| Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност | |
|
+19KikoTE Полицајка krvopijec kikoto BABUN Smrtnikot Hero Alvar shady3 Legija91 Stamenov meth beowulf Зоран Zajcef Momak od Gjorce Subzero Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 6/12/2013, 23:18 | |
| Полициска академија е минато, сега е факултет за безбедност. Сеуште не сум запознаен со концептот на боречките вештини кои се изучуваат по предметот Специјално физичко образование меѓутоа мислам дека концептот е стариот, како што кажа генерал. JKD специјалните единици работат на сосема друг концепт и нема логика да ги споредуваш специјалните единици со факултетот за безбедност. Патем точно е тоа што го кажа Генерал, дека има одлични професори со големо животно и практично искуство од областа на нивната професија кои поседуваат огромно познавање на таа материја. Инаку Генерал само да те поправам, логорувањето се врши 1 или 2 пати во текот на тие 4 години, со што првото логорување е во 2ра година и после не сум сигурен дали има второ или се останува на тоа. Точно е дека 90% е теорија, меѓутоа сега има некој нов закон според кој треба студентите да имаат 6 месеци пракса во сите 4 години, па ќе видиме како ќе се одвива тоа. Што се однесува до боречките вештини во специјалните, имаат одличен концепт на работа и врвни инструктори кои си ја знаат работата. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 6/12/2013, 23:35 | |
| | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 7/12/2013, 15:27 | |
| - Smrtnikot напиша:
- Полициска академија е минато, сега е факултет за безбедност. Сеуште не сум запознаен со концептот на боречките вештини кои се изучуваат по предметот Специјално физичко образование меѓутоа мислам дека концептот е стариот, како што кажа генерал.
JKD специјалните единици работат на сосема друг концепт и нема логика да ги споредуваш специјалните единици со факултетот за безбедност. Патем точно е тоа што го кажа Генерал, дека има одлични професори со големо животно и практично искуство од областа на нивната професија кои поседуваат огромно познавање на таа материја. Инаку Генерал само да те поправам, логорувањето се врши 1 или 2 пати во текот на тие 4 години, со што првото логорување е во 2ра година и после не сум сигурен дали има второ или се останува на тоа. Точно е дека 90% е теорија, меѓутоа сега има некој нов закон според кој треба студентите да имаат 6 месеци пракса во сите 4 години, па ќе видиме како ќе се одвива тоа. Што се однесува до боречките вештини во специјалните, имаат одличен концепт на работа и врвни инструктори кои си ја знаат работата. Јас нигде не реков дека е исто,каде го прочита ти тоа ? јас кажав дека истиот концепт е и во специјалниве единици,и се надоврзав за обидот на главниот тренер да го воведе џит кун до-то како вештина во специјалниве единици,или како концепт,како сакаш.И нормално дека ќе си ја знаат работата,меѓутоа дефинитивно каратето не е за такви единици,па ни за полициска академија..но добро,повеќето од тие дечки вежбаат или вежбале нешто друго повеќе години(зборам специјалциве) па не би имале проблем за борба гради во гради..меѓутоа некој со карате,според мене,би имал голем проблем да се снајде со некој искусен кик боксер,или ММА фајтер...немора искусен по борби,искусен по години и тренинзи. | |
|
| |
Smrtnikot
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 7/12/2013, 19:21 | |
| Ќе те замолам пред да почнеш да пишуваш на јавен форум, ароганцијата и егото да си ги оставиш пред тастатура. Патем тие не изучуваат само 1 или 2 вештини, туку имаат цел концепт на разработени техники за Hand to hand combat кои произлегуваат од различни вештини, доколку не те мрзело да читаш и пребаруваш по интернет до сега ќе знаеше. Како и да е темата е "Факултет за Безбедност". | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 7/12/2013, 19:50 | |
| - Smrtnikot напиша:
- Ќе те замолам пред да почнеш да пишуваш на јавен форум, ароганцијата и егото да си ги оставиш пред тастатура. Патем тие не изучуваат само 1 или 2 вештини, туку имаат цел концепт на разработени техники за Hand to hand combat кои произлегуваат од различни вештини, доколку не те мрзело да читаш и пребаруваш по интернет до сега ќе знаеше. Како и да е темата е "Факултет за Безбедност".
Нигде нема ароганција,само не го пишав тоа јас,туку ти и добро,мило ми е штом е така,и во право си ме мрзело да барам по интернет,па затоа се зачленив на форумов за да научам нешто повеќе. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 7/12/2013, 20:17 | |
| Имате друга тема за боречки вештини. Па таму споделете што знаете за ова.
И, мирни дечки. Да не има 3 дена пожарство на форумов! ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 7/12/2013, 22:40 | |
| - Генерал напиша:
- Имате друга тема за боречки вештини. Па таму споделете што знаете за ова.
И, мирни дечки. Да не има 3 дена пожарство на форумов! Jasno g-din General. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 8/12/2013, 20:19 | |
| Дали има некој член што студира на овој факултет,или завршил ? | |
|
| |
Smrtnikot
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 8/12/2013, 22:38 | |
| - JKD напиша:
- Дали има некој член што студира на овој факултет,или завршил ?
Јас сум 1ва година. Мислам дека има уште некој од форумов ама не сум сигурен. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 8/12/2013, 23:56 | |
| - Smrtnikot напиша:
- JKD напиша:
- Дали има некој член што студира на овој факултет,или завршил ?
Јас сум 1ва година. Мислам дека има уште некој од форумов ама не сум сигурен. На кој смер си ? ако си криминалистика,дај пиши ми нешто по детално...за предметите,како иде со оцени,какви се професорите и слично.. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност | |
| |
|
| |
| Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност | |
|