|
|
| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters | |
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 18/11/2014, 22:35 | |
| - JKD напиша:
- HolyTemple напиша:
- JKD напиша:
- Мене ми е омилена поради тоа што 24/7 се на терен и на задача,затоа што се нон стоп активни физички.....
Едини минус им е тоа што имаат шиптари во единицата и што тие истите издавале,а ништо чудно и сеуште да издаваат "тајни" односно акции. И Алфите се 24/7 на терен и ПЕП
И Македонците вработени таму издаваат тајни за некоја акција. Тоа го имам лично слушнато во автобус во ЈСП, еден напален момак се фалеше дека кога имало протести имал другари во ЕБР кои го предупредувале ако прават инциденти имале наредба да интервенираат брутално и да апсат. И сето тоа го кажуваше на цел глас во полн автобус, ми идеше многу на живци, така да тоа не мора да значи. Затоа си имаат луѓе задолжени за дисциплина во ЕБР, и треба да си ги средат таквите појави внатре, за некој да истресе тоа што нетреба никој да знае на некој што како дотичниот од ЈСП да се фали, а ќе слушне некој што нетреба тоа да го знае, и ете ти проблем и загрозување на безбедноста. и не го одговорив првото делче,за алфите и ПЕП...ПЕП како единица не се 24/7 на терен,ама алфа да.Но јас немам слушнато до сега Алфите дека се активни физички,додека за ЕБР сум сигурен.Башка кога ги гледам нејзините припадници,има од се и сешто во неа,допрва треба АЛФА да се оформи во тој дел,критериуми,физички проверки постојано,вежбање секој ден,трчање.Не знам за нивната втора станица,ама во онаа во Лисиче немаат можност за ништо такво.
а и тие две единици не можат да се мерат со ЕБР. AЛФИТЕ и те како се на терен. А нивната обука се изведува во Идризово, бидејќи кога бев да вадам лиценца за обезбедување, кога бевме на стрелиште они вежбаа, чекав ред за пукање додека да стигнам на ред дел гледав во метите како пукаа тие пред мене дел ги гледав АЛФИТЕ вежбаа на игралиштето до стрелиштето. Највероватно имаат и физичка обука. И ПЕП се на терен, само не толку колку Алфите. Нормално ПЕП и АЛФА не можат да се мерат со ЕБР. Затоа што намената и обуката им се различни. |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 18/11/2014, 22:38 | |
| - JKD напиша:
- Еј големата тајна.Протест...нема ништо лошо,тоа е нормална поврзаност помеѓу полиција-навивачи-криминалци,и тоа не е само тука така.Секогаш ја имало таа конекција,зошто ? за да не излегуваат работите ван контрола.Навивачите на нив нема да им прават проблеми во сала/улица/стадион,за возврат ќе добијат прогледување низ прсти кога се пресметуваат група на група,ама тие пресметувања се надвор од камери и широка јавност,додека онаму каде што има голема маса на луге и новинари се мирни.Тоа ти е разумен компромис
Ете за Бродец конкретно,Момак,а и од уште еден човек ми кажа дека се одовлекувала работата поради откривање на акцијата.Исто и друг дечко,со кој што не разговарав лично туку со негов брат,млад,тазе влезен,спремен,кој ја сака оваа земја,ми кажуваше дека често се случувало шиптарите од нивната единица да издаваат акции и тие акции на крај да испаднат не успешни.
И дека се откриваат од политичари акциите,можеби,но добар дел си ги издаваат и самите припадници на единицата. Денес ќе обелоденат една акција, утре друга по сериозна и се тоа преку чаршиски муабети од некој во единицата. |
| | | Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 18/11/2014, 23:35 | |
| - HolyTemple напиша:
- Momak od Gjorce напиша:
- Eдиницата не е крива за ништо,едноставно момците се професионалци и ја извршуваат дадената наредба,и не треба да се плука по нив они не се ама најмалце криви за нешто,добиваат наредба и мораат да ја извршат сакале они или не
Не може да биде безгрешна, а за тоа дека се професионалци тоа не коментирам, затоа имаат обуки, и не зборам за извршување наредби. А кој рече дека се безгрешни ? | |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 19/11/2014, 12:20 | |
| Не реков дека не се,всушност,АЛФА е најчеста на терен,бидејќи се занимава од не плаќачи на билети во автобуси,до ограбување на банки и киднапирање,престрелки.Сигурно имаат обука и тренинг за делот од аспења,пресретнувања,тактичко пукање и слично,но физичкиот дел им е заостанат,претпоставувам поради годините кои ги имаат припадниците.Таква каква што е,е одлична единицата,но доколку им се додаде и тој дел и би се опремиле со нешто ново,ќе биде супер единица,само уште да ги има и во поголемите градови а не само во Скопје. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 19/11/2014, 12:26 | |
| Јас колку што знам Алфите ги има барем во 10 градови... |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 19/11/2014, 12:29 | |
| - MISFIT напиша:
- Јас колку што знам Алфите ги има барем во 10 градови...
Во кои 10 градови бе Марче ? Само во Скопје ги има. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 19/11/2014, 13:47 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- HolyTemple напиша:
- Momak od Gjorce напиша:
- Eдиницата не е крива за ништо,едноставно момците се професионалци и ја извршуваат дадената наредба,и не треба да се плука по нив они не се ама најмалце криви за нешто,добиваат наредба и мораат да ја извршат сакале они или не
Не може да биде безгрешна, а за тоа дека се професионалци тоа не коментирам, затоа имаат обуки, и не зборам за извршување наредби. А кој рече дека се безгрешни ? Така испаѓа |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 19/11/2014, 13:51 | |
| Kaко може така да испаќа кога јас викам,дека момците се најмалце криви за работите кој ги обвинуваат и плукаат по нив,а не дека се безгришни најдобри итн итн | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 19/11/2014, 15:15 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Kaко може така да испаќа кога јас викам,дека момците се најмалце криви за работите кој ги обвинуваат и плукаат по нив,а не дека се безгришни најдобри итн итн
Зборам за други работи, ама тука ќе прекинам зошто ако почнеме да збориме ќе испадне до караница и муабет во недоглед. Ти си имаш твое мислење, јас мое, така да никогаш нема да се согласиме еден со друг. |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 19/11/2014, 16:04 | |
| Aко за се согласуваме сите,нема да постои форумов,и нема за што да се дискутира,спортивставените ставови секогаш ја прави дискусијата интересна | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
| |
| | | | ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|