзитет. Што се однесува до желбата за учење тоа е добро. Но немој да ги обвинуваш дипломците на Факултетот за безбедност затоа што сеуште не си во нивна кожа. А за пополнувањето на CV-то сите добро знаеме која е главната ставка ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Полицајка
Број на мислења : 3
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност Вто 13 Aвг - 19:28 | |
| Далеку од тоа дека ги обвинувам, туку само сметам односно претпоставувам дека не се трудат доволно, и всушност тие се оние кои ја обвинуваат државата дека нема работа. Според мене Универзитетот си ја има кривицата, зошто постојано вршат уписи на нови членови, а ни 5 % од дипломираните не се вработени. Ама тоа е, кој има среќа ( и книшка ) ќе успее, кој не, тешко нему... ______________________ If you run, you'll only go to jail tired.
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност Вто 13 Aвг - 20:39 | |
| Убаво си кажа на крајот. Инаку и треба да ја обвинуваат државата затоа што таа единствено може да им помогне. Инаку како информација најголем аргумент за невработување е дека нема доволно финансиски средства. Од друга страна сведоци сме на рапишување на конкурси за вработување на лица со Правен, Економски, ПМФ итн. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
krvopijec
Број на мислења : 20
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност Сре 14 Aвг - 9:20 | |
| дечки на факултетот за безбеднос не е баш тешко да влезеш не избрзувајте малце ако не како редовни обидете се како вонредни ги имате исите права е сега малце е посапа патрициацијата ама парите се печалат така да не брзајте размислите малце | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност Пет 20 Сеп - 14:24 | |
| Ај малку помош имам една другарка, ја занима Криминалистика -отсек дрога.. Сеа ја незнам тоа како оди.. ни дали постои таков смер.. ама ако има нешто да ми кажете, учењето какво е , колку години, обука , и плата нешто .. Фала однапред ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност Пет 20 Сеп - 14:45 | |
| - Legija91 напиша:
- Ај малку помош имам една другарка, ја занима Криминалистика -отсек дрога..
Сеа ја незнам тоа како оди.. ни дали постои таков смер.. ама ако има нешто да ми кажете, учењето какво е , колку години, обука , и плата нешто .. Фала однапред Криминалистика смер има ама отсек дрога нема. Кримналистика е со 4 години, и имаат нешто практична настава но акцентот е на теоретската. Плата нема! ( од кај го извади ова )? ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност Пет 20 Сеп - 15:02 | |
| ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност | |
| |
|
| |