| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 12/11/2014, 17:18 | |
| Којзнае колкава е таа касарна... а ЕБР и ПЕП во Ѓорче така ? веорјатно и новата ЈРМИ командата и е таму ? | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 12/11/2014, 17:22 | |
| Во касарната во Ѓорче се ЕБР,и еден тим он инструктори и дел од командата на ПЕП,ПЕП се распоредени низ цела македонија,ги има во сите поголеми станици низ државава | |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 24/11/2014, 18:13 | |
| | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 25/11/2014, 00:05 | |
| Оваа е водителката од 24 Вести | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 25/11/2014, 16:03 | |
| добра слика | |
|
| |
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 25/11/2014, 18:30 | |
| - Frogfoot напиша:
- Оваа е водителката од 24 Вести
Da,a dosega samo ovaa edinica nemala pripadnicka | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 27/11/2014, 12:06 | |
| - Panter напиша:
- Frogfoot напиша:
- Оваа е водителката од 24 Вести
Da,a dosega samo ovaa edinica nemala pripadnicka Имаше едно интервју со волк, најверојатно командант, вика не им е забрането на жените да бидат во единицава, туку досега не се покажала ниедна која може да ги исполни критериумите за да ја примат. Поправка: ниедна не покажала желба... |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/11/2014, 00:14 | |
| Дали е вистина дека М4ките кои ги имаат нашиве специјалци,не можат да пукаат рафал тоест после 3тиот куршум се кочат ?! баш гледав видео,стварно така беше ама не знам дали тоа е некоја стара верзија или...? ваљда не се толку глупи американциве што ја користат како основна пушка...? и дали има разлика од овие нашиве до тие на пример Жандармерија,командос,освен што е по кратка ? | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/11/2014, 13:43 | |
| Зависи тоа од моделот и каде е произведена М4-та,Тоа е регулатор на стрелба,кај М4 за разлика од М70/АК47 има закочен,поединечна,бурст,и афтомацки,нормално зависи од моделот.
Е тоа бурст,на едно притискање на чкрапалото пушката испукува само три куршуми,според мене е паметно,зашто пушката е попрецизна,постабилна,и ќе знаеш дека со рамка од 30 куршуми имаш 10 чкрапнување,не мораш да броиш уште колку куршуми имаш во рамката,за разлика од афтомацката стрелба,а и втора работа,мислам дека ова е направено повеќе за цивилниот пазар,зашто во УС не смее да се има пушка која пука рафална стрелба,сите рафални пушки им се пренаменети. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/11/2014, 14:17 | |
| Јас имам читано дека во Авганистан, Американските војници кога им давале автоматски М4, при напад од талибанците, во блиска борба од брзање или паника во неколку минути испукувале по неколку оквири, трошејќи големи количини на муниција, така да се случувало да за време на борба да останат без муниција, така да многу пати авијацијата ги вадела од такви тешки ситуации за да не погинат. Па затоа после увидувањето на таквата ситуација од страна на стручњаците, од КОЛТ побарале да им се испорачаат пушки кои испукуваат три куршуми одеднаш, бидејќи тоа било доволно да се неутрализира опасноста, а би се редуцирало непотребно трошењето на муниција, јас на пример кога првпат почнав да ракувам со оружје, човек кој е искусен во таа работа ми кажуваше дека за неутрализирање на опасност по твојот живот, од полуавтоматски пиштол треба да испукаш два куршуми одма едно по друго додека нишаниш во целта.
Ако има некој член на форумов од војнициве кои служеле во Авганистан, да ни кажат повеќе за ова што го пишав дали е вистина, зошто на интернетов се наоѓа се и сешто, и се тресат глупости за се и сешто, од разни луѓе кои се прават експерти, а никогаш во животот не ракувале со оружје. |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |
|
| |
| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|