Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 24/5/2014, 23:39
Alvar напиша:
Колкот не е заштитен со панцирот. Доколку те погодат со панцирно зрно.. не те спасува ништо. Инаку има три типа на панцири, оние кој се изработени само од кевлар... кои се полесни и можат да се носат скриени под облека. Носач на панцирни плочи, на коj се монтираат предна и задна балистичка плоча... а на некои и странични плочи. Како и комбинација од двата, т.е. елек во кој има кевлар, а од напред и одзади има носачи на балистички плочи. Од овие последниве имам носено во АРМ и беа производ на српски Миле Драгич. Тежок, неудобен и непрактичен елек на кој војниците често ги вадеа плочите за да бидат полесни.
Абе имаше такви панцири,имам видено...висат баш на колковите...
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 24/5/2014, 23:43
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 24/5/2014, 23:52
Нивото на заштита.
JKD напиша:
Абе имаше такви панцири,имам видено...висат баш на колковите...
P.S. Прати слика од тие панцирите да видиме.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Гостин Гостин
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 29/6/2014, 01:14
JKD напиша:
Хаха,не не,само му напраи дупка,како модрица...лошо изгледаше,многу лошо,ама не пробуши внатре...куршумот остана во панцирот,ама направи модрица од ударот..
И имам гледано во други единици,мислам САЈ или ПТЈ,имаа панцири со заштита и за делот кај препоните,односно колковите...а имам гледано докуметнарец за 2001,каде што војник на стража бил погоден од снајпер,баш во тој предел и останал засекогаш инвалид...и баш си помислив,кога би имал таков панцир,би требало да не се деси тоа...