Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )

Go down 
+46
Спенсер
dzole
darkness
Momak od Gjorce
Panter
JKD
SIG
apajko
РИС
BABUN
Stamenov
Dejan N
ESN
tose
Smrtnikot
assasian
beowulf
Legija91
volcko1
IgorM
Iko
MatrinJ
Mrshajnoski
viktor
leopard
marijana
Goust
tigar
Alvar
Subzero
Генерал
dejand
Зоран
Vitoria
filip555
Desperado
glorijamk
tonin
Волчко
Тачка
Wolf
Profesionalec
diverzant
Makedon
1
AlexGreat
50 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 37 ... 70, 71, 72 ... 85 ... 100  Next
АвторПорака
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty
ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty30/11/2014, 00:01

Сигурно АР е дупло поскап од заставините модели,гледам на на веб-от немаа достава за МКД,има за БиХ,СРБ,СЛО и ХРВ,затоа те прашав кај ја проба
Вратете се на почетокот Go down
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty30/11/2014, 00:13

Momak od Gjorce напиша:
Сигурно АР е дупло поскап од заставините модели,гледам на на веб-от немаа достава за МКД,има за БиХ,СРБ,СЛО и ХРВ,затоа те прашав кај ја проба

Не ја пробав во Македонија. Инаку пред некој ден бев во Micei и имаше нешто слично во витрините, но бев за друго и немав време да прашувам што е и како е. Ако си заинтересиран прошетај до нив и види ( може ќе се смилуваат да ти објаснат) бидејќи може да им падне круната од глава.
Ne! Ne!

Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty30/11/2014, 12:04

Kaj нас од цивилните модели Б7 категорија од Застава се продава овој модел

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Semi-automatic-sporting-rifle-pap-ps

А можеш да го најдеш и од Арсенал Бугарија

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 7,62sar-m1

http://www.arsenal-bg.com/defense_police/7,62sar-m1-m1f.htm

Е сега, за Застава знам дека не можеш да ставиш оквир од 30 куршуми од автоматска пушка, имам слушано дека кога извезувале Застава вакви карабини, Американците се бунеле зошто не примаат стандарден оквир на АК-47 од 30 куршуми, па Застава ги преправала итн.

Додека за бугарскиов би требало да примаат стандарден оквир.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty30/11/2014, 16:36

Све је у реду, самошто сите овие пушки, заради начинот на кој што работат, имаат можност за автоматско пукање, само малку треба да се помачиш. Побарајте на Google и Youtube "Bumpfire", една интересна техника за пукање на полуавтоматско оружје автоматски. Нема да коментирам на прецизноста или практичноста, ама како концепт е многу интересно нешто.

П.С. Дури има и еден дел кој се продава во САД што го заменува кундакот на М4 и легално ја претвара пушката во автоматска jupii
Ќе постирам слика или видео ако го најдам...
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty30/11/2014, 16:49

Ако побарате на Википедија за bumpfire има слика од ваков систем за АК-47
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty30/11/2014, 17:18

MISFIT напиша:
Ако побарате на Википедија за bumpfire има слика од ваков систем за АК-47

Toa најчесто го имаат Американците измислено поради новите рестрикции за оружје, каде се забранува автоматско оружје во некои држави.

Еве еден производител на такви системи

https://www.bumpfiresystems.com/

Инаку има финта и без овој кундак да пукаш автоматски

A еве и со пиштол

Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty30/11/2014, 17:57

Знам за техниката, прво на неа се обратив како bumpfire, а на системот во производство-slidefire, бидејки јас така ја разбирам разликата ziveli
Panter

Број на мислења : 452

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty3/12/2014, 01:23

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 15hcsl
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty3/12/2014, 01:48

HolyTemple напиша:
Kaj нас од цивилните модели Б7 категорија од Застава се продава овој модел

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Semi-automatic-sporting-rifle-pap-ps

А можеш да го најдеш и од Арсенал Бугарија

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 7,62sar-m1

http://www.arsenal-bg.com/defense_police/7,62sar-m1-m1f.htm

Е сега, за Застава знам дека не можеш да ставиш оквир од 30 куршуми од автоматска пушка, имам слушано дека кога извезувале Застава вакви карабини, Американците се бунеле зошто не примаат стандарден оквир на АК-47 од 30 куршуми, па Застава ги преправала итн.

Додека за бугарскиов би требало да примаат стандарден оквир.

Ова може да се добие легално ? колку пари е процедурата за дозволата за вакво оружје ?
Panter

Број на мислења : 452

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty3/12/2014, 21:59

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 15g58ut
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )   пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон ) - Page 71 Empty

пСО ( БСН „Волци„ и Ренџерски батаљон )
Вратете се на почетокот 
Страна 71 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 37 ... 70, 71, 72 ... 85 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Војник по договор - работа