| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 15/9/2015, 20:45 | |
| Бреее, абе тебе како да те плаќа некој за да ми контрираш. Контра протест одма Зборам за приватни слики- како таа погоре, значи аматерска слика, сам се сликал и ставил на фб. А тие што ги збориш српските, 99% се слики од официјални вежби и слично, направени од про. фотографи, кои имале покана за да сликаат. Веројатно ме сфаќаш што сакам да кажам. Не ме занима за другите, муабет правам за нашиве. Јас живеам тука во оваа држава, еден ден тие луѓе ќе треба да ме заштитат мене, а нема да ме штити САЈ. Не знам дали таму делат баретки онака од ракав. Ако да, и исто така се слика кој стигне- исто е. Безразлика од која националност е, постапка си е постапка. И не се ложам, само ги поштувам луѓето. Барем има што да видам, опрема обука вежби и слично. Најнов муабет знаеш што слушнав од другар ? Ми вика, абе стварно оној *** влегол во ДБК ? Мислам, кој муабет е тоа, на што личи тоа ? Мене .!. ме боли, нит добивам нит губам нешто, муабет си прајме само. Понатаму тие може да си имаат проблем. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 16/9/2015, 14:00 | |
| - Спенсер напиша:
- Поради некои околности, познавам припадници на единициве-командири, команданти на единиците, ранувани па едвај преживеани- луѓе што биле некој и нешто и што поминале многу... јас ако не ги замарам на кафе муабет, (со клешти им вадам зборови од уста), сами ништо не кажуваат.. а имаат многу да раскажат и покажат. Слика ми покажувале на мобилен, 2-3 секунди и кажале- само за твои очи, ако чујам друг да знае за сликава, не добиваш веќе ништо. Безразлика дали е обична слика со униформа и вооружување, или е слика од акција и сл.
Taка треба, прво за негова безбедност, потоа за твоја лична безбедност, сетете се после 2001 година УЧКите даваа пари за да добијат информации за припадници на Волците кои учествувале против нив. Бидејќи не можеа да ги заробат во борба или да ги убијат, типичниот кукавички начин на арнаутските банди, со вакви методи. |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 16/9/2015, 19:44 | |
| Ова сериозно со УЧКите? немав слушнато досега... | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 16/9/2015, 22:23 | |
| - SIG напиша:
- Ова сериозно со УЧКите? немав слушнато досега...
Мислам дека имаше неколку такви случаи во кои беше убиен и еден резервист. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 22/9/2015, 18:33 | |
| | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 13/10/2015, 20:09 | |