Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност

Go down 
+19
KikoTE
Полицајка
krvopijec
kikoto
BABUN
Smrtnikot
Hero
Alvar
shady3
Legija91
Stamenov
meth
beowulf
Зоран
Zajcef
Momak od Gjorce
Subzero
Генерал
SIG
23 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 21  Next
АвторПорака
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty9/12/2013, 13:46

JKD напиша:
Smrtnikot напиша:
JKD напиша:
Дали има некој член што студира на овој факултет,или завршил ?
Јас сум 1ва година. Мислам дека има уште некој од форумов ама не сум сигурен.
На кој смер си ? ако си криминалистика,дај пиши  ми нешто по детално...за предметите,како иде со оцени,какви се професорите и слично..Smile

Да, криминалистика сум. Инаку добро е, секој предмет и професор си бара учење. Има доста добри професори кои одлично предаваат a има и такви на кои не им лежи баш најдобро предавањето. Што се однесува до оцените, уште не сме стигнале до таа фаза, понатаму ќе пишам повеќе информации околу тој дел. Сепак доколку одлучиш да се запишуваш на факултетот за безбедност согледај ги сите негативни и позитивни страни, посебно кога се однесува на иднината. Како и да е, немој да очекуваш нешто посебно, обичен факултет каде што има многу луѓе што не знаат што уствари бараат на тој факултет и некои кои знаат дека еден ден нема да најдат работа ама го учат тоа затоа што го сакаат. Е тоа ти е факултетот за безбедност Smile
Вратете се на почетокот Go down
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty9/12/2013, 17:13

Smrtnikot напиша:
JKD напиша:
Smrtnikot напиша:
JKD напиша:
Дали има некој член што студира на овој факултет,или завршил ?
Јас сум 1ва година. Мислам дека има уште некој од форумов ама не сум сигурен.
На кој смер си ? ако си криминалистика,дај пиши  ми нешто по детално...за предметите,како иде со оцени,какви се професорите и слично..Smile

Да, криминалистика сум. Инаку добро е, секој предмет и професор си бара учење. Има доста добри професори кои одлично предаваат a има и такви на кои не им лежи баш најдобро предавањето. Што се однесува до оцените, уште не сме стигнале до таа фаза, понатаму ќе пишам повеќе информации околу тој дел. Сепак доколку одлучиш да се запишуваш на факултетот за безбедност согледај ги сите негативни и позитивни страни, посебно кога се однесува на иднината. Како и да е, немој да очекуваш нешто посебно, обичен факултет каде што има многу луѓе што не знаат што уствари бараат на тој факултет и некои кои знаат дека еден ден нема да најдат работа ама го учат тоа затоа што го сакаат. Е тоа ти е факултетот за безбедност Smile

Јас тоа што сакам да работам,и кон што целам,не треба факултет,но бидејќи ме интересира и тоа што се учи на криминалистика,сакам да се запишам на тој факултет.Имам план уште на 19 да влезам во полиција,и да запишам факултет,и паралелно да го гурам факултетот и тие 2 години што се потребни за единица..и другите 2 да ги завршам дур ќе бидам во единица,колку ќе дозволува времето.Таков ми е планот,па ќе видиме што ќе биде Smile за сега се трудам маскимално,баш вчера се мерев за колку време ќе направам 55 склека,и ги направив за 45 секунди,иако сум надвор од топ форма бидејќи 4 месеци не вежбав,имав сообраќајкна несреќа..и така Smile пишувај и понатака те молам,пошто многу ме интересира све што се дешава таму Smile
Smrtnikot

Smrtnikot

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty9/12/2013, 18:00

Доста амбициозно, со среќа. Smile
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty9/12/2013, 21:33

На склековите ќе се спушташ до долу и ќе се креваш додека не се исправат рацете до крај. За цело време погледот напред не во земја.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty9/12/2013, 21:59

Генерал напиша:
На склековите ќе се спушташ до долу и ќе се креваш додека не се исправат рацете до крај. За цело време погледот напред не во земја.

