| Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност | |
|
+19KikoTE Полицајка krvopijec kikoto BABUN Smrtnikot Hero Alvar shady3 Legija91 Stamenov meth beowulf Зоран Zajcef Momak od Gjorce Subzero Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 20/9/2013, 18:03 | |
| Ја сум дусдибидус, искрено ништо незнаев, и она ми потсомна нешто, ако знам и ми текна да прашам пошто тука повекето активни членови знаат 90 % од работите поврзани за овие теми, и да си прашам.
______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 20/9/2013, 21:56 | |
| Криминалистика е смер на Факултетот за Безбедност, се изучуваат предмети поврзани директно или индиректно со криминалистиката како наука. Е сеа идејата со дрогата на другарка ти е изгледа производ на преголема гледаност на детективски филмови. Има минорна обука што се однесува до физичкиот дел + некој логор и повеќе се сведува на теорија и знаење. Плата нема, туку ти си плаќаш 200 или 400 евра годиншно во зависност од квотата на запишување. Во глобала, тоа е. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| |
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 20/9/2013, 22:42 | |
| Има смер за дрога во Арачиново, само не знам како стојат со квоти. Башка и партиципацијата им е бајаги солена. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 20/9/2013, 23:13 | |
| - Alvar напиша:
- Има смер за дрога во Арачиново, само не знам како стојат со квоти. Башка и партиципацијата им е бајаги солена.
Има еден проблем , еднонационален е. | |
|
| |
Legija91
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 21/9/2013, 00:49 | |
| Чекај чекај сеа вие не ме сфатифте, ја не реков плата за време на студиите.. туку просек, после завшрувањето, ако се најде работа според струката, колку е платата, од прилика.. а знам дека се плака факултетот.. Значи тапа, ништо.. Фала сепак ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 21/9/2013, 04:04 | |
| - Legija91 напиша:
- Чекај чекај сеа вие не ме сфатифте, ја не реков плата за време на студиите.. туку просек, после завшрувањето, ако се најде работа според струката, колку е платата, од прилика.. а знам дека се плака факултетот..
Значи тапа, ништо.. Фала сепак Па не знам, зависи... Ако се вработиш како полицаец, детектив, инспектор или на некоја друга позиција во МВР ќе земаш добри пари, меѓутоа факт е дека Факултетот за Безбедност веќе со години продуцира кадри кои еден дел од нив завршуваат во агенциите за обезбедување за плата од 12.000 денари, а поголемиот дел остануваат невработени. За жал и мене ме чека тоа за некоја година. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 21/9/2013, 11:11 | |
| Абе таа не се ни запишала на факултет за плата размислува. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 21/9/2013, 11:16 | |
| Баш. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Legija91
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност 21/9/2013, 13:02 | |
| Е ајде де .. Инаку и јас го имав размислувањето за овој смер, ама се опаметив откако некој напиша дека имало над 3000 завшрени студенти, без работа.Сеа едно е желба, ама друго е реалност. Смртник, и ти си на безбедност ? ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност | |
| |
|
| |
| Дискусија за студиите на Факултетот за безбедност | |
|