Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување

Go down 
+47
MISFIT
РИС
Macedonian09
Braveheart993
IgorM
Rashid
fantom1
Patriot94
Zajcef
икс
Macedonian Knight
Спенсер
Momak od Gjorce
Deteto od Aracinovo
Goust
Panter
darkness
Iko
shady3
KingJakim
assasian
ESN
Smrtnikot
JKD
leopard
Legija91
tose
ace89
Kire1993
Mrshajnoski
macko23
tigar
joco_mkd
Alvar
Davormkd
filip555
beowulf
meth
Волчко
Wolf
Генерал
Зоран
Profesionalec
Desperado
Makedon
SIG
AlexGreat
51 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 68 ... 104  Next
АвторПорака
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty
ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty31/1/2014, 15:00

Шапка...

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Yc0z

Вратете се на почетокот Go down
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty31/1/2014, 21:17

JKD напиша:
ESN напиша:
JKD напиша:
Колку типа на униформи имаат ЕБР ? ми се чини дека они имаат највеќе,од МВР..
Имаат повеќе типа на миле драгич и 2 типа на амерички дигитални.Не у мвр есз имаат највеќе

Јас ја знам само онаа најчесто со која се појавуваат,која им е другата дигитална,ако можеш постави слика..?
ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 83918216
Оваа ја имаат есз,ебр и пеп.Унифорамта се вика марпат односно у превод маринес-патернс униформата е наменета и прво започнаа да ја користат америчките маринци.

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty31/1/2014, 23:08

ESN напиша:
JKD напиша:
ESN напиша:
JKD напиша:
Колку типа на униформи имаат ЕБР ? ми се чини дека они имаат највеќе,од МВР..
Имаат повеќе типа на миле драгич и 2 типа на амерички дигитални.Не у мвр есз имаат највеќе

Јас ја знам само онаа најчесто со која се појавуваат,која им е другата дигитална,ако можеш постави слика..?
ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 83918216
Оваа ја имаат есз,ебр и пеп.Унифорамта се вика марпат односно у превод маринес-патернс униформата е наменета и прво започнаа да ја користат америчките маринци.

Ау да,според мене најубава за око барем,не се разбирам во квалитет,најубава.Едино мислам им остана да ја оправат регуларната полиција,пред се јакните,многу им се лоши,би било одлично..Smile
Iko

Број на мислења : 503

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty2/2/2014, 19:26

Sosema neprecizno...uniformata se narekuva "MCCUU-M/01" ("Marine Corps Combat Utility Uniform - Model/2001") - dodeka nejziniot KAMUFLAZHEN SHABLON (odnosno popularno narechena "maskirna shara") - e taa koja e narechena "MARPAT" ("Marine Pattern") - i istata se pojavuva vo 2 razlichni dezena (kontinentalen i pustinski) - a sekoj od tie dva ima 2 podvarijacii (posvetli i potemni nijansi)...
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty2/2/2014, 19:57

Кој сака да ја купи ја има во Микеи цел комплет во оригиналниот ACU крој
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty2/2/2014, 21:49

Не верувам дека е оригиналната, која фирма ја произведува и колку чини?
ESN

ESN

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty3/2/2014, 01:18

Iko напиша:
Sosema neprecizno...uniformata se narekuva "MCCUU-M/01" ("Marine Corps Combat Utility Uniform - Model/2001") - dodeka nejziniot KAMUFLAZHEN SHABLON (odnosno popularno narechena "maskirna shara") - e taa koja e narechena "MARPAT" ("Marine Pattern") - i istata se pojavuva vo 2 razlichni dezena (kontinentalen i pustinski) - a sekoj od tie dva ima 2 podvarijacii (posvetli i potemni nijansi)...
Епа тоа е тоа бе друже прво шаблонот се прави после се крои униформата.

ESN

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty3/2/2014, 01:26

Јас имам панталони и блуза од марпат униформата купени пред година и нешто од микеи.Само не се оригинал производство на кинеската ротчо се,како и се у поголем број од униформи у микеи.Скапичко ги земав,панталоните 1800 денари а блузата 700.Инаку оригиналот марпат униформата кошта 189 долара е сега сами видете ја разликата.
Инаку еве ја мојта
ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Sztq

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty3/2/2014, 11:07

И како си задоволен?
ESN

ESN

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty3/2/2014, 18:45

Иако не се оригинал и панталоните и блузата задоволен сум со нив одам на лов и на планинарење.Добри се за тие пари  vojnik vesel 

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 32 Empty

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување
Вратете се на почетокот 
Страна 32 of 104Отиди на страна : Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 68 ... 104  Next
 Similar topics
-
» САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„
» ЕИП - Единица за интервентна полиција
» Специјална антитерористичка единица - САЈ
» ПЕП - Посебна единица на полицијата
» Полициска единица „АЛФИ”