| Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) | |
|
+16JKD Legija91 MihailMitevski tose tigar Hivemind Alvar beowulf Зоран Генерал AlexGreat shady3 Desperado Momak od Gjorce c0k0vsky SIG 20 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 2/9/2013, 01:05 | |
| - Frogfoot напиша:
- Дали некој има искуство со овие/слични лампи? фирмата што ги произведува е кинеска - Bailong.
Се мислам дали да ја порачам...што ме советувате? За помали пари има некоја лампа со пристоен квалитет од некој попознат произведувач? За првиот дел нема да коментирам бидејќи не сум имал искуство. Што се однесува до делот дали да порачаш јас те советувам да земеш нешто што ќе ти користи. Факт е дека ние не ги користиме во екстремни услови па да мора да бидат со екстра квалитет. Еве на пример јас имам Maglite оргинал и навистина е перфект ама никогаш нема да ја искористам максимално. Тогаш можев и дадов скоро 200 евра а со тие пари можам сега од оваа кинескава да се опремам како SEAL. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 2/9/2013, 01:51 | |
| И ја би те советувал да си ја земеш,Него светилката е со диода и лупа,или со “обична“ сијаличка,јас имам една кинеска светилка со диода и лапма и многу сум задоволен,кога ке ја свртам(доближам) лупата до диодата свети без проблем до 200/250 метри,не е метална но целата е гумирана... | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 2/9/2013, 11:00 | |
| Со диода е... Некако ми изгледа ОК... штознам. Сега јес да е кинеска, ама од оние од на пазар кинескине со диода исто некако поквалитетна ми гледа. Или пак да земам за 150-200 денари од на пазар некоја? | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 2/9/2013, 17:31 | |
| Ма све ти е мејд ин чајна.. џабе .. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 6/9/2013, 00:58 | |
| Дечки, заинтересиран сум да купам 5.11 72 rush backpack. Совети...про ет контра? | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 6/9/2013, 10:49 | |
| Го разгледав додека работеше дуќанот 5.11 во Скопје, ми изгледа на солидно изработен ранец. Проверена фирма, ми се чини нема утка. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 6/9/2013, 10:59 | |
| - Alvar напиша:
- Го разгледав додека работеше дуќанот 5.11 во Скопје, ми изгледа на солидно изработен ранец. Проверена фирма, ми се чини нема утка.
Чизмите не им се многу трајни по година оутдор носење се заникаде. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 6/9/2013, 11:04 | |
| Чизма е друга филозофија друже, тука не се гледа фирма него квалитет. Никад не би купил чизма од 5.11, Magnum, Blackhawk или сл. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 6/9/2013, 13:42 | |
| - Frogfoot напиша:
- Дечки, заинтересиран сум да купам 5.11 72 rush backpack. Совети...про ет контра?
Од тука, од Хрватска или ќе го порачуваш? Цените како се движат? Онака на слики многу ме бендисува, голем, бери доста работи, Molle систем на прикачување додатоци, екстра е. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 6/9/2013, 14:28 | |
| Се мислам преку Амазон да го купам...го најдов за 140 долари со се шипинг. Инаку цените се околу 170 долари.
Е сега, незнаев дека ималО продавница во МК. Значи роба од 5.11 во МК неможе да се најде повеќе? За Хрватска сега баш ќе видам на нет дали имаат продавници некаде... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) | |
| |
|
| |
| Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) | |
|