Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување

Go down 
+47
MISFIT
РИС
Macedonian09
Braveheart993
IgorM
Rashid
fantom1
Patriot94
Zajcef
икс
Macedonian Knight
Спенсер
Momak od Gjorce
Deteto od Aracinovo
Goust
Panter
darkness
Iko
shady3
KingJakim
assasian
ESN
Smrtnikot
JKD
leopard
Legija91
tose
ace89
Kire1993
Mrshajnoski
macko23
tigar
joco_mkd
Alvar
Davormkd
filip555
beowulf
meth
Волчко
Wolf
Генерал
Зоран
Profesionalec
Desperado
Makedon
SIG
AlexGreat
51 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 32 ... 61, 62, 63 ... 83 ... 104  Next
АвторПорака
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty
ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty19/11/2014, 16:08

А Дали некој знае зошто на секоја вежба(во странство) идат ЕСЗ,а никаде ЕБР ? знам дека можеби не се изнесува се во јавност,но никогаш немам видено ЕБР да биле надвор на вежба.

И оддамна немале ЕБР вежба за јавност,мислам дека последна беше Координатор ?
Вратете се на почетокот Go down
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty19/11/2014, 19:15

Momak od Gjorce напиша:
Aко за се согласуваме сите,нема да постои форумов,и нема за што да се дискутира,спортивставените ставови секогаш ја прави дискусијата интересна

Taка е
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty19/11/2014, 21:27

Алфите сериозно се само во Скопје?
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty19/11/2014, 22:22

Не се, ги има во сите поголеми градови низ МК.

Инаку, ме интересира што го гледате како проблем во Алфите?
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty19/11/2014, 22:58

Frogfoot напиша:
Не се, ги има во сите поголеми градови низ МК.

Инаку, ме интересира што го гледате како проблем во Алфите?

Значи во право сум бил Smile
Јас лично немам проблем со Алфите, ги почитувам, ама можам да претпоставам зошто некој би имал проблем. Алфите си ја вршат работата како што треба, а некои искомплексирани, што не се научени на дисциплина/авторитет, наместо да преќутат бар 5 минути, сакаат да се прават мангупи, и нормално дека Алфите ќе реагираат, тоа им е природата на работата(Ако те гризне куче не е кучето криво, очигледно ти нешто си направил да го надразниш). Ако си ни крив ни дужен, неможеш да имаш проблеми со нив, нели е така?

Мислам дека нема во брзо време да се смени ситуацијата, крив е балканскиот менталитет Very Happy
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty19/11/2014, 23:13

По потреба ги има и во поголемите градови,пример Охрид во време на туристичка сезона,но како стална единица се само во Скопје.Ова го кажа Горде,а не јас.

Проблемот со Алфите бил најголем од времето кога се создале,кога имало многу матни фаци во нивни редови,наводно се здружувале со криминалците,тоа не е сигурно,но сигурно е дека биле брутални и прво тепале па прашувале.Според мене,за ова второто,за тепањето и бруталноста,така и треба(ло) затоа што биле нова единица,нешто ново во Македонија па и на Балкан,па морале да добијат почитување,а знаеме сите како може да се добие почитување на улица без разлика дали си полицаец или обичен човек,сигурно не со 5ки и 10ки.
tose

tose

Број на мислења : 160

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty21/11/2014, 19:20

алфа е формирана од припадници на ЕСЗ и инспектори од СВР Скопје,инспекторите за да ја работат работата со документи,пишување извештаи,службени и слично а припадниците од ЕСЗ за апсење и ставање во ред тогашните мафијаши кои плавците неможеа да ги средат...затоа што мафијашите тогашни небеа научени да им наредуваат полицајци имаше мн ќотек,кој нормално си го заслужуваа..
за една година имаше реализирано од 4000 луѓе барани по потерница над 3000 уапсени...огромна улога имаше тогашниот министер Џанго,затоа што ги заштитуваше припадниците на таа единица...а не како сега штом си полицаец крив си за се....и затоа веќе никој не почитува полиција.Ова го пишав за да ти кажам дека во алфите кога беа основани немаше матни фаци,луѓето беа провесионалци кои си ја вршеа работат како што треба и кои го ставија Ск во ред...подоцна почнуваат да земаат припадници од ЕБР од полициски станици...а припадниците на ЕСЗ се враќаат во единицата...
алфи имаше во поголемие градови низ МК а сега веќе не,само во Ох кога е летна сезона..
значи за нашиот народ треба така...ние сме учени со ќотек,во мн наврати тоа се докажа...и неможе цело време да обвинуваме дека МВР се неписмени или сл...никој не гледа или праѓал како им е нив..кога мораат да настапат...а НЕСМЕАТ....и??????
овде тие се најотепани...од една страни ние зборуваме дека се неспособни и не преземаат ништо ...а од друга страна несмеат да преземат ништо...затоа што поеќе се ценат наркомани и криминалци кои имаат пари и можат да платат неголи полицајци кои совесно си ја вршат работат
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty21/11/2014, 19:57

Токму за п рипадниците во другите градови сум слушал дека имало матни фаци,на пример во Куманово,каде што имало и бивши припадници на Лавовите.И кај мене во маало има бивш Алфа,претходно Лав,кој што беше(па и сеуште е) страва од човек,но наводно претепал крвнички неколку луѓе и поради тоа го избациле од работа,сега не знам што работи,ама не е во МВР.

Знам дека е формирана од ЕСЗ на почетокот,и според мене таа е нај ангажирана единица на МВР и поради тоа треба многу да се работи и посветува на неа,од обуки до опрема,едини минус им е физичката спремност,веројатно ќе се сложиш со тоа,зборувам за сегашниве Алфи.Има батки кои што стварно се гледа дека се спремни,но има и батки(најчесто постари) кои што се гледа дека не се спремни физички,не зборам за друго бидејќи не сум компетентен да кажувам.Но,тие постари членови имаат искуство,кое што во многу пати се докажало дека е по битно од физичката спремност.

Највееројатно идните припадници на АЛФА ќе бидат селектирани по строги критериуми,бидејќи за таа работа нивна,треба пред се силна психа,а после тоа богами и тело.Од новите дечки што влегоа,слушнав дека и во АЛФА повлекле еден(за толку знам) кој што е стварно спремен момак,па да се надеваме дека работите ќе идат на подобро.
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty25/11/2014, 13:43

ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty5/12/2014, 20:54

Јас можам да кажам дека еден тим на алфите секој ден во годината се во штип значи нон стоп се на работа во штип.Се возат во сив голф 4

ПишувањеПредмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување   ЕБР - Единица за Брзо Распоредување - Page 62 Empty

ЕБР - Единица за Брзо Распоредување
Вратете се на почетокот 
Страна 62 of 104Отиди на страна : Previous  1 ... 32 ... 61, 62, 63 ... 83 ... 104  Next
 Similar topics
-
» САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„
» ЕИП - Единица за интервентна полиција
» Специјална антитерористичка единица - САЈ
» ПЕП - Посебна единица на полицијата
» Полициска единица „АЛФИ”