|
|
| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters | |
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 2/6/2014, 12:54 | |
| - JKD напиша:
- MISFIT напиша:
- Здраво. Извинете ако прашувам нешто што веќе сте го одговориле, ама немав време да ги прелистам сите постови. Какви задачи извршуваат анти-терористичките чети на Е.Б.Р. и до кое ниво се чуваат во тајност задачите и припадниците? Како опција разгледувам да се вработам во единицата одкако ќе завршам средно следната година...
Не сум заинтересиран за четите за ЈРМ бидејки чувствувам дека задачите кои им ги задаваат се неморални... Не морални или не-некој мора да ги извршува.Задачите им се апсење на опасни лица,упади во објекти,обезбедување и слично.
За да се вработиш во било која единица,прво треба да имаш стаж 2 години како обичен полицаец-плавец.Потоа,треба да се пријавиш на конкурс,да ја пројдеш селекцијата,потоа да ја пројдеш основната обука која трае некаде 8-12 месеци не знам точно,а потоа одиш на специјалистичка обука,која исто толку мислам дека трае,ќе каже некој што е сигурен,но месеците се тие.
Откако ќе пројдеш сето тоа,стануваш дел од единицата,без разлика која. Прво да кажам дека не сум запознат со деталите и претпоставив дека четите за ЈРМ се само за протести и натпревари...(желки) Второ, одприлика ја знам процедурата за влегување во единицата и критериумите, тоа не е проблем. Сакам да знам какви задачи имаат АТ чети ако четите за ЈРМ се користат за апсење и упад во објекти. Благодарам на одговорот, но не ми го кажа тоа што го барав... |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 2/6/2014, 13:01 | |
| - MISFIT напиша:
- JKD напиша:
- MISFIT напиша:
- Здраво. Извинете ако прашувам нешто што веќе сте го одговориле, ама немав време да ги прелистам сите постови. Какви задачи извршуваат анти-терористичките чети на Е.Б.Р. и до кое ниво се чуваат во тајност задачите и припадниците? Како опција разгледувам да се вработам во единицата одкако ќе завршам средно следната година...
Не сум заинтересиран за четите за ЈРМ бидејки чувствувам дека задачите кои им ги задаваат се неморални... Не морални или не-некој мора да ги извршува.Задачите им се апсење на опасни лица,упади во објекти,обезбедување и слично.
За да се вработиш во било која единица,прво треба да имаш стаж 2 години како обичен полицаец-плавец.Потоа,треба да се пријавиш на конкурс,да ја пројдеш селекцијата,потоа да ја пројдеш основната обука која трае некаде 8-12 месеци не знам точно,а потоа одиш на специјалистичка обука,која исто толку мислам дека трае,ќе каже некој што е сигурен,но месеците се тие.
Откако ќе пројдеш сето тоа,стануваш дел од единицата,без разлика која. Прво да кажам дека не сум запознат со деталите и претпоставив дека четите за ЈРМ се само за протести и натпревари...(желки) Второ, одприлика ја знам процедурата за влегување во единицата и критериумите, тоа не е проблем. Сакам да знам какви задачи имаат АТ чети ако четите за ЈРМ се користат за апсење и упад во објекти. Благодарам на одговорот, но не ми го кажа тоа што го барав... Веќе ти кажав,прочитај убаво.Антитерористичките тимови се за апсење опасни лица,упади во објекти,обезбедување на рочишта и слично.Четите за ЈРМ се за протести,натпревари,но често се случува и припадници на АТ да одат на задачи за ЈРМ. | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 2/6/2014, 18:37 | |
| - JKD напиша:
- MISFIT напиша:
- JKD напиша:
- MISFIT напиша:
Откако ќе пројдеш сето тоа,стануваш дел од единицата,без разлика која. Прво да кажам дека не сум запознат со деталите и претпоставив дека четите за ЈРМ се само за протести и натпревари...(желки) Второ, одприлика ја знам процедурата за влегување во единицата и критериумите, тоа не е проблем. Сакам да знам какви задачи имаат АТ чети ако четите за ЈРМ се користат за апсење и упад во објекти. Благодарам на одговорот, но не ми го кажа тоа што го барав... Веќе ти кажав,прочитај убаво.Антитерористичките тимови се за апсење опасни лица,упади во објекти,обезбедување на рочишта и слично.Четите за ЈРМ се за протести,натпревари,но често се случува и припадници на АТ да одат на задачи за ЈРМ. Извини, не сватив за кои ми кажуваш. Ако е така супер. Инаку за другиот дел од прашањето, колку тајна е оваа единица? Бидејки еден дечко што тренираше Џиу Џица во друг клуб, сме биле на натпревари заедно и на Facebook ми спомна дека се пријавил за конкурс за во ЕБР. Неколку недели подоцна или ме блокирал или го избришал профилот, неможам веќе да контактирам со него. Претпоставувам дека е поврзано... |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 2/6/2014, 18:53 | |
| | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/6/2014, 08:46 | |
| Добро, ама јас да би работел таму не би сакал да знаат другите, заради природата на задачите. Според мене тие имаат потреба од балаклави, а припадниците на ЈРМ не им е толку важно... Тоа е нивен избор или некој им одредува што да носат? А за оружја, дали четите за ЈРМ користат нешто повеќе од пиштол?(од смртоносните оружја) Знам дека АТ имаат TAR-21, MP5, и.т.н. А инаку за Вампир, дали е некој на слобода да ми каже зошто е толку познат? Благодарам однапред за било какви информации, нов сум тука и се ме интересира |
| | | JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/6/2014, 12:40 | |
| - MISFIT напиша:
- Добро, ама јас да би работел таму не би сакал да знаат другите, заради природата на задачите. Според мене тие имаат потреба од балаклави, а припадниците на ЈРМ не им е толку важно... Тоа е нивен избор или некој им одредува што да носат?
А за оружја, дали четите за ЈРМ користат нешто повеќе од пиштол?(од смртоносните оружја) Знам дека АТ имаат TAR-21, MP5, и.т.н.
А инаку за Вампир, дали е некој на слобода да ми каже зошто е толку познат?
Благодарам однапред за било какви информации, нов сум тука и се ме интересира Тоа што го избришал профилот,можеби е затоа што ќе го нема долго време дур е на селекција па на обука,па да не мисли на профилот.Они не се обврзани да не кажуваат дека работат во ЕБР,но и јас имам разговарано со дечко кој е таму,го потпрашав во која чета е,и ми рече,друже ќе влезеш,ќе дознаеш се.Така да самите нејќат да кажуваат,од познати причини. ЈРМ на нивни задачи носат само пиштол на нога,ама имаат и обука со повеќето оружје кое го поседува единицата.МП5 немаат мислам ЕБР,тие ги имаат ЕСЗ. Вампир бил во 2001,најверојатно се покажал добро па затоа е толку познат.Некој по упатен ќе каже. | |
| | | Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 3/6/2014, 13:12 | |
| - MISFIT напиша:
- Добро, ама јас да би работел таму не би сакал да знаат другите, заради природата на задачите. Според мене тие имаат потреба од балаклави, а припадниците на ЈРМ не им е толку важно... Тоа е нивен избор или некој им одредува што да носат?
А за оружја, дали четите за ЈРМ користат нешто повеќе од пиштол?(од смртоносните оружја) Знам дека АТ имаат TAR-21, MP5, и.т.н.
А инаку за Вампир, дали е некој на слобода да ми каже зошто е толку познат?
Благодарам однапред за било какви информации, нов сум тука и се ме интересира Еве тука имам постирано мал дел од опремата која ја користат конкретно Единицата за брзо распоредување при заштита на ЈРМ. Понатаму ќе постирам уште средства кои се користени конкретно од ЕБР, меѓутоа тоа најверојатно кон крајот на месецот, кога ќе имам малку повеќе слободно време. https://odbrana.forumotion.org/t116-topic ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 25/6/2014, 13:11 | |
| | |
| | | JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 25/6/2014, 19:03 | |
| Колку ли униформи има Горде купено вакви ? прво мислев ПЕП се,ама после видов дека се со таворите...како што знам,и ЕСЗ ги користи и ПЕП нормално,и интерветната сеа и оние за службени кучиња...ама не знаев дека и ЕБР има вакви. | |
| | | Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 25/6/2014, 19:11 | |
| ЕБР меѓу првите добија од MARPAT униформава,всушност во исто време кога ги добија и UCP униформите,како замена за Миле Драгич и Urban Camo униформата | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
| |
| | | | ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|