Дада,така ги правев,не забушавав дружеSmile вежбам склекови од 6то одд,на ЏКД буквално секој тренинг правиме по минимум 60-70 склекови,а тоа тренирам 3 години,а моментално имам 17 години Smile и во теретана сум активен веќе 3 години.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty15/1/2014, 19:47

http://www.fb.uklo.edu.mk/PDF/soopstenie%20za%20slobodni%20mesta%20vo%20vtor%20rok%202013.pdf дали може некој да ми каже што смер е последниот,бидејќи првите два ги знам..?
Smrtnikot

Smrtnikot

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty15/1/2014, 20:52

Криминологија и криминална политика ти е нов смер кој е воведен од 2013, како и смерот Безбедност. Моментално на веб сајтот нема никакви информации за неа, меѓутоа мислам дека имаат 5 предмети и не е многу тешко. Е сеа 1ва година предметите се скоро истите за сите смерови (1-2 различни во секој смер), како и да е самото име ти кажува дека тој смер ја изучува криминологијата како наука и е малку по теоретски за разлика од Криминалистика. Тоа е тоа. Smile
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty16/1/2014, 04:34

Smrtnikot напиша:
Криминологија и криминална политика ти е нов смер кој е воведен од 2013, како и смерот Безбедност. Моментално на веб сајтот нема никакви информации за неа, меѓутоа мислам дека имаат 5 предмети и не е многу тешко. Е сеа 1ва година предметите се скоро истите за сите смерови (1-2 различни во секој смер), како и да е самото име ти кажува дека тој смер ја изучува криминологијата како наука и е малку по теоретски за разлика од Криминалистика. Тоа е тоа. Smile

А иначе разговарав со една девојка што е на факултетов,на криминалистика смер,и ми кажа дека им било укинато логорувањето и правеле напори да им го вратат,немале никакви гаѓања со оружје,едина пракса им била одење по станици и пишување белешки ако добро ја сфатив,и оделе по касарни да плакнат очи на оружје,и да идат на терен со полицајците да застануваат возила и да легитимираат...имале спорт бокс и карате и тоа било тоа.И ете зашто министеркава наша кажува дека сите имаат иста предност од секој факултет за вработување во МВР...пошто предноста на тие што се на факултетов не е драстично поголема од друг факс...

Инаку мислев дека безбедност е исто што и безбедност и финансиска контрола...значи немаш никакво инфо за овие ? и добро да,самото име кажува,но сепак сигурно има и уште некој збор-два околу нив...Smile
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty16/1/2014, 12:04

JKD напиша:

И ете зашто министеркава наша кажува дека сите имаат иста предност од секој факултет за вработување во МВР...пошто предноста на тие што се на факултетов не е драстично поголема од друг факс...

Полициската работа не е само оружје и тепање. На Факултетот за безбедност се учат безброј работи што никаде на друго место ги нема и затоа разликата помеѓу овој Факултет и останатите е ОГРОМНА. А министерката може да си зборува што сака и така нема никаква врска со полиција ( освен што е министерка ).

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty16/1/2014, 16:20

Генерал напиша:
JKD напиша:

И ете зашто министеркава наша кажува дека сите имаат иста предност од секој факултет за вработување во МВР...пошто предноста на тие што се на факултетов не е драстично поголема од друг факс...

Полициската работа не е само оружје и тепање. На Факултетот за безбедност се учат безброј работи што никаде на друго место ги нема и затоа разликата помеѓу овој Факултет и останатите е ОГРОМНА. А министерката може да си зборува што сака и така нема никаква врска со полиција ( освен што е министерка ).

Да не е,но пракса и теорија има исто така,ОГРОМНА разлика.Не само за полиција,за што и да е.И колку и да го браниш тој факс,секој ќе каже дека треба да имаат многу повеќе физичка активност,да имаат пукање,тактики и такви работи...бидејќи секаде кај што гледав од соседниве земји како им изгледа таков факултет,е драстично различен од она што ми го кажаа...биле слични на почеток,но сега нема ништо од тоа.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност   Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност - Page 15 Empty

Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност
Вратете се на почетокот 
Страна 15 of 21Отиди на страна : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 21  Next
 Similar topics
-
» Тероризам - дискусија
» Воената Академија на АРМ - дискусија
» Топ 10 најмоќни армии на светот - дискусија
» УБК - Управа за Безбедност и Контраразузнавање
» НАТО членки и Сојузнички сили