И,тоа значи дека и на ПСО не можат да пукаат рафал или ? и дали има разлика помеѓу командос и оваа обичнава м4ка ?
Прашај некој од Ренџерите или Волците. Иначе М4 Commando e пушка со пократка должина и цевка од М4 Carabine, и најчесто забележувам дека ја користат полициските специјалци кои оперираат во урбана средина, поради нејзината димензија
При првата прилика баш ќе прашам.Дека на друг форум.човекот кој го пиша тоа дека била лоша поради таа карактеристика,рече дека боље да не ни ги ни донирале тие оружја,во таа смисла.Затоа ми падна чудно,ај на нас може да ни дадат нешто срање,ама и самите они да го користат тоа и скоро сите специјални единици ги користат,дали оваа или онаа верзија,нормално они имаат по 10 вида оружја,но тоа нема врска,важно некогаш ја користат,не ми беше баш јасно.
Мене искрено на лик ми е најубава пушка,после неа новите руски калаши
Јас кога бев на последната изложба на АРМ имав можност да држам М4, и баш загледав дека имаше Safe; Semi; и Burst(со црвени букви) и го прашав одговорниот што беше од другата страна на масата нема автоматско пукање? И тој одговара има, има и кога прочита и самиот, ми одговори дека баш оваа верзија била само со Burst, е сега не сфатив дали во Македонија има од автоматските верзии...
Инаку тоа дека два куршума биле доволни, руските специјалци користат Abakan со опција Safe, и 2-round burst, само најнормално на руски јазик е напишано. Овие пушки личат на Калашников, но се доста поразлични, а најчесто користена пушка во Спецназ