| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 31/1/2014, 15:00 | |
| Шапка... | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 31/1/2014, 21:17 | |
| - JKD напиша:
- ESN напиша:
- JKD напиша:
- Колку типа на униформи имаат ЕБР ? ми се чини дека они имаат највеќе,од МВР..
Имаат повеќе типа на миле драгич и 2 типа на амерички дигитални.Не у мвр есз имаат највеќе
Јас ја знам само онаа најчесто со која се појавуваат,која им е другата дигитална,ако можеш постави слика..? Оваа ја имаат есз,ебр и пеп.Унифорамта се вика марпат односно у превод маринес-патернс униформата е наменета и прво започнаа да ја користат америчките маринци. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 31/1/2014, 23:08 | |
| - ESN напиша:
- JKD напиша:
- ESN напиша:
- JKD напиша:
- Колку типа на униформи имаат ЕБР ? ми се чини дека они имаат највеќе,од МВР..
Имаат повеќе типа на миле драгич и 2 типа на амерички дигитални.Не у мвр есз имаат највеќе
Јас ја знам само онаа најчесто со која се појавуваат,која им е другата дигитална,ако можеш постави слика..? Оваа ја имаат есз,ебр и пеп.Унифорамта се вика марпат односно у превод маринес-патернс униформата е наменета и прво започнаа да ја користат америчките маринци. Ау да,според мене најубава за око барем,не се разбирам во квалитет,најубава.Едино мислам им остана да ја оправат регуларната полиција,пред се јакните,многу им се лоши,би било одлично.. | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 2/2/2014, 19:26 | |
| Sosema neprecizno...uniformata se narekuva "MCCUU-M/01" ("Marine Corps Combat Utility Uniform - Model/2001") - dodeka nejziniot KAMUFLAZHEN SHABLON (odnosno popularno narechena "maskirna shara") - e taa koja e narechena "MARPAT" ("Marine Pattern") - i istata se pojavuva vo 2 razlichni dezena (kontinentalen i pustinski) - a sekoj od tie dva ima 2 podvarijacii (posvetli i potemni nijansi)... | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 2/2/2014, 19:57 | |
| Кој сака да ја купи ја има во Микеи цел комплет во оригиналниот ACU крој |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 2/2/2014, 21:49 | |
| Не верувам дека е оригиналната, која фирма ја произведува и колку чини? | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/2/2014, 01:18 | |
| - Iko напиша:
- Sosema neprecizno...uniformata se narekuva "MCCUU-M/01" ("Marine Corps Combat Utility Uniform - Model/2001") - dodeka nejziniot KAMUFLAZHEN SHABLON (odnosno popularno narechena "maskirna shara") - e taa koja e narechena "MARPAT" ("Marine Pattern") - i istata se pojavuva vo 2 razlichni dezena (kontinentalen i pustinski) - a sekoj od tie dva ima 2 podvarijacii (posvetli i potemni nijansi)...
Епа тоа е тоа бе друже прво шаблонот се прави после се крои униформата. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/2/2014, 01:26 | |
| Јас имам панталони и блуза од марпат униформата купени пред година и нешто од микеи.Само не се оригинал производство на кинеската ротчо се,како и се у поголем број од униформи у микеи.Скапичко ги земав,панталоните 1800 денари а блузата 700.Инаку оригиналот марпат униформата кошта 189 долара е сега сами видете ја разликата. Инаку еве ја мојта ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/2/2014, 11:07 | |
| | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/2/2014, 18:45 | |
| Иако не се оригинал и панталоните и блузата задоволен сум со нив одам на лов и на планинарење.Добри се за тие пари ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
| |
|
| |
| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|