Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )

Go down 
+46
Спенсер
dzole
darkness
Momak od Gjorce
Panter
JKD
SIG
apajko
РИС
BABUN
Stamenov
Dejan N
ESN
tose
Smrtnikot
assasian
beowulf
Legija91
volcko1
IgorM
Iko
MatrinJ
Mrshajnoski
viktor
leopard
marijana
Goust
tigar
Alvar
Subzero
Генерал
dejand
Зоран
Vitoria
filip555
Desperado
glorijamk
tonin
Волчко
Тачка
Wolf
Profesionalec
diverzant
Makedon
1
AlexGreat
50 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 36 ... 68, 69, 70 ... 84 ... 100  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty
ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty28/11/2014, 14:17

И,тоа значи дека и на ПСО не можат да пукаат рафал или ? и дали има разлика помеѓу командос и оваа обичнава м4ка ?
Вратете се на почетокот Go down
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty28/11/2014, 14:51

JKD напиша:
И,тоа значи дека и на ПСО не можат да пукаат рафал или ? и дали има разлика помеѓу командос и оваа обичнава м4ка ?

Прашај некој од Ренџерите или Волците. Иначе М4 Commando e пушка со пократка должина и цевка од М4 Carabine, и најчесто забележувам дека ја користат полициските специјалци кои оперираат во урбана средина, поради нејзината димензија

Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty28/11/2014, 14:53

Србите ја користат M4 Colt Model 933,а нашите мислма дека беа Colt M4 Carbine 223,ама не сум сигурен
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty28/11/2014, 14:57

Еве ЕДВАЈ ја најдов на сајтот на Colt

http://www.colt.com/Catalog/LawEnforcement/Products/ColtM4Commando.aspx
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty28/11/2014, 17:43

При првата прилика баш ќе прашам.Дека на друг форум.човекот кој го пиша тоа дека била лоша поради таа карактеристика,рече дека боље да не ни ги ни донирале тие оружја,во таа смисла.Затоа ми падна чудно,ај на нас може да ни дадат нешто срање,ама и самите они да го користат тоа и скоро сите специјални единици ги користат,дали оваа или онаа верзија,нормално они имаат по 10 вида оружја,но тоа нема врска,важно некогаш ја користат,не ми беше баш јасно.

Мене искрено на лик ми е најубава пушка,после неа новите руски калаши vojnik vesel
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty28/11/2014, 17:45

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 10625163_905609086115832_4583231843399483964_n словенско списание
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty28/11/2014, 17:51

ахахах го земале мојот/нашиот постер aplauz aplauz aplauz
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty28/11/2014, 19:40

Јас кога бев на последната изложба на АРМ имав можност да држам М4, и баш загледав дека имаше Safe; Semi; и Burst(со црвени букви) и го прашав одговорниот што беше од другата страна на масата нема автоматско пукање? И тој одговара има, има и кога прочита и самиот, ми одговори дека баш оваа верзија била само со Burst, е сега не сфатив дали во Македонија има од автоматските верзии...

Инаку тоа дека два куршума биле доволни, руските специјалци користат Abakan со опција Safe, и 2-round burst, само најнормално на руски јазик е напишано. Овие пушки личат на Калашников, но се доста поразлични, а најчесто користена пушка во Спецназ Very Happy
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty28/11/2014, 20:48

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 NGtgEjH
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty28/11/2014, 21:22

Momak od Gjorce напиша:
ахахах го земале мојот/нашиот постер aplauz aplauz aplauz

Одлично!!! Сега може и тужба да им стегнеме! Very Happy
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 69 Empty

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )
Вратете се на почетокот 
Страна 69 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 36 ... 68, 69, 70 ... 84 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Војник по договор - работа