Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/9/2012, 15:24
Да, значи конкретно за овој елек, Тигар, кога би се ставиле рамки од АК-47 би стоеле накривено...затоа мислам дека не е предвиден за оквири од 7.62мм од АК фамилијата да се користи туку само за 5.56 или 5.45.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/9/2012, 15:36
Frogfoot напиша:
Да, значи конкретно за овој елек, Тигар, кога би се ставиле рамки од АК-47 би стоеле накривено...затоа мислам дека не е предвиден за оквири од 7.62мм од АК фамилијата да се користи туку само за 5.56 или 5.45.
Највероватно се вакви оквири на Миле Драгиц елекот само што овие футроли на видеово се МОLLE, а кај Миле Драгич се зашиени (фиксирани). Oва се тие универзални футроли за кои зборам. И димензијата на оквирот на Калашниковот во различни калибри е ист
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/9/2012, 15:41
HolyTemple напиша:
И димензијата на оквирот на Калашниковот во различни калибри е ист
Така е.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Гостин Гостин
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/9/2012, 15:49
Alvar напиша:
HolyTemple напиша:
И димензијата на оквирот на Калашниковот во различни калибри е ист
Така е.
Што е така?
Alvar
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/9/2012, 15:50
Дечко, ја гледаш сликава или не? Имаш оквир за АК47, имаш оквир за АК74, имаш оквир за IMI Galil. Дали првите оквири, оној за АК47 и АК74 се исти?
______________________ Si vis pacem, para bellum
Гостин Гостин
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/9/2012, 16:09
Alvar напиша:
Дечко, ја гледаш сликава или не? Имаш оквир за АК47, имаш оквир за АК74, имаш оквир за IMI Galil. Дали првите оквири, оној за АК47 и АК74 се исти?
Ист е по ширината, а по должината ак 47 нормално дека е подолг и позакривен затоа што 7.62 е подебела муниција од 5.45 и 5.56. Инаку исто така не можеш да ставиш повеќе од два оквири од АК74 во тие футроли. Тоа ми беше муабетот.
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/9/2012, 16:43
Тоа ми беше целиот муабет, дека кога во футролата на овој елек би ставил рамка од 7.62 би изгледало крајно непрактично, штознам, барем јас не би се осеќал комотно, или пак така ми изгледа на сликава како да футролата не е доволно широка.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 3/9/2012, 22:01
Frogfoot напиша:
Тоа ми беше целиот муабет, дека кога во футролата на овој елек би ставил рамка од 7.62 би изгледало крајно непрактично, штознам, барем јас не би се осеќал комотно, или пак така ми изгледа на сликава како да футролата не е доволно широка.
Па највероватно футролата од видеото кое го поставив погоре е дизајнирана за економично носење. Не сум пробал, така да не знам што да ти кажам.
Alvar
Предмет: Re: Средства за физичка заштита - (панцири,тактички елеци,шлемови...) 4/9/2012, 22:21