| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|
+46Спенсер dzole darkness Momak od Gjorce Panter JKD SIG apajko РИС BABUN Stamenov Dejan N ESN tose Smrtnikot assasian beowulf Legija91 volcko1 IgorM Iko MatrinJ Mrshajnoski viktor leopard marijana Goust tigar Alvar Subzero Генерал dejand Зоран Vitoria filip555 Desperado glorijamk tonin Волчко Тачка Wolf Profesionalec diverzant Makedon 1 AlexGreat 50 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 28/11/2014, 21:25 | |
| Може може,таман пари за веб | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/11/2014, 20:38 | |
| Пред некое време сакав да ви пишам за моето свежо искуство во врска со М4 и АК47 ( не М70), ама од презафатеност не успеав. За АК47 ќе кажам дека е потесна и за нијанса полесна од М70. Друга разлика и не забележав. Стандардно доверлива, без многу нежности. Исто така и стандардно робусна и не многу удобна. За М4. Прво да ви појаснам дека не стануваше збор за пушка на Colt туку за http://www.schmeisser-germany.de/en/sport_ar15m4.html. На прв поглед еден збор: прекрасна. Многу ми се допаѓа. За мене екстремно удобна. Со подесувачкиот кундак е перфектна по ова прашање. Ме изненади тоа што имам далеку подобри резултати со оваа пушка иако за првпат се сретнав со нејзе, а од друга страна целото мое искуство се базираше на пушка на платформа на АК47. Првото гаѓање бев презадоволен и скоро бев убеден дека кога ќе купувам цивилна верзија тоа ќе биде на основа на АR15. Од импресиите кои ги имав не посветив посебно внимание на постојаното внимавање да не влезе песок, земја итн. Вториот ден гаѓање започна со истите импресии. Уживав во работата со оваа пушка. Но крајот го краси делото. На крајот се појави дефект кај една од пушките. Скршена рачка за репетирање. Оправданието беше дека станува збор за неквалитетна рачка од кинеско производство. Понатаму почнаа проблемите. На една од пушките кога ќе репетираш испаѓаше рамката со муниција. И на крај мојата. Заглавуваше на секој куршум. Морав секој куршум да го внесам со репетирање. Верувајте нималку пријатно чувство на среде вежба да не функционира. Не сакам ни да замислам што ќе биде во реална ситуација. Заклучокот е дека сеуште сум задоволен од ергономијата и прецизноста но никако од издржливоста. Затоа само се зацврсти мојот став дека треба да се модернизираат нашите М70 и ќе бидеме топ. Мојот план е да набавам една од цивилните верзии на Застава и да си ја средам по мој терк. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/11/2014, 23:07 | |
| Генерале не ја отвара страницата.И што значи тоа дека не се амерички пушките ? не сфаќам ? имаме нешто подобро од м4 или полошо ?
За ова со кундакот и рамките,веројатно е за набавката на делови и поради тоа е лоша пушката,сигурно не идат кинески резерви со нејзе...ипак добро би било кога би ги одржувале како што треба со оргинал делови м4ките а дополнително би се модернизирале и м70ките,но за сите единици во АРМ,па и на МВР. | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/11/2014, 23:16 | |
| ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/11/2014, 23:19 | |
| - JKD напиша:
- Генерале не ја отвара страницата.И што значи тоа дека не се амерички пушките ? не сфаќам ? имаме нешто подобро од м4 или полошо ?
За ова со кундакот и рамките,веројатно е за набавката на делови и поради тоа е лоша пушката,сигурно не идат кинески резерви со нејзе...ипак добро би било кога би ги одржувале како што треба со оргинал делови м4ките а дополнително би се модернизирале и м70ките,но за сите единици во АРМ,па и на МВР. Врз основа на Colt М4 имаш многу верзии. Нешто како АК47. Разни компании прават скоро идентични пушки. За тоа како ги одржувале не знам ама знам дека дефинитивно да можам да бирам ќе си одберам М70 или АК47. Поважно ми е да бидам сигурен дека ќе ме служи кога ќе ми затреба отколку да биде лесна, удобна но кога ќе треба да си ја заврши работата да ме остави на цедило. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/11/2014, 23:31 | |
| Кај ги пробуваше,дали кај нас може да се извади дозвола за АР и што пари иде ? | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/11/2014, 23:41 | |
| Може некој дилемата да ми ја разјасни...што е АР а што е М4 ? Генерал да не влезе во ПСО | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/11/2014, 23:49 | |
| - JKD напиша:
- Може некој дилемата да ми ја разјасни...што е АР а што е М4 ?
АР е цивилна верзија на М4. Главна разлика е тоа што нема можност за рафална стрелба. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/11/2014, 23:52 | |
| Ок,фала ви.А не одговори на Момак а и мене ме интересира,како и дали може да се набави АР ? | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) 29/11/2014, 23:57 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Кај ги пробуваше,дали кај нас може да се извади дозвола за АР и што пари иде ?
Секако дека може да се извади. Ова оружје спаѓа во категоријата Б7 - полуавтоматско долго огнено оружје, за цивилна намена, што наликува на автоматското огнено оружје. За цени на АР не сум баш сигурен, а Заставината мислам дека се движеше некаде околу 600 евра. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
| |
|
| |
| пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) | |
|