| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| |
| |
Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/3/2015, 00:40 | |
| Браво за сликите од претходната страна. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/3/2015, 09:59 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
Како што знам би требало да се 12 души, 3ца се качени на ѕидот или не е таа вежба? |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/3/2015, 15:35 | |
| Учество на припадници на полкот за специјални операции во пренуркувањето на Охридското Езеро На ден 28.02.2015 година тројца припадници од полкот за Специјални Операции зедоа учество во проектот за пренуркување на Охридското Езеро. Пренуркувањето ќе се реализира во етапи, а целосната должина која ќе се пренурка е 80 километри и 322 метри. Целта на проектот е да се истражи Охридското Езеро. Длабочината на која ќе се врши пренуркувањето е од 5 до 15 метри. Покрај нуркачите од полкот, во проектот учество зедоа и нуркачи од Охрид, Струга и МВР. Ваквите проекти претставуваат предизвици на кој припадниците од полкот со огромно задоволство земаат учество и ги поддржуваат. http://www.arm.mil.mk/vesti/pso/2015/03/prenurkuvanje_ohridsko.html | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/3/2015, 16:00 | |
| Само да кажам дечките нуркачи се волците.Ги знам дечките долго време се у единицата ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
икс
Број на мислења : 81
| Предмет: пСО 2/3/2015, 16:31 | |
| Би било добро дечкиве од псо да напраат некој добар докумантарец, како она легендарно видео од пред 5-6 , може и повеќе години, наместо 3-4 спремни дечки да изведуваат некои керефеци со кршење керамиди .
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/3/2015, 18:20 | |
| Дали имаме пушки/муниција за под вода? |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/3/2015, 21:11 | |
| Знам дека волците за под вода го користат самострелот,м70аб2 и м4.Можеби и со други оружја ама јас за овие знам и 100% е точно ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/3/2015, 21:42 | |
| Само самострелот под вода,другите само над вода | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 2/3/2015, 21:44 | |
| Нема врска и м70аб2 и м4 ги користат под вода.Кога вежбаа нашиве со хрватите на и под водена површина беа со м7 аб2.А за м4 знам од мој човек во бсн ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |
|
| |
| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|