| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|
+47MISFIT РИС Macedonian09 Braveheart993 IgorM Rashid fantom1 Patriot94 Zajcef икс Macedonian Knight Спенсер Momak od Gjorce Deteto od Aracinovo Goust Panter darkness Iko shady3 KingJakim assasian ESN Smrtnikot JKD leopard Legija91 tose ace89 Kire1993 Mrshajnoski macko23 tigar joco_mkd Alvar Davormkd filip555 beowulf meth Волчко Wolf Генерал Зоран Profesionalec Desperado Makedon SIG AlexGreat 51 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 12/8/2015, 21:22 | |
| Isamedin | |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 12/8/2015, 21:23 | |
| SASO Kasandra | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 26/8/2015, 02:21 | |
| Љубиша Аранѓеловиќ..... | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 15/9/2015, 15:56 | |
| | |
|
| |
Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 15/9/2015, 15:59 | |
| На што се должи овој наплив на слики од единициве во последно време, и тоа приватни ? Професионализам а | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 15/9/2015, 16:01 | |
| Пиши им на страната,веројатно чим објавуваат значи имаат одобрение.Special Force ФБ страната ја вратиле,ама сега ја преименувале во - Полиција на Р.М | |
|
| |
Panter
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 15/9/2015, 17:04 | |
| go znam pripadnikov struzanec e i samiot na negoviot profil postira se i sesto vo vrsk aso rabotata i EBR ti e so toa se falat i se kurcat niz skopje novite momci mesto nikoj da ne gi znae koi se i sto se i da pazat na ponasanjeto za zal e obratno | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 15/9/2015, 17:34 | |
| Абе ај ако е млад па да стави некоја слика,нема ништо лошо,и онака се дознава кој-каде е,посебно во таква единица која нон-стоп е мобилна,доволно е да го видат на утакмица во униформа и веќе се знае,така да баш они не можат да се пазат да не ги дознаат,ЕСЗ можат да подскриваат,бидејќи не се толку чести на улица. | |
|
| |
Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 15/9/2015, 18:38 | |
| - Panter напиша:
- go znam pripadnikov struzanec e i samiot na negoviot profil postira se i sesto vo vrsk aso rabotata i EBR ti e so toa se falat i se kurcat niz skopje novite momci mesto nikoj da ne gi znae koi se i sto se i da pazat na ponasanjeto za zal e obratno
Затоа никогаш нема да бидат професионалци и нема да бидат респектирани, барем од мене. Затоа што униформата треба да се носи чесно со гордост и верност, нема потреба од јавно експонирање чаламење и слично. 100% повеќе ќе го поштувам дечкото што тивко и скромно ќе си ја врши работата и должноста. Ама голем дел од нив изгледа се уште не знаат каде се вработиле и која е нивната работа и нејзиното значење. Поради некои околности, познавам припадници на единициве-командири, команданти на единиците, ранувани па едвај преживеани- луѓе што биле некој и нешто и што поминале многу... јас ако не ги замарам на кафе муабет, (со клешти им вадам зборови од уста), сами ништо не кажуваат.. а имаат многу да раскажат и покажат. Слика ми покажувале на мобилен, 2-3 секунди и кажале- само за твои очи, ако чујам друг да знае за сликава, не добиваш веќе ништо. Безразлика дали е обична слика со униформа и вооружување, или е слика од акција и сл. Треба претпазливо со ваквите работи во овие единици. Можда грешам, ама ова е моето размислување. Еве јас, од домашно пц, во рок од саат време можам да ви составам листа на добар процент припадници на ЕБР, ЕСЗ и Алфа. Јас, од дома. Тоа не е во ред. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување 15/9/2015, 20:02 | |
| А се ложиш на жандармерија,сај,птј.Таму кажи ми,поголеми професионалци се ? како на модна писта да се,нон стоп ставаат слики,а често сум отварал и профили на луѓе што коментираат под сликите на србските сајтови(жандармерија,борбени ефективи) и секој што сум го отворил,а бил во некоја единица,цел профил му бил со слики од терен,касарна,оружје,униформа.
Мене тоа не ми се свиѓа,но ако ставиш 1-2 слики,не е ништо страшно.Како што кажав,многу лесно можеш да дознаеш кој е ЕБР кој АЛФА,доволно е да се појавиш на некоја високо ризична утакмица,протест,и да ги видиш.За алфа да не збориме,седни во ваташа на лиснато и ќе им ги видиш сите тимови,така да нема потреба од криење.Зборот ми е за ова,бидејќи кажа јас од дома можам да составам,веројатно удираш на тоа дека не треба да знаат луѓето.
А за непрофесионализам,се согласувам,ако става секој трет ден слики и пишува дека крвари за Македонија,тогаш е за лечење не за фалење. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
| |
|
| |
| ЕБР - Единица за Брзо Распоредување | |
|