| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/2/2014, 19:05 | |
| Значи задоволен си од квалитетот? Јас чув од припадник на ПЕП крајно разочарувачки зборови...ладно в зима, жешко в лето... | |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/2/2014, 19:19 | |
| одлична е униформата...а нормално да е ладно во зимо и обратно во лето,за во зимо мора да се носи пододело иначе студи,тоа е кај секоја униформа така и кај оваа | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/2/2014, 20:58 | |
| - Frogfoot напиша:
- Не верувам дека е оригиналната, која фирма ја произведува и колку чини?
Фирмата е Tru Spec, америчка компанија, инаку и униформите на ЕБР, ПЕП и ЕСЗ во оваа шара мислам дека се од Tru Spec http://www.truspec.com/Последен пат кога бев, прашував за кошулата, мислам дека беше некаде накај 1900 денари. Само кошула. |
|
| |
Гостин Гостин
| |
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/2/2014, 22:16 | |
| - Frogfoot напиша:
- Значи задоволен си од квалитетот? Јас чув од припадник на ПЕП крајно разочарувачки зборови...ладно в зима, жешко
в лето... Друже како секоја униформа и оваа ја има во две верзии за летно време и за ладно.Волците америчката што ја имаат м102 ка имаат и за на топло и за на ладно плус и ветровки-палтиња.Имаше една слика од немирите на калето кога ги собраа пеп од цела мк еден типац од пеп носеше и палто у таа униформа. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/2/2014, 22:46 | |
| Koj znae neshto za polarna uniforma na NATO .koja ovozmozhuvala da se dejstvuva i na - 40 ????? ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 7/5/2014, 14:40 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 16/5/2014, 13:22 | |
| | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 2/6/2014, 11:32 | |
| Здраво. Извинете ако прашувам нешто што веќе сте го одговориле, ама немав време да ги прелистам сите постови. Какви задачи извршуваат анти-терористичките чети на Е.Б.Р. и до кое ниво се чуваат во тајност задачите и припадниците? Како опција разгледувам да се вработам во единицата одкако ќе завршам средно следната година...
Не сум заинтересиран за четите за ЈРМ бидејки чувствувам дека задачите кои им ги задаваат се неморални... |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 2/6/2014, 12:34 | |
| - MISFIT напиша:
- Здраво. Извинете ако прашувам нешто што веќе сте го одговориле, ама немав време да ги прелистам сите постови. Какви задачи извршуваат анти-терористичките чети на Е.Б.Р. и до кое ниво се чуваат во тајност задачите и припадниците? Како опција разгледувам да се вработам во единицата одкако ќе завршам средно следната година...
Не сум заинтересиран за четите за ЈРМ бидејки чувствувам дека задачите кои им ги задаваат се неморални... Не морални или не-некој мора да ги извршува.Задачите им се апсење на опасни лица,упади во објекти,обезбедување и слично. За да се вработиш во било која единица,прво треба да имаш стаж 2 години како обичен полицаец-плавец.Потоа,треба да се пријавиш на конкурс,да ја пројдеш селекцијата,потоа да ја пројдеш основната обука која трае некаде 8-12 месеци не знам точно,а потоа одиш на специјалистичка обука,која исто толку мислам дека трае,ќе каже некој што е сигурен,но месеците се тие. Откако ќе пројдеш сето тоа,стануваш дел од единицата,без разлика која. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
| |
|
| |
| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|