Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 22/10/2013, 14:59
Уф, мене ме здоболе стомакот.
______________________ Si vis pacem, para bellum
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 22/10/2013, 16:02
Не е заебанција упм...
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 22/10/2013, 16:36
Не е, толкава енергија да ја запре заштитен елек од 6.5 милиметри. Башка од метро-две далечина.
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 9/12/2013, 16:09
Малку сум не упатен во овие работи...знам дека панцирот штити од куршуми,ама ме интересира дали и тактичкиве елеци исто така штитат ? и дали нашиве единици носат панцири,или само тактички елеци ?
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 9/12/2013, 17:05
JKD напиша:
Малку сум не упатен во овие работи...знам дека панцирот штити од куршуми,ама ме интересира дали и тактичкиве елеци исто така штитат ? и дали нашиве единици носат панцири,или само тактички елеци ?
Па зависи, имаш модуларни тактички елеци кој имаат џебови за заштитни панцирни плочи... тие штитат, да. Но имаш и само носачи на панцирни плочи кој не се модуларни и имаат само две панцирни плочи + кевлар, врз кои одозгора се носи тактички елек со сите додатоци и кој нема никакво ниво на балистичка заштита. Овие првите се се популарни бидејќи ги обединуваат двата концепта и се полесни за манипулација и носење.
Sponsored content
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...)
Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...)