Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )

Go down 
+46
Спенсер
dzole
darkness
Momak od Gjorce
Panter
JKD
SIG
apajko
РИС
BABUN
Stamenov
Dejan N
ESN
tose
Smrtnikot
assasian
beowulf
Legija91
volcko1
IgorM
Iko
MatrinJ
Mrshajnoski
viktor
leopard
marijana
Goust
tigar
Alvar
Subzero
Генерал
dejand
Зоран
Vitoria
filip555
Desperado
glorijamk
tonin
Волчко
Тачка
Wolf
Profesionalec
diverzant
Makedon
1
AlexGreat
50 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 67 ... 100  Next
АвторПорака
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11102

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty
ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty24/12/2013, 19:11

Smrtnikot напиша:
НАТО стандарди. Не ми е јасно што толку им пречи 7,62 Very Happy

Турците ги користат и произведуваат и двете верзии... како HK G3, така и HK G33 (MKEK). Секако и двете користат NATO муниција, 7.62x51mm NATO и 5.56x45mm NATO. Сепак оваа втората повеќе ја користат ренџерските и слични единици во Турската армија бидејќи е полесна, има поголем капацитет (30 vs. 20) но може и да се носи повеќе муниција во борбениот комплет.
http://www.mkek.gov.tr/en/Products.aspx?FactoryID=0&ProductID=85&MainCategory=107&SubCategory=122&SubSubCategory=
http://www.mkek.gov.tr/en/Products.aspx?FactoryID=0&ProductID=87&MainCategory=107&SubCategory=122&SubSubCategory=

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty24/12/2013, 19:15

Alvar напиша:
Зоран напиша:
Alvar напиша:
G33.  Wink

Не по врат по шија.
Тоа дека се лиценцни или ???

Не, тоа дека се во 5.56mm.  Smile 

Fala ti batka.

Број на мислења : 452

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty9/1/2014, 01:26

prevzemena od pripadnik na bsn od kajgana

https://2img.net/r/ihimizer/img12/2928/yj2w.jpg
Вратете се на почетокот Go down
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty9/1/2014, 14:52

Panter напиша:
prevzemena od pripadnik na bsn od kajgana

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Yj2w

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty21/1/2014, 23:12

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 1526344_3782257051405_255463718_n

Во левиот агол долу, што е тоа ? Ми личат на ракети иако и сам не и верувам на очите  silent 
И на припадникот што има двоглед што модел е ? Ова е стара слика како што гледам, а двогледот е за во тоа време нова технолигија што ме чуди за наши услови да сме го имале тогаш.

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty21/1/2014, 23:42

„Ракетите„ се тромблонски мини, се испукуваат од пушка  Smile 
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty21/1/2014, 23:58

Legija91 напиша:
пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 1526344_3782257051405_255463718_n

Во левиот агол долу, што е тоа ? Ми личат на ракети иако и сам не и верувам на очите  silent 
И на припадникот што има двоглед што модел е ? Ова е стара слика како што гледам, а двогледот е за во тоа време нова технолигија што ме чуди за наши услови да сме го имале тогаш.
Е КАКО БЕ МОМЧЕ ДА НЕ ЗНАЕШ ШТО СЕ ТОА.ТОА СЕ ВИКААТ ТРОМБЛОНИ   Cool 

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty22/1/2014, 00:12

Alvar

Alvar

Број на мислења : 11102

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty22/1/2014, 00:15

TTM (Tromblonska Trenutna Mina) М60 или М91, производство: "Слобода" - Чачак.
пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 WhtfsNe

Двогледот исто така не е од "најнова технологија", туку стандарден ЈНА двоглед Zrak RD-7X40, производство: "Zrak", Сараево.
пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 JH3Cinx

Legija91

Број на мислења : 1330

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty22/1/2014, 00:58

Ни на крај памет не ми текна за тромлбони, си помислив некој вид на ракета, незнам зошто.
А за двогледот за стандарден од Југословенско производство првпат гледам ваков , и ми заличи на оние америте што ги користат затоа се зачудив.  Embarassed 

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 35 Empty

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )
Вратете се на почетокот 
Страна 35 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 67 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Војник по договор - работа