| Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност | |
|
+19KikoTE Полицајка krvopijec kikoto BABUN Smrtnikot Hero Alvar shady3 Legija91 Stamenov meth beowulf Зоран Zajcef Momak od Gjorce Subzero Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 19/3/2014, 16:55 | |
| ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 22/7/2014, 03:50 | |
| | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 18/11/2014, 19:13 | |
| сликано е на факултет за безбедност...ама некако не ми изгледа вистински калашов или вистински е ? пошто не гледам ни зошто би им бил,кога немаат никаква обука/пракса. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 18/11/2014, 20:10 | |
| Или аирссофт или на диаболи | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 18/11/2014, 20:18 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Или аирссофт или на диаболи
Најверојатно арисофт,има доле и други кутии. А за што им се,знае некој ? како што знам од онаа обука која ја имале порано,не останало ништо,односно пракса немаат освен пишување белешки во станица и некои такви работи. | |
|
| |
Smrtnikot
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 18/11/2014, 20:26 | |
| Не ми личи на "вистински" АК-47. Најверојатно е дел од опремата која се користи за изведување на различни сценарија и вежби за време на логорување или пак за време на часовите по СФО. Не би можел да кажам точно. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 5/4/2015, 16:04 | |
| Вака,ме интересира...дали има звање во МВР под ДЕТЕКТИВ за криминалистика ? колку што знам,оние што ќе завршат на фак за безбедност,се добиваат со звање(ако биле смер криминалистика) ИНСПЕКТОР по криминалистика...додека приватниве(ФОН,европски,МИТ) се стекнуваат со ДЕТЕКТИВ...ме интересира дали тоа навидум не битно зборче,прави разлика во тежината на дипломата ? знам дека сите зборат дека дипломите од приватните факултети се помалку вредни,но мене не ме интересира што и како збори народот,по закон се иста тежина,и ме интересира дали по закон има такво звање во МВР-ДЕТЕКТИВ ?
| |
|
| |
Smrtnikot
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 10/4/2015, 09:56 | |
| - JKD напиша:
- Вака,ме интересира...дали има звање во МВР под ДЕТЕКТИВ за криминалистика ? колку што знам,оние што ќе завршат на фак за безбедност,се добиваат со звање(ако биле смер криминалистика) ИНСПЕКТОР по криминалистика...додека приватниве(ФОН,европски,МИТ) се стекнуваат со ДЕТЕКТИВ...ме интересира дали тоа навидум не битно зборче,прави разлика во тежината на дипломата ? знам дека сите зборат дека дипломите од приватните факултети се помалку вредни,но мене не ме интересира што и како збори народот,по закон се иста тежина,и ме интересира дали по закон има такво звање во МВР-ДЕТЕКТИВ ?
Прво, оние кои дипломираат на Факултетот за Безбедност во Скопје се здобиваат со звање "дипломиран криминалист" и нема такво звање инспектор по криминалистика, туку во МВР како чинови имаш помлад инспектор и самостоен инспектор и тие се полициски чинови. Што се однесува на тоа не прави никаква разлика. Разликата која постои помеѓу инспектор и детектив конкретно зависи од поставеноста и систематизацијата на министерството. Така да, во МВР нема звање детектив. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 10/4/2015, 13:54 | |
| Значи,по закон гледано,и приватниот и државниот имаат иста тежина на диплома ? без разлика што на приватниве пишува дипломиран детектив по криминалистика ? ги знам муабетите дека не ги примале со приватен никаде,само ме интересира по закон како е ? | |
|
| |
GoranSIR
Број на мислења : 10
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 10/7/2016, 07:04 | |
| Нешто повеќе знае ли некој за новиот „Дамјан Груев“, треба ли да го има, не треба, ќе биде ли конкуренција на постоечките или не и така натаму. Отворете нова тема или тука може да коментирате... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност | |
| |
|
| |
| Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност | |
|